HEKLANJE

Kako jesti slatko i ne udebljati se?

TEMU APP 100 E KUPON

Gotovo svi volimo slatkiše, ali vrlo često se ograničavamo u njihovoj upotrebi jer se bojimo debljati. To je istina, ali mislite li da biste svakako trebali birati između dobre figure i deserta? Nije! Dobra vijest je da slatkiše možete jesti i bez debljanja. Jednostavno morate slijediti nekoliko važnih pravila. A koja su to pravila – naučit ćete iz ove publikacije.
Pravilo 1: Ako volite slatko, jedite ga za doručak
Jutarnje kalorije lakše je sagorjeti, a osim toga, tijekom dana lakše ćete se oduprijeti iskušenjima. Treba li vašem tijelu desert i danju? Podijelite jutarnju tortu na dva dijela: pola jesti nakon doručka, a drugu polovicu nakon ručka. Glavna stvar je ne jesti slatkiše noću. Prvo se ugljikohidrati i glukoza talože kao masnoća. Drugo, tijelo će biti teško, a zbog te nesanice moguće su mučnina i težina u želucu.
Pravilo 2: Redovito vježbanje omogućuje vam da držite šećer u krvi pod kontrolom
Da biste jeli slatkiše i ne ugojili se, učinite ovo: prvo dobro hodite 30 minuta hoda (ili vozite bicikl ili plivajte u bazenu), a zatim pojedite desert.
Pravilo 3: Isključite iz prehrane onu hranu koja sadrži dodani šećer
Ako popodne pojedete komadić čokolade ili nekoliko bombona, to nije problem. Problem su svi ostali proizvodi kojima proizvođači dodaju šećer. Ponekad o tome i ne razmišljamo, ali brza hrana, industrijski umaci (čak i kečap), konzervirana hrana, poluproizvodi, pakirani sokovi i gazirana voda imaju puno šećera. Želite li desert? Jedite desert! Ali inače pokušajte jesti ispravno.
Pravilo 4: Želite slatko – jedite med
Jeste li danas pojeli dozvoljeni kolač i još uvijek želite nešto slatko? Jedite žlicu meda. U usporedbi sa šećerom, med usporava sintezu hormona grelina, poznatog kao hormon gladi. Ovaj je hormon taj koji mozak šalje signal da je vrijeme za osvježavanje. Ali ipak je med visokokaloričan proizvod. Žličica sadrži 22 kcal, pa pripazite.
Pravilo 5: Jedite prave slatkiše
Nisu sve slastice jednako opasne za vašu figuru. Evo popisa potpuno bezopasnih slatkiša:
Bijeli slez;
Marmelada;
Zalijepiti;
Orijentalni slatkiši;
Žele i pudinzi;
Krema od tijesta s laganim sirom, voćnim nadjevima;
Mliječni sladoled i voćni led.
Pravilo 6: Odaberite zdrave bombone
Naravno, čokolade imaju izuzetno puno šećera. Ako si ne možete uskratiti zadovoljstvo kušanja slatkiša, prijeđite na bombone koji sadrže voće ili orašaste plodove. Takve šipke bogate su željezom i korisnim vlaknima.
Pravilo 7: Slijedite načelo “Što tamnije, to bolje”
Tamna, manje obrađena čokolada sadrži više flavonola, za razliku od ostalih sorti. Što je veći postotak kakaa, to je veća razina antioksidansa i manje kalorija, zbog činjenice da se takvim sortama dodaje manje šećera i mlijeka. No, ljubitelji bijele čokolade trebaju uzeti na znanje da ne sadrži flavonole i da je samo delicija.
Pravilo 8: Kontrolirajte veličinu porcije!
Bez obzira koje slastice više volite, trebali biste kontrolirati kalorije. Idealna opcija je od 20 do 40 grama tamne čokolade, ili 2-3 bombona, ili jedan mali kolač dnevno.

Web stranice s člancima

ako ste pisac ili imate vlastitu tvrtku, možda ste upoznati s stranicama s člancima. Mjesta s člancima daju piscima priliku