HEKLANJE

Kako izbjeći prihvaćanje loših čekova?

Jedan od najpopularnijih načina da vam ljudi plate kada ste vlasnik male tvrtke je ček. Svakako se isplati prihvatiti čekove jer imaju niže naknade od kreditnih kartica i ne mogu se vratiti.

Ali postoje potencijalne opasnosti za prihvaćanje čekova, uključujući mogućnost prijevare ili da netko napiše loš ček. Loši čekovi, zauzvrat, mogu nastati jer nema dovoljno sredstava na računu, jer je račun zatvoren ili zato što je pojedinac stavio nalog za zaustavljanje plaćanja na čeku.



Iako suočavanje s lošim čekovima može biti mučno, postoje tehnološka dostignuća koja vam mogu olakšati uklanjanje loših čekova prije nego što se dogode.

Najlakša stvar koju možete učiniti da biste spriječili loše čekove jest prihvatiti debitne kartice. Debitne kartice izgledaju kao kreditne kartice, ali povlače izravno s računa osobe. Ako nemaju dovoljno novca da pokriju plaćanje, znat ćete to jer plaćanje neće proći.

Prihvaćanje debitnih kartica također je odlična opcija jer postoji vrlo mala opasnost da transakcija debitnom karticom bude lažna budući da osoba koja koristi karticu mora znati PIN broj bankovnog računa.

Međutim, ponuda opcije plaćanja debitnim karticama neće riješiti sve vaše pisce loših čekova.

Druga mogućnost je povezivanje s pružateljem usluga obrade plaćanja koji može jamčiti vašoj tvrtki zaštitu od odbijenih čekova. Program jamstva za čekove omogućuje vam da s povjerenjem prihvaćate čekove s bilo kojeg mjesta u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

Ovaj sustav smanjuje rizik od plaćanja naknada ili gubitka novca zbog odbijenih čekova ili nedovoljnih sredstava na računu. Možete se prijaviti za ovakav program i gotovo preko noći zaboraviti na brige oko loših čekova.

Imati nekoga drugog tko će se pobrinuti za prepreke povezane s dobivanjem isplate za loš ček čini vaš život puno lakšim i omogućuje vam da se usredotočite na važnije aspekte vođenja vašeg poslovanja.



Kao vlasnik tvrtke, želite vjerovati svojim klijentima i pretpostaviti da će vam oni platiti ono što vam duguju, ali istina je da su naknade i izgubljena plaćanja za neispravne čekove veliki trošak za mnoge vlasnike tvrtki i pokušavaju ga predujam koji ste već trebali primiti oduzima puno vremena i truda s vaše strane.

Što je još gore, ako se to događa redovito, remeti vaš novčani tok i može vas spriječiti da razvijate svoje poslovanje onoliko brzo koliko želite. S programom jamstva čekova možete biti mirni znajući da loši čekovi više neće utjecati na vaše poslovanje.

Popravak vašeg kreditnog izvješća

Popravljanje kreditnog izvješća i popravak kreditne sposobnosti dva su različita procesa i problema. Ako je vaša kreditna sposobnost loša, možete

Jeftine domene

Odabir imena domene ključna je odluka u planiranju nove web stranice. Mnoge mrežne usluge mogu vam pomoći da odaberete dobar