HEKLANJE

Kako snimiti CD?

TEMU APP 100 E KUPON

Prije su postojale diskete. Većinom se brzo pogoršavaju i uništavaju nas jer su se podaci u njima izgubili. Tada su izašli CD-ovi. Počeli su se koristiti u mnogim područjima našeg života. Sada filmovi, albumi, računalo Povezane informacije snimaju se na CD-ove, a budući da imaju dug životni vijek, vrlo su nam korisne. Jeste li ikad razmišljali o načinu snimanja na CD-u?
Prvo naučimo kako CD-ovi rade. CD se sastoji od više slojeva. To su površina naljepnice, zaštitni sloj, reflektirajući sloj, jama, kopno i polikarbonatna podloga. Svi CD-ovi imaju spiralni put iznutra prema van.. Laserska zraka poslana iz čitača CD-a očitava podatke s površine CD-a uzimajući ovu stazu kao vodilju. Ta je staza duga oko 5-6 km.
U gotovim diskovima podaci se ugraviraju na polikarbonatni sloj kao jame, dijelovi izvan jama i više od njih nazivaju se kopnima. Dubina jama u kojima se obrađuju podaci je malo veća od 0,1 mikrometara. Njihova širina iznosi oko 0,5 mikrometara. Kako se različito odražava, dobiveni podaci čitaju se u obliku jedinice 1 i 0. Na taj se način skup podataka dobiva i isporučuje elektronici čitača CD-a.
U CD-R-ima postoji još jedan obojeni sloj između reflektirajućeg sloja i polikarbonatnog sloja. Ovaj obojeni sloj sadrži fotosenzibilni organski materijal. Laserska zraka poslana za snimanje uzrokuje promjene u ovom sloju, stvarajući jamice i grebene. Počevši od unutarnje strane CD-R podaci su zapisani prema van.

Kako se udebljati?

Osobu koja cijeli život sanja o mršavljenju i ulaže sve napore u to, teško je razumjeti onoga tko pita kako