HEKLANJE

Kako uštedjeti novac na računu za energiju

TEMU APP 100 E KUPON

Jesam li to samo ja ili cijene energije u zadnje vrijeme rastu i rastu? Nažalost, to rezultira značajnim povećanjem računa za energiju u našim domovima.

Srećom, postoji mnogo relativno jeftinih (ponekad besplatnih) promjena koje možete učiniti oko kuće i koje će vam uštedjeti novac. Sastavio sam popis od dvanaest savjeta koji pokrivaju grijanje i hlađenje, rasvjetu, uređaje i kućnu elektroniku. Sva ova područja obično su zloglasne energetske svinje. Započnimo.



Savjeti za grijanje i hlađenje:

1. Ako već niste, prijeđite na bojler na prirodni plin (električni bojleri troše dvostruko više energije).

2. Kad god je moguće rashladite svoj dom prirodnim putem. Na primjer, možete posaditi drveće u sjeni oko kuće (osobito na istočnoj i zapadnoj strani). Njihova zaštita štiti od sunčevih zraka na vašem krovu i oblogama tijekom ljeta, što prirodno može održati vaš dom hladnijim za 4 stupnja. (Drveće također pomaže u izolaciji vaše kuće od hladnih vjetrova zimi.)

3. Zabrtvite svoju kuću kako biste je zaštitili od gubitka topline po hladnom vremenu. Zabrtvite kanale, zatvorite zaklopku kamina kada se ne koristi i postavite tajmer na ispušni ventilator u kupaonici.

Savjeti za rasvjetu za uštedu novca:

1. Koristite prigušivače na svim svojim žaruljama i neka svjetla budu onoliko jaka koliko je potrebno za vaš posao. Umjesto uključivanja velikih stropnih svjetala koja troše vat, koristite radnu rasvjetu kada je to prikladno.

2. Na otvorenom koristite mjerače vremena i svjetla s senzorima kretanja ili topline.



3. Maksimalno iskoristite prirodno svjetlo izvana. Razmislite o krovnim prozorima i dobro postavljenim zrcalima, koji mogu reflektirati više svjetla u prostoriju, čime se smanjuju troškovi energije.

Savjeti za uštedu energije kućne elektronike:

1. Osim ako vam stvarno ne treba deset satova koji vam danju i noću zeleno svijetle, isključite TV, DVD playere, stereo uređaje, itd. kada ih ne koristite (možete ih uključiti u razdjelnik s prekidačem za uključivanje/isključivanje kako biste to učinili jednostavnim) . 60-80% električne energije koju koriste ovi uređaji usisavaju se dok miruju.



2. Isključite punjače kada aktivno ne punite mobitel, iPod, punjač baterija itd. Zašto? Jer sve dok su utikači umetnuti u utičnicu, oni crpe struju.

3. Isključite ili isključite računalo kada nije u upotrebi. A u slučaju da zaboravite, postavite sustav da prijeđe u način mirovanja nakon određenog vremena mirovanja (način mirovanja troši 60-80% manje energije nego način rada pune snage).

Savjeti za uštedu energije s uređajima



1. Ako je vaš hladnjak proizveden prije 1993. godine, zamijenite ga. Mogao bi potrošiti 140 dolara godišnje na struju za razliku od novijih modela, koji zahtijevaju znatno manje. Današnji hladnjaci s oznakom Energy Star troše samo oko 20 USD energije godišnje.

2. Sve svoje rublje operite isti dan i sušite rublje jedno uz drugo. Time se iskorištava preostala toplina sušilice.

3. Ako imate perilicu rublja s gornjim punjenjem, zamijenite je modelom s prednjim punjenjem. Oni općenito koriste 50% manje energije i 1/3 manje vode.

To su svi savjeti za ovaj članak. Primijenite ove jednostavne savjete za uštedu energije i uskoro ćete imati manje račune.

Adsense koji radi

Ljudi nesvjesno ignoriraju oglase, ne zato što nisu zainteresirani za proizvode ili usluge koji se nude, već zbog prirodnog instinkta

Slatka poslastica s medom za kožu

Za ultimativni prirodni svestrani ljekoviti napitak, isprobajte med. Zahvaljujući Kleopatrinim kupkama od mlijeka i meda, med je postao omiljen kod

Lasersko poboljšanje kože

Ah, radosti moderne tehnologije. Plastična kirurgija ima koristi od našeg napretka u tehnologiji baš kao i svaka druga industrija ili