HEKLANJE

Kako igrati backgammon?

TEMU APP 100 E KUPON

Društvena igra backgammon jedna je od najstarijih čovjekovih igara. Kaže se da su prve varijacije igre počele u starom Egiptu, mezopotamskom području i starom Rimu. Od tada se igra razvijala, nekoliko puta mijenjala ime i širila se na različite dijelove svijeta. Danas je to funky zabava oko Sjedinjenih Država, istočne Azije, Europe i Bliskog istoka.
Za početak igranja potreban vam je partner, dvije kocke i posebna tabla za backgammon. Tablica je podijeljena na dvije strane s podjelama označenim brojevima od 1 do 24. Točke 1 do 6 su dolazak, 7 do 12 odlazak. 13 do 18 sredina.
Na početku igre svaki igrač ima dvije dame na 24 poena, 3 dame na 8 poena, 5 na 13 poena i 5 na 6. Svaki igrač baca kocku i počinje najveći rezultat.
Starter pomiče dame u suprotnom položaju u smjeru kazaljke na satu, od njihove početne točke do protivničke točke meča.
Svaki igrač baca dvije kockice svaki put i duguje jedan ili dva žetona prema broju koji se pojavio na svakoj kocki. Možete premjestiti jedan žeton dodavanjem rezultata dviju kockica ili pomaknuti dva. Na primjer, ako je rezultat kocke 5 i 4, možete pomaknuti komad za 9 mjesta ili pomaknuti 5, a zatim još 4 naprijed.
Ako se kockice popnu dvostruko, dvaput broj, dame možete pomaknuti 4 puta umjesto dva. To jest, ako se pojavi dvostruka 2, pomaknut ćete se za 2 mjesta četiri puta. U tom slučaju možete pokretač jednu pločicu 8 puta, 2 pločice četiri mjesta, 4 pločice dva puta, ili bilo koju kombinaciju koju odaberete koja zahtijeva dva mjesta 4 puta.
Možete premjestiti žeton na polje koje ima samo jednog vašeg protivnika i tako ga “pojesti”. Zatim se ova pločica postavlja u sredinu ploče, koja se zove šipka.
Vaš protivnik može ponovno igrati kada ja mogu postaviti damu na neko polje njegovog dolaska koje nije zauzeto više od jednog vašeg dama. Na primjer, ako baci kocku i dođe 2, a na tom polju nema žetona ili samo jedan vaš, može ući i pratiti svoje poteze. U suprotnom ćete morati pričekati svoj red i pokušati ponovno.
Nakon što se svi vaši dame nalaze u polju za dolazak vašeg protivnika, morate ih početi uklanjati s ploče. To jest, ako bacite kockice i 1 i 2 se pojave, možete pomaknuti pločicu iz kutije 1, ako se pojavi 2, možete premjestiti pločicu iz kutije 2, i tako dalje.
Ako vaš protivnik nije uklonio nijednu pločicu dok ste vi uklonili 15, pobjeđujete u igri i obrnuto. Isto se događa ako ste uklonili 15 pločica, a on ima nešto pojeo u sredini, (bez da ste uklonili nijednu) pobjeđujete u igri.
Igra je vrlo zabavna i inteligentna da vas može pratiti u mnogim prilikama.

Krema protiv bora oko očiju

Krema za područje oko očiju protiv bora sadrži sastojke koji vašoj koži pružaju dodatnu vlažnost. To pomaže u smanjenju tamne

Paušalni obrt i porezni razredi

Pozdrav svim paušalnim obrtnicima! Isprike unaprijed ako se netko ove teme već dotaknuo, međutim frustracija je prevelika da sad tražim.