HEKLANJE

Kako oglašavati apartmane online u Hrvatskoj

Snalaženje u mnoštvu portala za oglašavanje privatnog smještaja može biti naporno,naročito onim iznajmljivačima koji se po prvi puta susreću sa platformama za oglašavanje. Danas ćemo Vas provesti kroz top 5 stranica za oglašavanje i vidjeti što nude.
1. Click to Croatia: nudi oglašavanje smještaja bez provzije, izravni kontakt s gostima (gosti šalju upite direktno na Vašu email adresu putem kontakt obrasca) te oglase prezentiraju na tri jezika (engleski,njemački i hrvatski).Njihov portal se reklamira putem raznih medija kako bi doveli potencijalne goste do Vaše ponude. Jednostavno postavljanje oglasa (u samo 4 koraka). No plaća se članstvo i postavljanje oglasa.
2. Booking.com: najpopularniji potral za oglašavanje privatnog smještaja.Prema posljednim informacijama Booking.com ostvaruje 400 000 rezervacija na dnevnoj bazi. Booking.com nudi sve tipove smještaja na određenoj destinaciji pa se osim apartmana i soba ovdje mogu pronaći i kuće,ville, hoteli i hosteli. Provizija iznosi 15%. Iznajmljivači koji rade sa booking.com moraju plaćati porez na njihovu proviziju bez obzira nalaze li se u sustavu PDV-a ili ne.
3. See Croatia: Oglašavanje na web portalu SeeCroatia-apatmani Hrvatska- je besplatno. Na ovom portalu se mogu oglasiti vile,apartmani i sobe. Sve što trebate napraviti je kreirati svoj korisniki račun i stvoriti svoj oglas kroz samo par minuta.
4. Crobooking.com: nude oglašavanje apartmana,soba i ostalih privatnih smještaja u Hrvatskoj. Bez posredovanja te direktan kontakt s gostom. Oglašavanje je besplatno i bez ugovornih obveza. Nude detaljan opis smještaja,prikaz smještaja na karti i 6 jezika uz daljnja širenja. Mouće je i postavljanje više oglasa po profilu.
5. Apartmani.info: nude besplatno oglašavanje apartmana,soba i ostalog privatnog smještaja u Hrvatskoj. Potpuno besplatno oglašavanje apartmana,soba ili kuća za odmor. Njihova je vizija okupiti iznajmljivače privatnog smještaja u Hrvatskoj kako bi povećali ponudu privatnog smještaja i time olakšali gostima pretragu smještaja za odmor. Direkt kontakt s potencjalim gostima bez visokih agencijskih provizija. Nude i postavljanje vašeg oglasa u svim njihovim katalozima na 6 različitih jezika.
Također je bitno da kreiran oglas, nevezano na kojem portalu,bude bogat kvalitetnim fotografijama što bolje rezolucije,da opis smještaj bude detaljan (detaljna prezentacija opremljenosti i informacije udaljenosti objekta od mora, plaže, centra, retorana,trgovine..),kontakt obrazac i osnovne informacije o vlasniku smještaja.