HEKLANJE

Kako odbiti muža?

Često kažemo da morate poslušati svog muža, i to je istina. U većini slučajeva muž je sto posto u pravu. Ali postoje situacije kada trebate odbiti. Nužno potreban. Što se vas tiče, i samo vi možete odlučiti trebate li to ili ne. Primjerice, jedete li meso, idete li u hram, radite negdje, nosite traperice itd.
Sve ove vaše osobne odluke utječu na vašu dobrobit, pa je vrlo važno slušati sebe i slijediti ga. Čak i ako je za to potrebno odbiti supružnika, koji to još ne razumije. Ali ispravno je odbiti. Ako to učinite frontalno, može se dogoditi skandal. Trebaš li to?
Postoji izreka da žena treba dodavati šećer svemu što kaže muškarcu. A ova poslovica najbolje opisuje ženske taktike.
Uzmimo primjer? Na onom naj “bolesnijem”. Na primjer, na rodiljnom ste dopustu i ne želite raditi, imate dovoljno posla kod kuće. A muž želi da i vi zaradite (ne razumije da će se apsolutno sve promijeniti). Znate da će, ako izađete u ured, čak i na nevoljen posao, ovo pogoršati sve – i vas, i vašeg supruga, i vašu djecu. Suprug je siguran da je vrijeme. Kako biti?
Prva opcija: napravite skandal. Ne cijeniš me, ne voliš me, ne brineš se za mene, ne zanima te što želim. Rezultat je svađa. Čovjek se može naljutiti i bit će u pravu. Sadržaj vaših riječi je dobar, ali oblik prezentacije nije baš dobar. Stoga oni neće doći do adresata, a on će samo ojačati u svojoj odluci.
Druga opcija: plakati. Kaže: idi na posao. A ti plačeš. Ponekad uspije. Ali ne sa svima. Majke danas muškarce uče da su suze manipulacija i to vrlo jaka. Stoga su naučili ignorirati suze, a mogu biti i vrlo iritirani. Napokon, upravo te suze pogoršavaju traume iz djetinjstva.
Treća opcija: složiti se, potisnuti svoje želje negdje daleko i naprezati se tu i tamo. Mnoge “vedske” žene misle da je to točno. Ali ne. Tako uništavate sebe, a zatim i vezu. Kome je to dobro?
Opcija četiri: objasnite mu, nerazumno, da griješi. Argumenti, argumenti, dijagrami. Ideja nije loša – muškarci donose odluke na razini svog mozga, a ne srca.
Ali postoji šansa da će se od takve pameti osjećati budalom i … naljutiti se, prestati slušati i krenuti protiv. Iz principa.
Peta opcija. Pristani s njim. Tako da smiri svoj ego. A onda učini sve da i sam promijeni svoju odluku. Čak i ako mu morate pokazati kako se živi s radnom ženom. Tako da vidi posljedice svoje odluke i odustane od nje. Kako? Primjerice, biti isprva tužan. Pristanite i postanite tužni. I nešto poput ovog dijaloga.
Suprug: Zašto ste tužni?
Supruga: Šteta što zbog posla ne mogu peći pite svaki dan. (To djeluje ako ste, naravno, prije pekli pite.)
Suprug: Kako ne možete?
Supruga: Pa, radit ću cijeli dan, umoriti se, doći, odvesti dijete iz vrta, brzo skuhati večeru i ići spavati. Kad započnem tijesto, pecite.
Suprug: Pa, u redu, kupit ćemo pite u trgovini.
Supruga: Da, vjerojatno ćemo to učiniti.
Suprug: Iako su vaši ukusniji …
I otišli u stranu, nemojte nastaviti. Razmislit će svojom glavom. A ako jako voli pite, već u ovoj fazi vaš rad može odgoditi za nešto kasnije. Ali čovjek ne živi samo od pita, zar ne?
Recimo da svog muža niste uspjeli uvjeriti odmah i još uvijek idete na posao. Nakon posla svim svojim izgledom pokazujete da vam je teško, umorite se i ne sviđa vam se. Ali iz ljubavi prema svom mužu to i radite. Nije to podvala, istina je. Zaista vam je teško, stvarno se umorite, jednostavno ne pokušavate to sakriti i od sebe izgraditi heroja. Za par dana još jedan razgovor.
Suprug: Draga, imaš li čistu košulju?
Supruga: Oh, oprostite, nisam imala vremena, na poslu takav teret, navečer padam od umora, potpuno sam zaboravila.
Suprug: Hajde, i sam ću ga pogladiti … Još jedna
stanka. Nemojte ga zafrkavati svojim “Rekao sam vam, ako radim, onda se sramite, a ne košulje.” Neka vidi i donese odluku.
I opet – istina je, stvarno nemate vremena. Jednostavno ne ulažete super napore i ne peglate ove košulje noću, već spavate, odmarate se i brinete o svom zdravlju.
Nekoliko dana kasnije – opet razlog za razgovor.
Suprug: Dušo, zašto cijeli tjedan jedemo knedle?
Supruga: O, oprosti mi, nemam vremena za kuhanje kako treba. Dok se s djetetom vučem kući, brzo ću skuhati ono što sam pronašao. Mogu sutra skuhati knedle. Ili pržite smrznute kotlete.
Opet je uslijedila stanka. Važno je da muž razumije i vidi čega je uskraćen kad žena odlazi na posao. To vrijedi i ako radite puno radno vrijeme, kada kuhate? A s kojim snagama? Evo, samo da nahranim sve i to brzo. Naravno, pretjerujem s okruglicama, ali hrana će vjerojatno biti brzo kuhana i ne uvijek ukusna i raznovrsna. Ako je prije toga suprug dobro jeo, kao u restoranu, tada će definitivno primijetiti razliku.
A onda opet, iznenada, tužna supruga. Bila sam jednostavno tako tužna.
Suprug: Zašto ste tužni?
Supruga: Tako sam umorna, nemam apsolutno snage, nemam vremena ni za tebe ni za svog sina. Nedostajala mi je matineja u njegovom vrtu, kad je bio bolestan, morala sam nazvati baku. Ne peglam vam košulju (možete malo plakati. Ali malo!). Ni vikend nije radost, nema snage ni za što. Kuća više nije tako čista i ugodna. Nedostaju mi ​​vremena kada sam vas srela kod kuće s posla, ponekad ostavljala dijete kod kuće i čitali smo knjige, isklesane s njim. Pekla je pite, kuhala vaš omiljeni boršč. Ali u pravu si, ali ima više novca, mi plaćamo hipoteku …
Sve to bez potraživanja i sudara, kako kažu, ti si kriv. Ali s gorčinom, žaljenjem, krivnjom. Napokon, to stvarno želite. A doista ste se osjećali bolje.
Velika je šansa da će zaljubljeni suprug reći, dovraga, s ovom hipotekom! Trebamo te više kod kuće.
To se razlikuje od svih ostalih opcija. Nema pritiska, nasilja, manipulacija. Sasvim prirodne posljedice koje ne skrivate od supružnika. Samo mu pokažete da osjećate koliko ste umorni, ne pravite se herojem, ne pokušavajte sve učiniti. Čuvaj se.
To djeluje ako prije toga zaista niste samo sjedili kod kuće, već ste stvorili atmosferu, pobrinuli se za sve članove obitelji, ponovno pekli pite, glačali košulje i radili s djetetom. Tada vaš suprug ima priliku vidjeti koliko se mijenja s onim gdje provodite veći dio dana. I on će sam reći – neka bude manje novca, ali kod kuće će biti ugodnije. Ili odluči sam zaraditi više dok vi pečete pite.
Kažete mi zašto moram prilagoditi i odabrati tipke? Jednostavno je. Jer ti treba. Svoje osjećaje i želje trebate prenijeti mužu. Da biste bili sretni, važno vam je da možete slušati sebe i tako živjeti. I trebate zadržati vezu. Jer ako sve radite onako kako želite, ali nema veze, više nećete biti sretni. Morate, onda morate potražiti točku koja je ugodna za oboje.
Ženi je lakše, jer smo po prirodi fleksibilniji, prilagodljiviji. A savijanjem se ne lomimo. Naprotiv, postajemo jači, već uistinu jači.
Da, idealna je opcija kada već imate takav odnos s povjerenjem da možete jednostavno sjesti, razgovarati od srca do srca bez svih tih ideja, čuti se i razumjeti.
Takve veze su rijetke. Potrebne su godine da se razviju i potrebno je puno vremena i truda da se izgradi takva veza.
Ako odnos još nije isti, ali želite svoje želje i potrebe prenijeti supružniku, morate naučiti biti fleksibilni. I ne pokušavajte doći do njega, bacajući argumente ili optužbe. Samo neka vidi rezultat svoje odluke.
Inače, u slučaju vegetarijanstva najlakši je način ne reći mužu što jedete, a što ne. Ne forsirajte svoj novi način života. Ovo je tvoj posao. A ako pita? Danas jednostavno ne želim meso. Želim se samo malo dovesti u formu, pa tako i na salate. Naučite kuhati ukusna vegetarijanska jela kako nedostatak mesa ne bi bio upečatljiv. Pokažite kako se osjećate loše nakon mesa. A supružnik koji voli neće imati ništa protiv.
Uvijek možete pronaći izlaz, glavno je ne gurati rog odmah i ne pokušavati nešto dokazati i naglo promijeniti. Budite fleksibilni, budite iskreni. I sve će uspjeti.
Olga Valyaeva