HEKLANJE

Kako se riješiti stidnih dlačica – depilacija voskom ili šećerom

Vjerovali ili ne, ne postoji određeni način da se utvrdi treba li se pozabaviti uklanjanjem stidnih dlačica. Konačna odluka je na vama, a mnogi pojedinci to vide u drugačijem svjetlu. Neki pojedinci smatraju da je dovoljno samo podrezati dlake, dok drugi traže brazilski vosak gdje se uklanjaju sve dlake. Kako to treba učiniti? Koji je pravi način za to?

Trebate li se depilirati?



Većina pojedinaca smatra da je najuspješnija i najkorisnija vrsta uklanjanja dlačica na stidnom području depilacija voskom. Sigurno je, iako može biti donekle bolno. No, također je jeftin i dugotrajan, pa je daleko najodabranija metoda uklanjanja dlačica.

Iako depilacija voskom nije trajno rješenje, može vam pomoći da dlake zadržite nekoliko tjedana. Dlaka se uklanja izravno sa stabljike, što znači da folikul nije nužno oštećen i da će dlaka ponovno izrasti. Pozitivno je to što mnogi pojedinci smatraju da kosa koja ponovno izraste nije tako gruba ili tamna. I, u nekim slučajevima, ljudi smatraju da je dlaka također manje sa svakim postupkom. To je zbog oštećenja koja se mogu prouzročiti folikulu tijekom postupka. Ako je folikul oštećen i iz njega ne mogu rasti dlake, dobivate trajnije rješenje.

Uklanjanje dlačica

Mnogo je razloga zašto biste se trebali posvetiti depilaciji voskom. Prvo, možete to učiniti sami ako želite. Postoji nekoliko kućnih kompleta koje možete koristiti. Ako želite, također možete potražiti profesionalca koji će obaviti posao za vas. Iako će koštati više, dobit ćete bolji rezultat i nećete morati sami obavljati posao. Također, kada depilirate stidne dlake, možete kontrolirati koliko i u kojem obliku ih želite depilirati.

Kada kupujete proizvode za depilaciju voskom, provjerite mogu li se proizvodi koje kupite koristiti na ovom dijelu tijela jer neki proizvodi neće biti dovoljno osjetljivi na to.

Šećerenje

Jeste li čuli za šećerenje? Tehnika je gotovo ista kao i depilacija voskom, ali umjesto voska koristi se mješavina na bazi šećera. Organski je i mnogo se lakše čisti. Koristi se stoljećima. Pasta napravljena od meda i limuna nanosi se na kožu i pusti se da se stvrdne, a zatim se skine. Dlačice će se zalijepiti za šećernu pastu i odmah će izaći.



Za većinu osoba depilacija je metoda izbora za uklanjanje dlačica u pubičnoj regiji. Sigurno je kada se koriste pravi proizvodi i to je rješenje koje će dugo trajati. Još jedna prednost je da je mnogo jeftiniji od korištenja elektrolize ili lasera. Ako razmišljate o ovom postupku uklanjanja dlačica, potražite proizvode visoke kvalitete.