HEKLANJE

Kako zaraditi novac preko eBay-a?

Ebay je odličan način zarade i mnogo novca možete zaraditi prodavajući proizvode. To vam može biti kao dodatni posao a možete raditi i full time, da vam bude kao primarni. Početi zarađivati na eBay-u nije teško. Prvo se prijavite za besplatni korisnički račun. Preko njega možete vidjeti kako stvari funkcioniraju, što je prodaja, aukcije nekih vaših osobnih stvari koje vam više ne trebaju. Možete kupovati i preprodavati dionice ali ako nemate iskustva prvo počnite sa nekom osnovnom prodajom da vidite kako to sve ide.
Vi odlučite kakvu vrstu posla ćete postaviti. Možete prodavati što god želite. Najvažnije je da odaberete popularan proizvod, jednostavno pretražite jer eBay ima funkciju naprednog pretraživanja i tako saznate što se najbolje prodaje i po kojoj cijeni. Nakon što odaberete što kupiti trebate saznati gdje to nabaviti. Ostali prodavatelji vam neće reći odakle nabavljaju svoju robu jer ste vi njihova konkurencija. Zato vam je potrebno malo trčkaranja i traženja. Imate dva glavna izvora a to su prodavači na veliko i dropshippers (kada prodavač preusmjerava narudžbu kupca ili direktno proizvođaču ili vele prodavaču koji onda dostavljaju robu kupcu). Vi odlučite na koji ćete način funkcionirati jer oba izbora imaju svoje prednosti i mane.
Dropshippers će čuvati vaše zalihe umjesto vas a vi ćete plaćati za proizvod kada primate uplatu od kupca i vi što zaradite je razlika između veleprodajne i prodajne cijene. Ako se ipak odlučite na vele prodavače za to će vam biti potreban jedan magazin za proizvode kao i novac da platite unaprijed. To vam je malo rizično je možete kupiti proizvode koji se ne prodaju. Feedback i njegova izgradnja vam je jako bitna kako biste bili dobar prodavatelj. On vam stvara povjerenje kod kupaca, predstavlja vas kao sigurnog prodavatelja. Što vaši rezultati budu bolji bit ćete bliži stjecanju statusa Powerseller.
Posljednja stvar o kojoj morate razmišljati je cijena proizvoda koji ćete prodavati. Razlika je kada prodajete proizvode u rasponu cijene od 5 do 10 dolara jer nećete zaraditi kao kad bih prodavali proizvode u rasponu cijene od 50 do 100 dolara.