HEKLANJE

Kako pokrenuti modni blog?

Imate li želju za stvaranjem vlastitog modnog bloga, ali ne znate odakle početi? Dobre vijesti: upravo ste napravili prvi korak. Moguće je, a mi ćemo vam olakšati pokretanje vlastitog modnog bloga. Za vas ćemo to učiniti jednostavnim i točnim. U ovom vodiču korak po korak o tome kako pokrenuti modni blog, osvrnut ću se na sve što trebate znati.
Suzite svoju nišu
Kad kažem moda , što vam točno pada na pamet? Odjeća? Pribor? Cipele? Muškarci? žene? Djeca? Ono što pokušavam reći je da je to relativno širok pojam i da ga trebate suziti. Odaberite svoje područje stručnosti prije nego što počnete. Što je vaša niša sužena, bolje je dobiti kvalitetan promet. Pobrinite se da je niša koju odaberete što je moguće specifična i da ste zapravo strastveni pisati o toj određenoj temi. Niša koju ćete odabrati koristit će se za pomoć pri izradi URL-a web stranice, dizajna web stranice i marketinške strategije. Neki od primjera koje smatrate da biste suzili svoju nišu su sljedeći:
Savjeti za povoljnu kupovinu
DIY moda
Moderno-retro modna kombinacija
Što je novo na pariškom tjednu mode
Najnoviji modni trendovi za žene starije od 40 godina
Najnoviji modni trendovi
Elegantna i udobna moda za mame
Dodati sebi pribor
Profesionalni muškarci idu na sastanak
Moda za dječake tinejdžere
Ovo je nekoliko ideja za odabir svoje niše. Prođite kroz popis i koja god tema vas uzbuđuje, odaberite je. Sretno bloganje!
Instalacija WordPressa
Na raspolaganju su neograničene platforme za bloganje uključujući Wix , Weebly, Squarespace i WordPress.org . Naravno, postoje platforme poput Wixa ili Squarespacea koje nude besplatnu verziju i uređivač povuci i ispusti jednostavan za korištenje. Unatoč tome, želio bih preporučiti WordPress.org. To je klasični CMS koji podržava bloganje kao nijedna druga platforma. To je besplatan i otvoreni izvor koji nudi najnaprednije i fleksibilnije značajke za izgradnju i vođenje blog stranice profesionalnog izgleda. Neki od glavnih razloga zašto otići na WordPress.org-
To je platforma s vlastitim hostingom koja vam daje potpunu kontrolu nad vašim modnim blogom. To je platforma otvorenog koda, što znači neograničene besplatne i plaćene teme, predloške i dodatke. Vrlo intuitivan i jednostavan za korištenje čine ga najboljom dostupnom opcijom i za početnike. Velika online zajednica koja kontinuirano radi na poboljšanju platforme čestim isporukom besplatnih ili plaćenih tema, predložaka ili dodataka. Također će vam pomoći s problemima s kojima se susrećete s WordPressom putem online foruma za raspravu. Jedini trošak koji biste morali snositi je web hosting i trošak registracije domene. Budući da je WordPress.org najbolja dostupna CMS opcija, koristit ćemo WordPress kao primjer za ostatak bloga.
Naziv kreativne domene
Uzmite u obzir naziv domene kao adresu vaše web stranice na blogu, koja će vaše posjetitelje preusmjeriti na vašu web stranicu. Želite da bude jedinstven i glamurozan da odmah privuče pažnju vaših posjetitelja. Naziv domene je vjerojatno prva stvar koju će vaši posjetitelji primijetiti na web stranici vašeg bloga. Stoga, pobrinite se da ste to ispravno shvatili. Evo nekoliko savjeta za vas prilikom odabira naziva domene-
Nemojte ići za dugim nazivima domena, neka budu ograničeni na 3 riječi. Pronađite relevantan naziv domene koji odražava vrstu sadržaja koji će vaši posjetitelji pronaći na vašem blogu. Idite na evergreen, koji još uvijek vrijedi čak i ako je star. Na primjer, nazvati svoj blog – ’21 year old fashionista’ neće imati smisla kada imate 22. Možete koristiti svoje ime jer će uvijek vrijediti, čak i ako ste u svojim 60-ima. Koristite riječi koje se lako pamte i sriču. Ne idite na otmjene riječi koje se ne koriste u svakodnevnom životu i koje je teško zapamtiti. Odaberite ime koje se može brendirati. Želite izgraditi brend i prvi korak je pronaći ime koje se može brendirati. U slučaju da imate poteškoća s odabirom naziva domene za svoj blog, možete koristiti generatore naziva domene. Možete samo unijeti ključne riječi i to će generirati neke kreativne nazive domena za vaš modni blog.
Do sada ste već dovršili većinu bitnih koraka. Sada je vrijeme da vaš blog izgleda jednako lijepo kao i vaš talent. Usredotočite se na kreativni dio koji vas je naveo da pokrenete modni blog i iskoristite ga za stvaranje prekrasnog koncepta za svoj blog. Svaki uspješan blog ima kreativnu i jedinstvenu temu po kojoj se izdvaja od ostalih modnih blogova.
Uz WordPress, možete imati neograničeno besplatno ili plaćeno unaprijed postavljene teme za svoj modni blog. Sve što trebate učiniti je napraviti neke izmjene i spreman je za rad. Pobrinite se da se riješite zadanih stranica i sadržaja teme ili predloška koji odaberete. Pažljivo sastavite sve elemente poput dodatnih stranica, slika, medijskih datoteka i teksta, kao što biste sastavili odjeću.
U slučaju da ne možete pronaći zadovoljavajuću temu za svoj blog, također možete kupiti predloške od trećih strana.
Dodavanje korisnih stranica na svoju stranicu bloga
Sada kada ste pripremili svoju web stranicu za blog, vrijeme je da dodate neki statički sadržaj na svoju stranicu. Postoje dvije vrste sadržaja, statički i dinamički. Vaš blog će biti dinamičan sadržaj jer ćete ga stalno ažurirati. Kad god objavite novi post na blogu, vaši će se prethodni postovi pomaknuti prema dolje. S druge strane, stranice koje ostaju iste i koje je lako pronaći su statične stranice. Uobičajene su na internetu i gotovo svaka web stranica ima te stranice. Oglasite sljedeće stranice na svoj modni blog web-mjesto-
O nama
Ova stranica će vašim posjetiteljima reći o vašoj priči. Tko si ti? Kako ste započeli svoj blog? Koja je vaša inspiracija? A kako će vaš blog pomoći vašoj publici/čitateljima? Iako na stranici piše ‘O nama’, pobrinite se da ovu stranicu napravite i o svojim posjetiteljima. Recite im koliko vam znače i kako im vaša blog stranica može poslužiti.
Kontaktirajte nas
Blogovi mogu izgledati kao jednosmjerni razgovori, ali nikoga ne zanimaju samo vaši razgovori. Morate biti sigurni da vaši čitatelji mogu doći do vas. Zato stvorite stranicu za kontakt i dajte im način da dođu do vas. Možete spomenuti svoju radnu e-poštu, ponuditi okvir za poruku na stranici i svoje profile na društvenim mrežama. Međutim, budite precizni u vezi s vrstom poruka na koje ćete odgovoriti kako vam ne bi slale neželjenu poštu.
Pravila privatnosti
Možda niste svjesni ove dobi jer je ljudi često spominju u podnožju, a ne u zaglavlju. Ova stranica detaljno nudi pravila o privatnosti. Navodi kako i koju vrstu podataka vaše web mjesto prikuplja u koju svrhu. Većina web stranica koristi informacije o kolačićima posjetitelja. Morate biti transparentni o tome kako vaša stranica prikuplja podatke o vašim posjetiteljima i u koju svrhu. Može vas spasiti od sudskih tužbi i može zadobiti povjerenje vaših posjetitelja.
Podaci o autorskim pravima
Baš kao i stranica s pravilima o privatnosti, ova se stranica također često nalazi u podnožju web stranice. U njemu se navodi da je sve na vašoj web stranici vaše intelektualno vlasništvo i nitko nije ovlašten smatrati vaš rad svojim.
Galerija/Portfolio
Galerija je neobavezna stranica, ali s obzirom na to da je stranica modni blog, trebali biste je imati na svojoj stranici modnog bloga. Ova stranica će svojoj publici ponuditi slike vaše kreativnosti. Ako imate model ili želite izložiti vlastite slike svojih stilova ili odjeće, ovo može biti privlačna točka vaše stranice. Također možete izdvojiti slike sa svog Instagram profila. Preporučujem vam da odaberete dosljednu učestalost kada je u pitanju objavljivanje sadržaja na vašoj web-lokaciji. Za prometnije i veće web-mjesto, možda ćete morati objavljivati ​​na dnevnoj bazi. Ali na početku možete početi s objavama dvaput tjedno na svom portfelju ili galeriji.
Pisanje prvog posta na blogu
Sada kada ste postavili svoju web stranicu za blog, konačno se možete usredotočiti na ono što je važno: stvaranje korisnog sadržaja za modnu zajednicu. Sadržaj je meso vaše web stranice. Čak i ako imate najsjajniju, najljepšu web stranicu, ali beskorisni sadržaj, nećete nigdje stići. Prvo što trebate učiniti je napisati opisni članak o predstavljanju. Pisanje vašeg prvog bloga može biti neodoljivo, pa ću vam dati popis korisnih savjeta.
Razmišljanje o temi
Odredite temu o kojoj želite pisati. Trebali biste krenuti od nečega osnovnog što može poslužiti kao temelj za vaš nadolazeći post na blogu, a ne od punog modnog tehničara. Međutim, tema bi i dalje trebala biti relevantna, korisna i informativna. Možete početi s nečim osobnim, poput osobnog iskustva s putovanja i načina na koji ste planirali svoju odjeću za to putovanje. Ne postoji ispravan ili pogrešan način da se to učini. Samo se opustite, opustite i smislite korisnu temu od koje vam srce zapjeva. Ne zaboravite na svoje čitatelje u tom procesu. Imajte na umu da se ovdje više radi o vašim čitateljima nego o vama, te uključite stvari za koje mislite da vaš čitatelj želi i da bi se s njima povezao. Ovo je vaš blog, sve dok ste vjerni sebi i smišljate teme koje zanimaju vaše čitatelje, sve radite kako treba.
Držeći se svoje niše
Kao što smo već spomenuli, moda je relativno širok pojam i morate ga suziti. Što više skačete s jedne niše na drugu, to vašim čitateljima postaje nebitno. Posjetitelj se vraća na vašu stranicu kada na njoj pronađe nešto zanimljivo i relevantno. Ali ako ćete se nastaviti miješati između različitih niša, izgubit ćete postojeću publiku. Nikad nemojte napraviti tu grešku.
Koristite upečatljive i kreativne naslove
Kreativni i privlačni naslovi neophodni su za privlačenje pažnje vaše publike. Privlačan naslov tjera posjetitelje da kliknu na vaš blog post i čak ga podijele sa svojim kontaktima. Kao rezultat toga, postaje viralan čak i bez da to tražite. Evo nekoliko brzih savjeta za osmišljavanje upečatljivih i kreativnih kreativnih naslova za svoje postove na blogu. Ponudite nešto korisno i relevantno svojoj publici. Vaš naslov čitatelju obećava rješenje problema s kojim se trenutno suočava, zbog čega je najvjerojatnije uopće kliknuo na vaš blog post. Razmislite o naslovima kao što su ‘Vodič za početnike u ubojitoj garderobi’, ‘Nosite LBD na 5 različitih načina’, ‘5 vrsta cipela koje svaka djevojka mora imati u svojoj garderobi’, shvatili ste.
Koristite kratke i slatke naslove, ljudi će ih najvjerojatnije pronaći na internetu. Štoviše, vjerojatnije je da će čitatelj kliknuti na kratki naslov u odnosu na dugi naslov.
Koristite uvjerljive pridjeve kako biste istaknuli svoje naslove. Na primjer, ‘5 korisnih savjeta’ vjerojatnije će privući vašu pozornost u usporedbi s ‘5 savjeta’. Liste su vizualno privlačnije i dijeljene, stoga ih s vremena na vrijeme izradite. Štoviše, uključivanje znamenki u naslov može privući više pažnje. Na primjer, “7 načina za ostvarivanje popusta na kupnju putem interneta” privlačnije je od “ostvarivanje popusta na kupnju putem interneta”. Ponudite neke korisne uvide svojoj publici. Što je vaš sadržaj korisniji, relevantniji i jedinstveniji, vjerojatno ćete imati više publike. Stoga uvijek u svoje postove na blogu uključite zanimljive teorije, strategije, DIY i life-hacks.
Stvorite postove lako čitljive
Post u obliku običnog teksta s beskrajnim odlomcima dosadan je i nezanimljiv. Uvijek pišite dugačke i opisne postove na blogu, ali ih razdvojite zanimljivim naslovima, oznakama, tablicama, slikama , videozapisima, gif datotekama i što god želite uključiti. Kratki odlomci uvijek najbolje funkcioniraju na internetu. Vaš post čini lakim za čitanje i ugodnim. Uzmite ovaj vodič za primjer, primijetili biste puno podnaslova, točaka s naznakama i slika kako bi vam bilo lakše i zanimljivo čitati.
Koristite medijske datoteke visoke razlučivosti
Bilo koja druga niša bi mogla proći bez toliko slika, ali kada je u pitanju moda, sve je u slikama. Ako u svoje članke dodate više slika nego teksta, i dalje bi bilo u redu. Stoga neka vam dođe u naviku uključiti što više slika u svoj blog post. Za užurbaniji i uspješniji post na blogu, vidjet ćete slike fotografiranja, selfie izgleda odjeće. Međutim, tek ste na početku i za vas su slike zaliha spas. Postoje različite platforme kao što su Pexels , Pixabay , Unsplash , itd., koje nude besplatne slike visoke razlučivosti, bez naknade. Međutim, još uvijek morate dati kredit.
Privucite promet na svoj modni blog
Nemojte se uzrujati ako vaša objava ne postane viralna preko noći, a već sljedećeg dana imate veliku publiku. Morate biti strpljivi i uložiti malo truda da dovedete publiku na svoje web stranice bloga. Evo nekoliko savjeta kako privući više prometa na svoj modni blog-
Oglasite svoj blog na društvenim mrežama
Marketing na društvenim mrežama radi za svaku vrstu bloga, ali za modne blogove to je najbolji način da pridobite publiku. Sve što trebate učiniti je usredotočiti se na postove s velikim brojem slika i moći ćete dobiti idealnu publiku. Počnite s integracijom gumba za dijeljenje na društvenim mrežama na svoju web-lokaciju što će vašoj publici omogućiti da podijeli vaš rad na svojim mrežama. Nakon toga budite kreativni sa svojim Instagram profilom i tamo promovirajte svoj modni blog. Instagram je nedvojbeno najbolja platforma društvenih medija za modnu blogericu. Možete čak i napredovati od blogera do utjecaja. Samo budite kreativni, ponudite relevantan i koristan sadržaj i moći ćete dobiti kvalitetan promet.
Također možete izgraditi strategiju društvenih medija kao što je što objavljivati, koliko često objavljivati, hoćete li objavljivati ​​i organski ili plaćeni sadržaj. Počnite raditi na alatima društvenih medija kako biste organizirali svoje marketinške kampanje. Ako imate dovoljno budžeta, možete eksperimentirati i s oglasima na društvenim mrežama na platformama poput Facebooka ili Instagrama.
Šaljite često e-mail newsletter
Počnite graditi svoj popis e-pošte od rane faze. Zapravo, integrirajte obrazac za prijavu kada pokrenete svoju web stranicu za blog. Međutim, morate dati razlog svojoj publici da se pretplati na vaš bilten e-poštom . To može biti besplatna e-knjiga, poklon kupon, premium sadržaj ili bilo što što inače nije dostupno. To bi moglo potrajati puno vremena i truda, ali popis e-pošte dugoročno je prednost. Vaši pretplatnici su u osnovi vaš kvalitetan promet koji smatra da je vaš sadržaj koristan i koji želi vidjeti više vašeg sadržaja. To su ljudi koje trebate zadržati.
Za marketing putem e-pošte možete koristiti učinkovite i učinkovite alate za e -mail marketing kao što su ConvertKit ili SendinBlue . Nude sjajne predloške, značajke rasporeda i još mnogo toga u pristupačnim planovima.
Budite dosljedni
Stabilna publika cijeni dosljednost. Ako objavite jedan članak danas, a sljedeći nakon dva tjedna, a zatim objavite još jedan nakon dva dana, to može postati zbunjujuće za vašu publiku. S druge strane, objavljivanje prema dosljednom rasporedu natjerat će vaše posjetitelje da se vraćaju po još. Opustite se, ne vršimo pritisak na vas da često objavljujete, samo vam kažemo da nastavite objavljivati ​​prema dosljednom rasporedu . Čak i ako objavljujete jednu tjedno, samo odaberite dan, poput srijede ili četvrtka, i nastavite objavljivati ​​svake srijede ili četvrtka. Za početnike je idealno objavljivanje dvaput tjedno. Dok, zauzetiji i veći blog mora objavljivati ​​češće, na dnevnoj bazi.
U slučaju da morate odgoditi objavu, pokušajte obavijestiti svoju publiku putem svojih profila na društvenim mrežama ili e-mail newslettera. Dovoljno je pokazati da ne odgađate nego da ste istinski zauzeti. Pisanje unaprijed i držanje bloga ili dva u međuspremniku može vam pomoći da izbjegnete bilo kakvo kašnjenje.
Interakcija sa svojom zajednicom
Ne radi se samo o prikupljanju pratitelja ili čitatelja, s njima se morate surađivati. Dajte im način da dopru do vas i kada to učine, odgovorite im. Potaknite svoju publiku da komentira vašu objavu u dnevniku odgovarajući na njihove komentare i e-poruke. Pitajte ih što sljedeće očekuju od vas, to će vam ne samo dati ideje o vašem sljedećem projektu, već će i izgraditi odnose s vašom publikom.
Mreža s drugim autorima/blogerima/influencerima
Umrežavanje vam može pomoći da budete primijećeni. U osnovi, trebate komunicirati s drugim influencerima ili modnim blogerima, komentirati njihove postove na blogu, promovirati njihov pravi rad, itd., a oni također mogu učiniti isto za vas. U osnovi dijelite njihov rad sa svojom publikom i oni će učiniti isto, što je sjajan način da proširite svoju bazu publike.
Unovčite svoj modni blog
Kada vaš modni blog počne rasti, vrijeme je da zaradite nešto novca. Ako ste dovoljno strastveni, svoju strast možete pretvoriti u svoj život. Neki od načina da zaradite novac na svom modnom blogu su:
Google Adsense vam omogućuje prikazivanje oglasa na prostoru vašeg bloga u zamjenu za novac. Štoviše, ne morate imati posla izravno s oglašivačima, umjesto toga Google Adsense će pronaći oglašivače umjesto vas. Zatim, kad god korisnik klikne oglas na vašoj web stranici, zarađujete proviziju. Nećete se obogatiti na ovome, ali to je dobar početak.
Možete postati influencer i početi promovirati brendove. Uglavnom, brend će vam se obratiti i tražiti da promovirate njihov brend u zamjenu za novac. Koliko ćete zaraditi na ovaj način u potpunosti ovisi o budžetu marke i vašim pregovaračkim vještinama. Međutim, da biste to uspjeli, potreban vam je veliki broj sljedbenika. Možete izravno kontaktirati robne marke ako imate sjajne ideje za marketinšku kampanju. Čak i ako ništa ne izađe, imat će vaše kontakt podatke za buduću upotrebu. Postoje različite marketinške platforme za utjecajne osobe kao što su Rep, WebInfluencial , itd. Također možete stvoriti profil tamo kako biste imali bolju priliku da dobijete kampanju promocije robne marke.
Affiliate marketing više je nalik nativnim oglasima. Napišete članak i stavite neke linkove na proizvode ili usluge za koje mislite da bi bili korisni vašoj publici. Što više ljudi kupuje putem pridružene veze, više provizije ostvarujete. Amazon Affiliate najpopularniji je pridruženi partner modnih blogera i nudi izvrstan početak.

Imate li zdrav kredit?

Pročitajte više i naučite kako održati svoj kredit zdravim. Jeanne S. javila se na oglas koji je obećavao 0% financiranja

Lijek za srčane bolesti – Med

Kod liječenja težih srčanih oboljenja med je dokazao svoju djelotvornost u poboljšanju rada srca i jačanju srčanih mišića. Ne postoji

Stvari koje treba znati o Mastercardu

Kreditna kartica danas je poznata kao plastični novac. Ali proteže granice tipičnog papirnatog novca. Kreditne kartice povećavaju kupovnu moć potrošača