HEKLANJE

Kako liječiti ugriz komarca kod kuće?

TEMU APP 100 E KUPON

Ugriz komaraca na našoj koži ostavljaju crvene i svrbežne mjehuriće koji nestaju u samo nekoliko dana. Međutim, nelagoda uzrokovana osjećajem svrbeža dovodi do činjenice da brzo pokušavamo pronaći neke načine kako se riješiti posljedica uboda komaraca. U ovom ćemo članku govoriti o prilično učinkovitim i najpristupačnijim narodnim, takoreći “bakinim metodama” koje mogu ublažiti simptome nakon uboda komarca.
Kao što je već spomenuto, na mjestu uboda komarca postoji crvenilo i oteklina, što je obično popraćeno svrbežom, a ponekad i boli i peckanjem. Takvi simptomi traju nekoliko dana. Ovdje ćete ih se riješiti i možete isprobati provjerene kućne lijekove, od kojih je većina prikladna čak i za dijete.
Upozorenje! Ako oteklina nakon uboda komarca traje duže od nekoliko dana, trebate posjetiti liječnika. Dugotrajna upala kože može biti uzrokovana alergijom na otrov komaraca ili infekcijom.
Zapravo postoje mnogi narodni lijekovi, uključujući sok od aloe vere, koru od banane, krastavac, sodu bikarbonu, čaj, razne začine, primjenu vruće žlice, pa čak i paste za zube, koja će ohladiti, a ne pomoći riješiti svrbež. Postoje i razne ljekarničke masti, za koje se ne može nedvosmisleno reći da su učinkovitije, ali svakako prikladnije za upotrebu (najpoznatiji “Spasitelj”). Ovdje su najdostupniji kod kuće, u zemlji ili u prirodi za borbu protiv ovog problema.
Kriška limuna
Trljajte zahvaćeno područje gustom kriškom limuna. Sok od citrusa učinkovito ublažava upalu. Ovaj postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno kako biste se napokon riješili nelagode nakon uboda komarca.
Peršin
Nasjeckajte peršin i nanesite rezultirajuću masu na mjehur nekoliko minuta.
List kupusa
Na pocrvenjelu kožu nanesite komad svježeg lista kupusa. Ovo će ublažiti osjećaj svrbeža.
Otopina soli
Ovo je najpristupačnija metoda. Otopite 1 žličicu soli u 250 ml vode. Nanesite slani pamučni tampon na izgriženo područje kože. Ponovite postupak nekoliko puta dnevno.
Kriška krumpira ili luka
Na mjesto gdje je komarac stavio krišku stavite krišku sirovog krumpira ili luka. To će brzo smanjiti veličinu mjehura i nelagodu uzrokovanu svrbežom.
Ulje eukaliptusa
Trljajte rane uljem eukaliptusa, jer ima protuupalna svojstva i brzo smanjuje bol i osjećaj pečenja.
Ocat ili parfem
Octena kiselina ne samo da učinkovito odbija komarce, već i smanjuje nelagodu nakon uboda insekata. Sve što trebate je tretirati mjesto ugriza s nekoliko kapi ove tekućine. Ako nemate octa pri ruci, možete ga pokušati zamijeniti jakim alkoholom, salicilnom kiselinom, sredstvom za brijanje, dezodoransom (uključujući suhi ili loptasti) ili parfemom (zbog alkohola u sastavu).
Aktivni ugljen iz ljekarne
Da biste se riješili mokraćnog mjehura nakon uboda komarca, trebate otopiti nekoliko tableta aktivnog ugljena u vodi. Nakon miješanja stavite proizvod na zahvaćeno područje i pokrijte gazom.

Odluke o poslovnom financiranju

Cilj poslovnih financija je prikupiti dovoljno kapitala uz najmanji trošak za razinu rizika s kojom je menadžment spreman živjeti. Rizik