HEKLANJE

Kako onemogućiti pregledavanje direktorija sa slikama?

Ako koristite WordPress naravno da uploadate slike gore na server, također podrazumijeva se da s vremena na vrijeme kreirate i neku galeriju slika i obično se te slike nalaze u /wp-content/gallery. Problem nastaje kad imate puno galerija i netko pogleda putanju slike i onda uđe u direktorij gdje mu se sve te slike izlistaju kao na tacni pa vam ih “pokrade” na vrlo jednostavan način.

Kako onemogućiti pregledavanje direktorija pitate se? Zapravo vrlo jednostavno, korištenjem .htaccess datoteke u koju je potrebno upisati slijedeće:



Options All -Indexes

Nakon ovoga osoba koja bude htjela pristupiti direktoriju dobit će 403 Forbidden poruku. Ova fora vrijedi i za web stranice koje imaju gomilu datoteka na serveru (mp3, swf, avi…) a nisu zaštitili “pregledavanje direktorija”.

Kuponi za bebe

Svake godine potrošimo tisuće dolara na dječju hranu, dječje formule, pelene, dječji pribor, dječje krpe, lijekove, igračke i druge proizvode

Savjeti za idealne veze

Svaki pojedinac želi imati socijalne i obiteljske odnose koji će ga učiniti sretnim i vrijednim u njegovom životu i osigurati