HEKLANJE

Kako odabrati svoj osobni miris

Ne postoji ništa poput nošenja određenog mirisa kao potpisa. Dugo nakon što izađete iz sobe vaš miris može ostati prisutan. Određeni miris može jako utjecati na oba spola.

Većina parfema nastaje kombinacijom triju mirisa koji se nazivaju note. Gornja nota traje najmanje vremena, srednja nota traje duže, a bazna nota traje oko 24 sata. Općenito, kada prvi put pomirišete parfem primijetit ćete gornju notu. Nekoliko sati kasnije osjetit ćete srednju notu.



Postoji sedam tipova mirisa koji se koriste u kreiranju parfema, oni su drvenasti ili mahovinasti, orijentalni, voćni, pojedinačni cvjetni, cvjetni buket, začinski i oni koji se nazivaju modernim mješavinama.

Danas prilagođeni miješani mirisi postaju vrlo popularni. Osobni parfimer odredit će vaše osnovne preferencije, cvjetni ili citrusni, začinski ili vanjski. Parfumer će napraviti odabir na temelju vaših preferencija, a zatim će vam “zamahnuti” ova esencijalna mirisna ulja pod nos. Obično vam daju da odaberete četiri favorita iz te skupine. Iz te grupe od četiri odabrat ćete omiljenu koja će se koristiti kao osnovna nota.

Drugi će parfimeri blendati parfeme na temelju astroloških znakova i osobina ličnosti. Neki su parfimeri otišli toliko daleko da su proveli testove na temelju preferiranih boja. Psiholozi za boje kažu da boje pružaju informacije o tome kakve mirise volimo. Događaji i godišnja doba također mogu utjecati na to koji će miris žena odlučiti nositi.

Kemija vašeg tijela utjecat će na to kako će parfem mirisati. Poznato je da će se s vremenom isti parfem promijeniti na ženi zbog promjena u tjelesnoj kemiji.

Ako nosite miris, pobrinite se da koristite isti miris za pranje tijela i losion. Ne želiš se sukobljavati. Ako želite jak miris, nosite parfem. Ako želite svjetliji miris, razmislite o prskalici ili losionu koji sadrži miris koji vam se sviđa.

Što je komunalni kredit?

Od svih mnogih različitih vrsta kredita – na primjer, maloprodajni kredit, zajmovi, kreditne kartice i hipoteka – komunalni kredit može