HEKLANJE

Kako jeftino putovati, uštedite na svom putovanju

TEMU APP 100 E KUPON

Da bih proveli godišnji iz snova ne morate imati brdo para niti dizati kredite kao ni posuđivati, dovoljno je samo da poslušate par savjeta i da konačno odete na odmor ne misleći što će se događati kada se vratite. Pri izboru turističke destinacije izbjegavajte skupe lokacije i ako se odlučite na jeftiniju varijantu ili manje atraktivno mjesto ne znaci nužno da će vam biti lošije, samo je stvar vaše organizacije vremena i društva. Također pokušajte biti što mobilnije i nemojte pretjerivati sa prtljagom. Osim ako ne putujete u neke zahtjevne krajeve ili ekspedicije, nekoliko stvari će vam biti sasvim dovoljno.
Pronađite dobrog vodiča i od njega saznajte sve informacije vezano za jeftini smještaj, cijene, tečaj kako vas nitko ne bih mogao prevariti. Ako posjedujete laptop obavezno ga ponesite jer će vam biti od velike pomoči a besplatan internet je gotovo svuda dostupan.
Uvijek kupite sim karticu najjeftinije domaće mreže ako ćete se zadržavati duže vrijeme. Uvijek, ali uvijek morate uzeti putno zdravstveno osiguranje jer ako dođete u situaciju da koristite zdravstvene usluge druge zemlje to vas neće nimalo jeftino koštati. Najbolje je imati devizni račun i to po mogućnosti u banci koja uzima najmanju proviziji kad budete novac dizali na stranim bankomatima. Budite dobro informirani i što se prijevoza tiče, avionskih karata ili autobusnih linija. Bukirajte što ranije i možete proći puno jeftinije. Uvijek postoje mnogobrojne kartice sa popustima pa se potrudite da ih nabavite. Ako ste u mogućnosti najjeftiniji oblik putovanja vam je automobilom s tim da imate i smještaj ukoliko putujete noću ne morate uzimati prenoćište. Uvijek budite veseli i šarmantni jer na dobru priču uvijek možete dobiti besplatno piče ili hranu.
Izbjegavajte restorane i malo se orijentirajte na fast food jer je jeftiniji, ali jedite na mjestima gdje jedu lokalni stanovnici jer je tu hrana sigurno dobra i svježa. Izbjegavajte kupovinu suvenira. To će vam ujedno uštedjeti i novac i vrijeme a i mjesto u prtljagu. Uz ovo malo savjeta uživajte u godišnjem odmoru a uštedite.