HEKLANJE

Kako podići svoj kreditni rezultat

Je li doista toliko važno povećati svoj kreditni rezultat? Može biti. Zajmodavci imaju “prekidne točke” između rezultata koji vam donose jednu ili drugu kamatnu stopu. Pretpostavimo da imate ocjenu 688, a zajmodavac snizi stopu hipoteke za 0,5% na 690. Ta dva boda mogu vas koštati dodatnih 20.000 dolara kamata na zajam od 170.000 dolara (više od 30 godina uz 6,5% umjesto 6%). Je li vam to dovoljno važno? Što možeš učiniti?

Osam načina da povećate svoj kreditni rezultat



Postoje načini da povećate svoj kreditni rezultat. Nekima od njih treba više vremena nego drugima da bi imali učinak, ali ako sada počnete raditi na tome, ubrzo možete povećati taj rezultat.

1. Provjerite kreditna izvješća za pogreške. Ako postoje pogreške koje štete vašem rezultatu, obratite se agenciji za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti koja je izdala izvješće i osporite ih. Agencija je dužna ispitati i ispraviti eventualne pogreške u roku od trideset dana. Ako vjerovnik ne odgovori na njihove upite, mora automatski ukloniti spornu stavku (možda ćete ga morati podsjetiti na ovaj dio zakona).

2. Isplatite dugovanja svaki mjesec. To je samo dobro za vašu budućnost, kao način da vas sačuva od prekomjernog duga. Također vam može uštedjeti mnogo na kamatama. Naposljetku, pokazuje vašu sposobnost upravljanja dugom i tako povećava vaš kreditni rezultat.
3. Imajte pravi broj kreditnih kartica. Najmanje dva su najbolja, ali više od pet ili šest zapravo može smanjiti vaš rezultat.

4. Plaćajte račune na vrijeme. Posudi novac kako bi ti računi bili plaćeni na vrijeme, ako moraš. Plaćanje na vrijeme ima najveći pozitivan učinak na vašu kreditnu sposobnost. Nažalost, otplata starih neuspjeha neće odmah povećati vaš kreditni rezultat, jer će se i dalje prikazivati kao da kasnite, ali sada počnite plaćati na vrijeme, a s vremenom će se ta stara zakašnjela plaćanja smatrati manje važnima.

5. Upravljajte saldom svoje kreditne kartice. Za vašu kreditnu sposobnost najbolje je ako je stanje na danoj kartici manje od 50% limita na toj kartici. Upravljajte upotrebom svojih kartica kako biste saldo zadržali ispod ovog iznosa. Ako, na primjer, imate tri kartice s ograničenjima od 2000 USD, 3000 USD i 2500 USD, bolje je imati saldo od 600 USD na svakoj nego 1800 USD na jednoj.

6. Nemojte tražiti previše kartica i kredita. Ove aplikacije generiraju upite o vašim kreditnim izvješćima. Imati previše upita u kratkom vremenu smanjuje vaš rezultat. Izbjegavajte podnošenje zahtjeva za puno kartica u određenoj godini.

7. Zadržite i poništite prave kartice. Kada zatvorite račune ili otkažete kartice, učinite to kako treba. Stari računi bolji su od novih za vaš kreditni rezultat. Držite te stare otvorene, čak i ako je saldo nula. Također, budući da je najbolje održavati saldo ispod 50% ograničenja kartice, razmislite o otkazivanju svojih kartica s nižim limitom ako redovito održavate saldo na karticama.



8. Pazite od koga posuđujete. Trgovine namještajem i drugi pomažu vam u financiranju kupnje, ali preko financijskih tvrtki. To može smanjiti vaš rezultat. Ako ne možete platiti gotovinom, bolje je posuditi novac od banke ili kreditne unije.
Možda ste primijetili da je ovo gotovo popis stvari koje smanjuju vaš kreditni rezultat. U osnovi jest, i to biste trebali imati na umu. Plaćati račune na vrijeme i izbjegavati stvari koje smanjuju vaš rezultat – to je najbolji način da povećate svoj kreditni rezultat.

Ani mat Humor

Mnoga su djeca očarana i oduševljena animiranim humorom koji pronalaze u svojim jutarnjim crtićima. Divne ludorije animiranih likova na televizijskom