HEKLANJE

Kako organizirati pravilnu prehranu?

Kako organizirati pravilnu prehranu. Pravilno jesti je gnjavaža! Morate redovito nadopunjavati zalihe hrane, jesti 5-6 puta dnevno, i što je najvažnije – jednom sve to skuhati, i po mogućnosti ukusno i raznoliko!
Postoje li neke tajne kako pratiti te procese i optimizirati ih? Naravno da! Nudimo da se upoznamo s njima:
1. Pravilno skladištite proizvode:
Odmah nakon povratka iz trgovine, rastavljajući proizvode, meso očistite od masti, perad od masti i kože, narežite na dijelove, meso-perad-ribu stavite u porcijske vreće. Ako ste dovoljno ozbiljni da slijedite prehranu i izračunavate kalorijski sadržaj hrane, onda izvažite i označite markerom svaku vrećicu hrane.
Voće operite, radnim danom stavite u vrećice, stavite u hladnjak. Dakle, mnogo je lakše ne podleći iskušenju i ne pokrenuti ih!
Na isti način pripremite i povrće.
Vjerujte mi, puno je lakše raditi sve odjednom, ovo je načelo “ekonomije razmjera”.
2. Sve isplanirajte unaprijed
Ponekad je jedini izlaz za neorganizirane ljude zapisati što učiniti kako biste imali obrok planiran za svaki dan, jer morate razviti novu naviku.
U kalendar rasporedite sve potrebne stvari (kupite hranu, izvadite piletinu iz zamrzivača na odmrzavanje, stavite piletinu na paru, itd.), Postavite podsjetnike u svoje uređaje.
3. Pripremite hranu 2-3 dana
Sve što sada trebate je nabaviti svoje prethodno kuhane porcije! Pripremite glavno jelo od mesa i ukrasite 2-3 dana, složite u posude, potpišite.
U prehranu stavite točno onoliko koliko ste planirali!
4. Upotrijebite tajmer odgode
Ujutro uzmite dio mesa ili ribe, stavite ga u multivarku ili na paru, podesite odbrojavanje tako da u vrijeme kad dođete iz šetnje, hrana bude spremna i još uvijek vruća.
Ili uzmite komad mesa, uvaljajte ga u začine i zamotajte u rukav za pečenje ili foliju, stavite u hladnjak. Doručkujte i idite na posao ili radite s djecom.
Navečer, kad se vratite s posla, uzmite kuhano meso, zamotano u rukav, bacite ga u pećnicu, postavite timer i krenite u druge stvari.
5. Svaki dan pripremite se za dijetu.
Istodobno, budite moralno prilagođeni – sada ste zauvijek pobornik zdravog načina života.
Operite posude, sakupite novi dio hrane sljedeći dan. Ovo bi trebao postati vaš redoviti dnevni ritual.
6. Ako nemate priliku dogovoriti cjelovit obrok, onda unaprijed pripremite pristojnu zamjenu
Na primjer, kiflice salate s komadićima mesa unutra i povrćem, možete s domaćim laganim umacima.
Mnogi ljudi kažu da je prijelaz na pravilnu prehranu i zdrav način života vrlo organiziran, oslobađa dodatno vrijeme, ima dodatne energije.
Sigurni smo da ćete se primjenjujući ove savjete u praksi iznenaditi kako se zaista samo pravilno jesti! Kako je lijepo kad je sve organizirano, pripremljeno, sve pri ruci. Kako je lijepo živjeti prema režimu, pratiti sve i dalje se osjećati zdravije svaki dan.

Privlačna opcija za web razvoj

Prije nego počnete tražiti savršenu tvrtku za web dizajn, morate analizirati zahtjeve. Web Design India nudi privlačnu opciju za napredak