HEKLANJE

Kako očistiti tuš – najbolji načini za čišćenje tuš kabine, kade

Prije čišćenja tuša – najbolji načini za rješavanje problema. Oprema za tuširanje u standardnom gradskom stanu odavno je neobična. Tuševi su povoljniji u odnosu na kadu jer su kompaktni i ugodni za upotrebu. Kada se slična kuća pojavi u kući, postavlja se pitanje kako i koji je najbolji način čišćenja tuš kabine ako je prljava.
Da, svi koriste tuš kabinu, ali nakon svakog pranja na staklu i zidovima kabine, kao i u spremniku, na metalnim dijelovima ostaju kapi vode, mrlje i pjena od sapuna i šampona. Nakon nekog vremena prljavština postaje vrlo uočljiva i treba je očistiti. Sve vrste čišćenja možemo podijeliti na planirane i redovite.
To lako možete spriječiti da ne izbjegne gnjavažu uklanjanja kamenca. To zahtijeva redovito čišćenje. To bi trebalo činiti svaki dan ili barem svaka 2-3 dana. Nakon tuširanja prvo ga isperite vrućom, a zatim hladnom vodom. Najlakši način da to postignete je korištenje crijeva s glavom za tuširanje. Kada perete zidove i kromirane elemente, morat ćete uzeti mekanu krpu i temeljito obrisati sve elemente u tuš kabini, suhom. Ako to ne učinite, s vremenom će se umjesto kapi pojavljivati ​​sol.
Takvo će čišćenje trajati 10 do 15 minuta, ali pomoći će u održavanju atraktivnog izgleda tuša i pojednostaviti daljnju njegu.
Planirano čišćenje treba izvoditi svakih nekoliko tjedana. To bi trebalo učiniti i nakon što ga dugo niste koristili (na primjer, bili ste na službenom putu).
Postupak čišćenja treba izvoditi u nekoliko faza:
Kako očistiti tuš – najbolji načini. Čišćenje zidova.
Pranje vrata. Čišćenje kromiranih dijelova. Ispiranje zdjelice. Tijekom rutinskog čišćenja trebali biste se pokušati riješiti nakupljenih onečišćenja. Da biste to učinili, nanesite odabrano sredstvo za čišćenje na površinu zidova kabine i nakon nekog vremena isperite vodom. Svakako obratite pažnju na šavove koji se nalaze između ploča. Činjenica je da se ovdje često pojavljuju plijesni. Staklo na vratima treba prati sprejom kupljenim u trgovini kemikalija za kućanstvo. Možete koristiti amonijak, ocat, limunsku kiselinu, ali nakon čišćenja potrebno je sve obrisati mekom suhom krpom.
Imajte na umu da hidromasažnu glavu, kao i tijelo i dijelove mješalice, zajedno s ostalim kromiranim elementima, treba očistiti do sjaja na isti način kao i vrata.
Potrebno je oprati kadu da biste dovršili čišćenje tuš kabine. Ovaj dio kabine obično je izrađen od emajliranog metala, akrila, plastike ili drugog materijala. Akrilne palete ne mogu se čistiti proizvodima koji sadrže mravlju kiselinu ili formaldehid. Međutim, emajlirani proizvodi ne boje se kemijskog čišćenja, ali abrazivi se ne mogu koristiti za njih.
Za čišćenje paleta trebat će vam sljedeći alati:
Mekane krpe / salvete, limenka od mikrovlakana.
Strugač od gume.
Sprej za pištolje.
Četkica za zube.
Spužva od pjene.
Imajte na umu da se metalni strugači ni u kojem slučaju ne mogu koristiti, jer će na površini palete ostaviti ogrebotine, pa je bolje koristiti parni čistač. To je sigurno, a uz to niti jedna prljavština ne može podnijeti učinke vruće pare.
Važno! Ako tijekom čišćenja primijetite tamne mrlje u uglovima, morat ćete ih oprati antimikotikom, mješavinom sode, amonijaka i 9% octa.
Pojedinosti
Deterdženti
Izbor sredstava za čišćenje tuša tijekom čišćenja vrlo je raznolik. Tuš možete oprati raznim komercijalnim i kućnim lijekovima napravljenim prema narodnim receptima. Postoji puno kemikalija za kućanstvo i možete odabrati svoj omiljeni format – gel, tekućinu, sapun ili kremu.
Ovi agensi savršeno podnose čak i najozbiljnije onečišćenje:
Kako očistiti tuš – najbolji načini
Seth Sastav je kremaste konzistencije, nosi se s uklanjanjem hrđe, naslaga sapuna i vapna na površini. Također lijepo miriši, ima svojstva izbjeljivanja i također savršeno čisti vodovodne predmete.
Gospodine mišiće. Ovaj sprej nosi se sa zadatkom da staklu u kabini doda sjaj i prozirnost.
Akril. Obično se pištoljem za nanošenje nanosi na područja koja su jako zaprljana, kao i na područja na kojima se pojavila plijesan.
Tilex. Izvrstan alat za rješavanje mrlja i mrlja od sapuna. Ima dobra antibakterijska svojstva.
Imajte na umu da ne biste trebali kupiti sredstva za čišćenje koja sadrže abrazivne materijale. Činjenica je da su u stanju stvoriti ogrebotine na površini palete i zidova, pa se stoga nečistoća počinje nakupljati u mikroskopskim žljebovima.
Proizvodi / dijelovi od aluminija ili kroma obično se ugrađuju u tuš kabinu. Imajte na umu da su kromirane baterije vrlo hirovite, jer se na njima vrlo brzo pojavljuju naslage kamenca i teško ih je ukloniti. Lijek poput Froscha pomoći će vam da se riješite problema. Ne oštećuje čelik i savršeno pomaže u ispiranju vapna. Osim toga, takav sastav nema štetan učinak na ljude. S aluminijskim dijelovima treba postupati vrlo pažljivo – za čišćenje nemojte koristiti abrazivna sredstva, strugala, lužine ili kiseline.
Kako ukloniti kamenac
Kako očistiti tuš od kamenca? Mnogi se vlasnici koji se tuširaju plaše ovog problema, jer je vrlo teško ukloniti plak s površine. Ako odlučite što ćete oprati iz kabine, pokušajte koristiti narodne lijekove. Da biste to učinili, pomiješajte 1 šalicu 9% octa i 2 šalice čiste vode. Ulijte takvu otopinu u bočicu s raspršivačem i nanesite na onečišćena područja. Nakon 15 minuta isperite površinu vodom. Vapno s hidromasažne glave i iz miksera može se ukloniti koncentriranijom smjesom – 1 čašom vode i 1 čašom octa.
Uzmite dobivenu otopinu, navlažite krpu za čišćenje i stavite je na sva mjesta gdje ima kamenca. Bolje je to raditi noću, pa sljedeći dan sve isperite vodom i obrišite suhom. Još jedan jednako učinkovit način bila bi upotreba 100 grama limunske kiseline u prahu i 500 ml vode sobne temperature. Rezultirajuća smjesa mora se raspršiti na mjestu gdje se pojavila vaga. Nakon 15 minuta, otopina se ispere vodom. Kromirane dijelove možete obrisati samo svježim limunovim sokom, koji će blenderu i crijevu dati sjaj. Limunskoj kiselini možete dodati i sodu bikarbonu, sve treba raditi u omjeru 1: 1. Nečistoće i mrlje mogu se ukloniti alkoholom ili dobrom votkom. Dezinficirajte kabinu sličnog sastava. Da biste to učinili, razrijedite 1 žlica. popijte 2 žlice vode. Zatim namočite krpu / meku krpu dobivenom otopinom i obrišite sve onečišćene dijelove kamencem. Na kraju, sve ostaje obrisati na suho.
Koristan savjet! Da biste se riješili kamenca, upotrijebite lijek iz prve pomoći – vodikov peroksid. To će za nekoliko minuta omekšati i ukloniti naslage soli na svakom dijelu kabine. Ako se stare slojeve ne može ukloniti istodobno, na kontaminiranim mjestima ostavite vlažnu salvetu, ali duže.
Čišćenje stakla kabine
Dio zidova i sama vrata tuša izrađena su od posebnog stakla. Kako oprati staklo? Da biste im vratili izvorni izgled, kao iz vitrine, upotrijebite amonijak. U svakodnevnom životu često se češće naziva “amonijak”. Žlicu takve tvari treba razrijediti u 1 litri hladne vode. Zatim navlažite salvetu gotovom otopinom i obrišite staklena vrata kabine. Očistite zidove sličnom otopinom. Budući da amonijak ima neugodan miris, najbolje je raditi s otvorenom tvrđavom / prozorom. Nakon završetka posla isperite sve čistom vodom.
Sif ili Tileks možete kupiti u trgovini. Savršeno uklanjaju mrlje od sapuna i naslage. Također, ne zaboravite na vlastitu sigurnost, jer se aerosolni proizvodi ne mogu prskati u sobi koja je zatvorena sa svih strana. Vanjske površine zidova i vrata treba obrisati krpama koje se lagano raspršuju.
Čišćenje paleta
Kako očistiti tuš – najbolji načini
Paletu cakline i akrila najbolje je očistiti uobičajenom pastom za zube. Treba ga nanijeti na površinu tankim slojem i nakon nekog vremena vlažnom spužvom ukloniti tragove pjene s pjenaste gume za pranje posuđa i također odvoditi vodu u posudu. Za čišćenje je bolje koristiti zubnu pastu koja neće igrati ulogu abraziva, a može se nositi i s bilo kakvom nečistoćom. Trebao bi se zasititi prljavog sna, a zatim ga lagano obrisati vlažnom krpom. Posao možete završiti tako da prah možete opustiti čistom vodom.
Za čišćenje akrilnog tuša upotrijebite sprej ili kremu pod nazivom Acrylak Kliner. Zahvaljujući njemu možete ukloniti sve mrlje od sapuna i blata, a u svom sastavu ne sadrži abrazive i ne ostavlja ogrebotine na površini. Emajlirana posuda je glatka i jeftina te je neće biti teško očistiti ako se koriste sprejevi, gelovi i prašci. Resursi poput Comet i Kliner stekli su veliku popularnost.
Paleta izrađena od materijala poput porculanskog zemljanog posuđa ima zrcalnu površinu koja ne zahtijeva posebnu njegu. Materijal se razlikuje od ostatka po tome što ne skuplja prljavštinu pa ga trebate samo redovito brisati. Mellérad se pozitivno razlikovao od sredstava koja se mogu koristiti za čišćenje porculanskih pločica. Ont savršeno rješava sapunicu, masnoću i kamenac.
Kako ukloniti plijesan
Iznad svega, tuš kabina je vlažno mjesto na kojem se može stvoriti plijesan. To ne samo da kvari izgled cijele strukture, već i oštećuje ljudsko tijelo. Kako biste spriječili stvaranje crne plijesni, preporučujemo provjetravanje kabine nakon svakog tuširanja. Uklonite tragove plijesni deterdžentom za pranje posuđa. Za brisanje upotrijebite mikrovlakana ili meku krpu.
Narodne metode čišćenja
Tuš kabina se može očistiti ne samo kemikalijama za kućanstvo, već i narodnim metodama. To uključuje:
Votka
Ocat
Limunska kiselina
Amonijev klorid (amonijak).
Pasta za zube / puder.
Glicerin
Soda bikarbona.
Samo odaberite jedan od alata koji će vam pomoći da očistite tuš kod kuće.
Otopina limuna
Kako očistiti tuš – najbolji načini
Da biste se riješili prljavštine, upotrijebite prirodni limunov sok ili limunsku kiselinu iz vrećica. Tkaninu treba nanijeti na akrilni pladanj i isprati nakon pola sata. Istim sokom možete oprati ožbukane zidove uz dodavanje amonijaka i octa. Sok se može nanositi na kromirane dijelove 10 minuta, a zatim sve dijelove obrisati krpom. Sok od limuna može se zamijeniti kiselinom u obliku praha. Postoji li još jedna mogućnost – koristiti za određeni recept? od udjela limunske kiseline u prahu i? prirodni sok s limunom.
Takav dodatak prehrani izvrstan je i vrlo učinkovit alat u borbi protiv tragova sapuna, masti i kamenca. Radnu otopinu treba napraviti od 1 šalice vode i 1 žlice. limunska kiselina. Bolje je koristiti vruću vodu. Zatim navlažite spužvu u otopini i obrišite prljava mjesta. Ako postoji jaka kontaminacija, otopinu treba ostaviti 15 minuta, a zatim obrisati sva područja suhom, čistom krpom.
Pasta za zube ili prah
Kao što je već spomenuto, pasta / puder za zube idealna je za čišćenje kabina. Sastav treba nanijeti u tankom sloju na kontaminirana područja i nakon nekoliko minuta ostatke isprati zagrijanom vodom. Ova metoda čišćenja tuš kabine od kamenca i mrlja izvrsna je za cakline i akrilne površine. Prah pomaže u još bržem suočavanju s uklanjanjem svih nečistoća s palete. Proizvod nije abrazivan i ne ostavlja ogrebotine na zidovima i paletama nakon upotrebe.
Vodikov peroksid i soda
Obični vodikov peroksid i soda bikarbona mogu imati koristi od borbe protiv plaka od sapunice. Za upotrebu pripremite otopinu limunske kiseline (2 žlice), sode (4 žličice) i razrijedite u čaši zagrijane vode. Protresite otopinu i raspršite raspršivačem na područje onečišćenja. Nakon 10 minuta sve možete oprati vodom. Prvo kontaminirano područje navlažite vodom, a zatim pospite sodom. Obrišite prah po cijeloj površini mekom krpom kako biste uklonili nečistoće. Nedostatak ovog tretmana je taj što soda može ostavljati ogrebotine.
Napominjemo da je najbolji način korištenje sode i vodikovog peroksida u tandemu. Slična smjesa može ukloniti plijesan i razne gljivice. Da biste to učinili, prelijte zaprljanu površinu palete sode i nakon 10 minuta uklonite je spužvom za pranje posuđa. Zatim nanesite vodikov peroksid na ovo područje i ostavite da se osuši.
Ocat
Upotrijebite ocat i amonijak u jednakim omjerima za uklanjanje plijesni iz sobe. Da biste to učinili, otopinu treba četkom nanijeti na područja gdje postoji crna plijesan, a zatim je isprati otopinom vode i sode. Za 1 čašu vode bit će potrebno 5 grama sode bikarbone. Uz pomoć octa moguće je i brzo riješiti kamenca ako se pomiješa s vodom. Da biste to učinili, tekućinu treba nanijeti spužvom ili raspršivačem na površinu i ostaviti 10 minuta. Uostalom, isperite vodom i obrišite suhom. Ocat također pomaže ukloniti mrlje od hrđe i mrlje od sapuna. Otopina se priprema na ovaj način – prva 1 žlica prelije se u čašu vode. octa, a zatim pomiješajte i stavite na mjesto s rezom oko 20 minuta. Zatim uklonite sve strugalicom, a očišćena područja moraju se temeljito oprati i osušiti.
Prodavač: Treestudio. OGRIP: 311502416500038 Dobavljač: Treestudio. OGRIP: 311502416500038
Osnovna pravila njege kabine
Tuš kabina u kući / stanu izvrsna je akvizicija jer je lijepa, višenamjenska, zauzima manje prostora od kupaonice, ali svejedno nakuplja puno plijesni i prljavštine. Da biste očistili tuš kabinu od plijesni i drugih nečistoća, mora se redovito čistiti narodnim lijekovima ili visokokvalitetnim kemikalijama za kućanstvo. Redovito čistite vrata, zidove i slavine i obrišite ih na suho nakon svih pljuskova. Za čišćenje se također preporučuje uporaba mekanih krpa i posebnih gumenih strugača, koje definitivno ne ostavljaju ogrebotine.
Cijelu kabinu treba prskati nekoliko puta tjedno sljedećim sastavom iz pištolja za prskanje:
Kako očistiti tuš – najbolji načini
1 šalica vode.
Soda za piće – 4 žličice
Limunska kiselina – 2 žlice.
Kako biste spriječili pojavu plijesni u svojoj kući, često provjetravajte kupaonicu u kojoj se nalazi tuš. Ni pod kojim uvjetima ne smijete koristiti kemijske spojeve, baze ili kiseline ako imate plastične i akrilne dijelove pod tušem. Potrebno je održavati čistim ne samo samu kabinu, već i sloj obloge u kupaonici u kojoj je ugrađena oprema za kupanje. U ovom slučaju ne postoji univerzalni deterdžent. Za staklo, metal, plastiku potrebni su posebni prašci i tekućine, pa kućanstva često kombiniraju kupljene proizvode s konvencionalnim komponentama. Glavna stvar je da ne zaboravite isprati kabinu vrućom vodom nakon svakog tuširanja. Nakon što ste isprali sve slavine, vrata i kvake, obrišite ih krpom.

Vaze i tegle

Dodavanje kukičanih detalja vašim vazama i teglama može ih preobraziti u jedinstvene komade umjetnosti. Evo nekoliko koraka i tehnika koje