HEKLANJE

Kako se riješiti buba u kuhinjskom ormariću?

Pojava insekata i štetnika u kuhinji ne ukazuje uvijek na nečistoću domaćice. Paraziti kvare hranu, žitarice i brašno, uzrokuju štetu polaganjem ličinki. Stoga je kod prvih znakova grešaka potrebno obraditi ih i riješiti se.
U kuhinji postoji nekoliko vrsta bubica u hrani: jedači brašna, kukci na kruhu, moljci. Bez obzira na ime, štetnici su opasni za ljudsko zdravlje: mogu izazvati alergije, razne bolesti i trovanje hranom. Isprobajte jednu od provjerenih metoda kako biste se zauvijek riješili problema.
Glavni načini uništavanja bugova u kuhinji
U većini slučajeva insekti u kuhinju ulaze s hranom kupljenom u supermarketu ili na tržnici. Neke se žitarice u početku ne obrađuju, nego se čuvaju u kontaminiranim skladištima. Nakon pakiranja, kukci lako podnose prijevoz nekoliko dana, i dalje se množe u sredini paketa.
Surinamski mucoed
Štetnici se češće nalaze u žitaricama od brašna i pšenice, riži. Ne prelaze 3-4 mm, razlikuje ih duguljasto smeđe ili crno tijelo. Ako primijetite takve štetnike, odmah bacite sve zalihe. Ne pokušavajte pržiti hranu na suncu, pređite rukama.
Mukožderi često ostavljaju ličinke na zidovima suhih i toplih ormarića, pa se nakon uništavanja žitarica nakon nekog vremena ponovo pojavljuju u kuhinji. Obavezno operite sve površine i kutije otopinama za dezinfekciju, ne zaboravite na kutove i unutrašnjost vrata. Ostavite češnjak ili lovorov list na različitim mjestima nakon berbe.
Mlinci za kruh
Ako se kruh i peciva ne čuvaju pravilno, često se pokreću mlinovi, koje je lako prepoznati po svom gustom, zaobljenom smeđem tijelu. Brzo prijeđu na zapakirane kekse i kekse, mogu upropastiti knjige na policama u stanu. Odlikuju se nevjerojatnom vitalnošću, ponekad prodiru s ulice, ostaju u starim drvenim okvirima.
Izuzetno je teško uništiti mlin za žito. njegove ličinke ostaju u pukotinama drvenih površina vrata garniture. Pokušajte popuniti sve praznine u okvirima prozora, podovima, namještaju. Žitarice, brašno i griz čuvajte u posudama i staklenkama koje su zatvorene navojnim zatvaračem. Često operite i osušite kantu za kruh.
Hranjivi moljac
Kad uđe u kuhinju, parazit brzo položi mnoge ličinke u bilo koje žitarice, kruh, mekinje, pokvari orašaste plodove. Riješite se zaliha kad pronađete male crve iz kojih će se kasnije izleći moljci. Kupite zamke namijenjene držanju ulja lavande na policama s hranom. Ne zaboravite na površinu police s otopinom za dezinfekciju.
Prevencija i mjere opreza
Ako se greške više puta pojavljuju u kuhinjskim ormarima, slijedite ova jednostavna pravila i preporuke:
Zagrijte žitarice u pećnici na temperaturi koja ne prelazi 100 ° C tijekom 10 minuta, prosijte kroz sito nakon hlađenja.
Grah se može sipati čistom vodom 10 minuta tako da kukci i ličinke isplivaju na površinu. Nakon prerade žitarice osušite.
Ostavite vrećice sa žitaricama u zamrzivaču 1-2 sata.
Ne koristite navedene metode s jakom najezdom buba: zasigurno će biti ličinki koje će se brzo proširiti na nove staleže. Pokušajte pažljivo pregledati žitarice prije kupnje, kupite proizvod u prozirnoj ambalaži.
Izvrsna prevencija štetnika je redovito čišćenje kuhinjskih ormarića. Izvadite i pregledajte zalihe jednom mjesečno, provjerite cjelovitost ambalaže. Operite police sapunom ili octom za pranje i dodajte nekoliko kapi ulja lavande u vodu. Ostavite vrata otvorena da se potpuno osuše. Operite spremnike za skladištenje, stavite u njih svaki režanj češnjaka.
Na prodaji možete pronaći posebne tvari namijenjene uništavanju moljaca ili jedača brašna. Odaberite praške i gelove na biljnoj bazi koji su sigurni za kućne ljubimce. Mogu sadržavati muškatni oraščić, ekstrakt kamilice.
Bube u kuhinji nisu problem ako redovito perete ormare, sortirate žitarice. Ne kupujte nepotrebno velike zalihe, prebacite ih u staklene ili plastične posude s zatvorenim poklopcima. To će isključiti reprodukciju štetnika i spriječiti kvarenje proizvoda.

Odjave na odjavi

Kao tvrtke koje pružaju usluge i robu koja se može kupiti online, zapitajte se: činim li sve što mogu kako