HEKLANJE

Kako izgraditi solidan kreditni rejting od nule

Stvaranje solidnog kreditnog rejtinga od nule nije tako teško kao što bi se moglo pomisliti. Realnost je takva da možete uspostaviti pristojan kreditni rezultat za samo 3 mjeseca i imati solidnu ocjenu oko oznake od 12 mjeseci. Od tog trenutka, ako zadržite ispravne navike posuđivanja, možete imati besprijekoran rejting do kraja života.

Ključno je imati osnovno razumijevanje o tome koje radnje utječu na vašu ocjenu i slijediti osnovni dizajn strategije kako biste bili unutar ograničenja tih utjecaja. Ako počinjete od nule, a nikada niste imali kredit, ovdje je jednostavan vodič korak po korak za uspostavljanje vašeg kredita. Kao i prijedloge o izbjegavanju nekoliko zamki na putu koje bi mogle boljeti, umjesto pomoći ako upadnete u njih.



1. korak) Provjerite svoje izvješće

Iako se može činiti ironično, čak i ako pouzdano znate da nikada prije niste imali kredit, provjera vaše povijesti je prvi korak. Vaše izvješće sadrži više od samo kreditnih računa i može sadržavati netočnosti koje se odnose na druga područja. Uz izvješće sam imao telefonski račun od 500 dolara s kojim nisam imao nikakve veze. Zapravo, to je pokušano za tvrtku za koju sam radio, ali nisam imao vlasništvo niti bilo kakve vlasničke odgovornosti.

Iako je to prilično rijetko, možda ćete se iznenaditi kada saznate da se netko drugi služi vašim dobrim imenom umjesto vas. Ekspanzijom interneta ova pojava više nije tako rijetka kao što je bila. Bez obzira na to, dobro je sa sigurnošću znati s čime imate posla. Da biste saznali gdje možete besplatno provjeriti svoje izvješće, posjetite Rebuild-Credit.us.

2. korak) Osporite pogreške u svom izvješću

Ako prilikom provjere izvješća niste pronašli greške u izvješću, možete prijeći na sljedeći korak. Međutim, ako ste, zapravo, pronašli odstupanje, morat ćete ih očistiti prije nego što možete nastaviti sa svojim pothvatom.

Vrlo je važno da odvojite vrijeme za to i prođete kroz svaku moguću frustraciju koja bi se mogla pojaviti jer će vas ove pogreške u vašem zapisu ne samo mučiti, već će vas stajati i puno novca. Zajmodavci temelje kamatnu stopu koju će vam naplatiti na temelju ispravnosti vašeg izvješća.

To vas može doslovno koštati tisuće dolara kamata tijekom godina i povećat će vaše mjesečne uplate za isti iznos novca koji ste posudili ili naplatili. Napisali smo članak kako bismo vam dodatno pomogli u uklanjanju negativnih stavki iz vašeg izvješća. Ovaj članak; “Kako osporiti odstupanja u vašem kreditnom izvješću” možete pogledati na Rebuild-Credit.us.



3. korak) Osigurajte osobni kredit

Nakon što ste potvrdili svoje izvješće i riješili sve sporove koje ste možda pronašli u njemu, sljedeći je korak osigurati kredit. To je najlakše postići osiguravanjem kreditne kartice. Činjenica da još niste osnovani bit će čimbenik u tome gdje se trebate prijaviti.

Umjesto da se prijavljujete za standardnu ponudu kartica i zajmova, počnite s računima koji su prilagođeni specifičnim potrebama. Podnošenje zahtjeva za standardnu karticu prije nego što vaša ocjena zadovolji zahtjev može staviti nepotrebne negativne ocjene u vaše izvješće. Svaki put kada podnesete zahtjev za kredit i budete odbijeni, to se negativno bilježi u vašem izvješću i snižava vaš ionako nizak rezultat.



Vaš prvi pokušaj da osigurate kredit trebao bi biti kartica za gorivo, kartica robne kuće, osigurana kartica ili prepaid kartica. Ova su vozila posebno dizajnirana u svrhu nuđenja kredita za one s niskom ocjenom ili za nekoga tko se tek treba etablirati. Mora se istaknuti da možete očekivati da ćete platiti veću kamatu jer je rizik veći za izdavatelja.

U današnjem procvatu dostupno je nekoliko odobrenih kartica zajamčene kvalitete s kojima se možete etablirati. Svaki podnosi mjesečna izvješća izvještajnim agencijama što pomaže u poboljšanju vaše kreditne sposobnosti. Pod uvjetom da plaćate na vrijeme, vaš će se rezultat popeti na dovoljno visoku razinu na kojoj se možete prijaviti za standardnu karticu s normalnim kamatama. Zapamtite, najbolje je tražiti ponude nego odgovarati na one koje stignu poštom.

4. korak) Počnite koristiti svoju karticu



Nakon što dobijete kreditnu karticu, trebate je redovito koristiti i svaki mjesec u cijelosti otplaćivati ostatak. Mnogi koji prvi put dobiju kreditnu karticu iskoristit će priliku da dobiju taj stereo uređaj koji su željeli ili neki drugi potrošni materijal.

Nikada ne biste trebali koristiti svoju novu karticu umjesto gotovine, pogotovo dok pokušavate izgraditi svoj kredit. Umjesto toga, vaš bi cilj trebao biti korištenje kartice za pokrivanje troškova koje inače plaćate gotovinom , poput benzina ili možda vašeg podnevnog obroka. Umjesto da trošite gotovinu, spremite je i iskoristite za plaćanje svojih troškova u cijelosti kada račun stigne.

Budite odgovorni prema svojoj kartici i shvatit ćete da vaš rezultat raste svaki mjesec. Što je viši kreditni rezultat, niža će biti vaša kamata na sljedeću karticu za koju se prijavite, a izgledi za odobrenje će se drastično povećati, a da spomenemo i vašu moć zaduživanja.

5. korak) Pregledajte svoj napredak najmanje jednom u kvartalu

Nakon što ste svoju karticu koristili odgovorno 3 mjeseca, provjerite svoj kreditni napredak. Ako ste bili odgovorni, primijetit ćete da vam se rezultat povećao. Provjerite da li se sva vaša plaćanja točno bilježe. Ako pronađete pogreške, sada je vrijeme da poduzmete radnje u vezi s njima i ispravite ih prije nego što vaš portfelj izmakne kontroli. Redovito praćenje vašeg izvješća omogućuje otkrivanje moguće kreditne prijevare u ranim fazama.

Korak 6) Povećajte svoj limit

Kao što je prethodno objašnjeno, nakon što vaš kreditni rezultat dosegne različite razine i kada se pokažete kao dobar rizik, bit ćete preplavljeni brojnim unaprijed odobrenim ponudama, a kao što je navedeno, te ponude nisu uvijek u vašem najboljem interesu jer mnoge graniče s predatorskim kreditiranjem . Iako je vaš cilj povećati svoj limit na ugodnu razinu, najbolje je da sami napravite istraživanje.

Druga stranica na koju bismo vas željeli uputiti je Credit-Card-Rates.info. Nude detaljne nepristrane recenzije više od 130 kreditnih kartica vodećih pružatelja usluga kao što su American Express®, Discover®, Bank of America, Chase® i drugi.

Oni također pružaju pretkvalificirajući upitnik koji ne traži posebne osobne podatke niti se ikakvi podaci prikupljaju. Nakon što ga pošaljete, upitnik vraća sve moguće kartice za koje ispunjavate uvjete. Svaka povezuje na nepristranu detaljnu recenziju prednosti i mana prednosti i nagrada kartice. Praktična online aplikacija udaljena je samo jedan klik.

Kada koristite upitnik, u vašem je interesu da na pitanja odgovorite točno jer on daje točan rezultat karticama za koje ispunjavate uvjete. To će vam pomoći da izbjegnete dobivanje negativnih pogodaka u izvješću za prijavu na kartice za koje još ne ispunjavate uvjete.

Prave kreditne tajne

Problematično je utvrditi kako točno funkcioniraju kreditni rezultati. Poput nuklearne fisije, učenja kineskog i podešavanja sata na vašem DVD playeru,