HEKLANJE

Kako “pokrenuti” proces sagorijevanja masti

Što djevojke ne čine kako bi se riješile omraženih masnih naslaga: i moderne dijete, i razni čudotvorni dodaci, i neke nejasne vježbe. Ali, kao što to često biva, nema rezultata. Zapravo, nije teško postići lijepo vitko tijelo, što na prvi pogled ponekad izgleda i nije pravi san. Samo promijenite razumijevanje jednostavnih stvari, učinite svoj način života zdravijim i tada će sve o čemu ste sanjali biti u vašim rukama!
Vodite dnevnik hrane
Osim što vam pomaže da ostanete na putu mršavljenja i slijedite zdravu prehranu, vođenje dnevnika pomaže vam da ispravite svoje prehrambene navike. Ako primijetite da redovito jedete istu štetnu hranu, ovu naviku morate iskorijeniti zamjenom zdravom alternativom.
Trening snage
Ako samo radite kardio vježbe, zanemarujući trening snage, vrijeme je da pregledate plan treninga. Osnovne vježbe s više zglobova, poput čučnjeva, držanja tijela, izgradit će mišićnu masu kako bi povećali brzinu vašeg metabolizma, a neće vas učiniti glomaznim i muškim.
Promijenite brzinu
Dobar način da šokirate svoje tijelo i započnete proces sagorijevanja masti je promjena tempa kojim izvodite vježbe snage. Na primjer, pokušajte kontrolirati fazu spuštanja izvodeći je četiri sekunde, a zatim jednu sekundu u donjoj fazi i podignite uteg što brže možete.
Odvojite time out
Ako je vaše tijelo umorno, razina kortizola bit će visoka. Iako je ovaj hormon stresa važan za naše tijelo, njegova povećana količina može dovesti do skladištenja masti na trbuhu. Odvojite vrijeme za meditaciju, opuštajuću kupku ili se jednostavno smirite i pronađite vrijeme samo za sebe.
Dodajte vitamin D.
Sunce je najbolji način za dobivanje doze vitamina D, važnog za naše tijelo. Ovaj vitamin zadržava vašu želju za slatkim i poboljšava tjelesnu apsorpciju hranjivih sastojaka kao što je kalcij, kao i poboljšava sagorijevanje masti.
Jedite više masti
Smanjujete li masnoće u prehrani, vjerujući da će to spriječiti gubitak masnoće? Zapravo, dobre masnoće iz masne ribe, orašastih plodova i avokada daju vam energiju i hranjive sastojke – i ne debljaju vas. Ne pokušavajte prisiliti svoje tijelo na prazan želudac, pokušavajući povećati sagorijevanje kalorija.
Gdje preuzeti
Trebali biste svom tijelu dati jedan dan u tjednu za potpuni odmor, ali to ne znači da biste trebali ležati na kauču, već samo da aktivno provodite dan. I svakih četiri do šest tjedana, pokušajte posvetiti cijeli tjedan “uklanjanju preuzimanja”. To znači raditi uobičajenu rutinu, ali puno nižeg volumena i intenziteta. To će vas prisiliti da se oporavite dok trenirate i vratit ćete se redovitim vježbama jači, što će pozitivno utjecati na vaše rezultate.
Maziti
Neki stručnjaci vjeruju da “varanje milja” pomaže ostati na putu mršavljenja i zdravog načina života. Vjeruju da vam odmor jednom tjedno zaista može pomoći u postizanju ciljeva vitkog tijela zaustavljanjem prehrane ostatak tjedna. Dakle, jednom tjedno možete si priuštiti veliki sočni burger s pomfritom, pod uvjetom da ostatak tjedna slijedite pravilnu prehranu i aktivno provodite vrijeme.
Spavati
Spavati za mršavljenje? Zvuči predobro da bi bilo istinito! Zapravo je to vrlo važan aspekt mršavljenja, pogotovo ako aktivno trenirate. Spavanje igra ogromnu ulogu u gubitku kilograma, jer nedostatak sna uzrokuje porast tjelesnog hormona leptina, koji je odgovoran za apetit. Stoga prejedanje u one dane kada ste loše spavali.
Intervalni trening
Ne biste trebali izvoditi kardio trening uvijek na istoj razini, tako da nećete dobiti željeni rezultat, već samo gubite vrijeme. Koristite intervalnu metodu za izvođenje kardio vježbi, što će povećati vašu izdržljivost i izgubit ćete mnogo više kalorija u istom vremenskom razdoblju.

Uspostava domaćeg posla

Osnivanje kućnog poslovanja koje je udobno i učinkovito od iznimne je važnosti i mora biti prvi korak ka pokretanju vašeg

Kako spavaju ribe?

Kad neko vrijeme promatramo akvarije u svojim domovima, vidimo da naše ribe nikad ne zatvaraju oči i u stalnim su