HEKLANJE

Kako se riješiti znoja i nepodnošljivih fleka ispod pazuha jednostavnim kućnim trikovima

Ljudi vjeruju da ih svi vide, da ih stalno gledaju jer imaju znojne mrlje po sebi, najčešće ispod pazuha što svakako nije ugodno i jako narušava samopouzdanje. Tko se osjeća ugodno biti sav u znoju, nitko zar ne?
Ipak, za jakih vrućina rijetko tko se ne nađe u ovakvoj situaciji stoga vam donosimo rješenje kako uz pomoć jednostavnih kućnih trikova možete stati na kraj ovoj neugodi.
Ovdje se radi o hiperhidrozi pazuha. Hiperhidroza je pretjerano znojenje, može biti žarišno i difuzno a ima razne uzroke. Znojenje aksila, dlanova i tabana je najčešće uzrokovano stresom; difuzno znojenje je obično idiopatsko, no treba pobuditi sumnju na zloćudne bolesti, infekcije i endokrine bolesti. Dijagnoza je očita, no mogu biti indicirane pretrage na osnovne uzroke. Liječi se lokalnom primjenom aluminijeva klorida, jontoforezom pomoću vode iz slavine, toksinom botulinuma te, u ekstremnim slučajevima kirurški.
Ulje crnog kima
Materija koja se dobiva cijeđenjem indijskog kima djeluje protiv bakterija i gljivičnih bolesti, te pomaže kod pretjeranog znojenja. Nakon tuširanja se namažite od prstiju do ramena, i naravno ispod pazuha.
Zeleni čaj ili čaj od kadulje
Ukoliko pijete ove čajeve svakako ćete se manje znojiti, postoji mogućnost i da se namažete na kritična mjesta gdje se znojite.
Mali trikovi s jabučnim octom. Uništava bakterije jer djeluje poput dezodoransa.
Na kraju ne zaboravite se kupati redovito.

Umjetnost osmijeha

Jeste li ikada o svom osmijehu razmišljali kao o umjetničkom djelu? Kozmetički stomatolozi to često čine jer nastoje stvoriti osmijeh