HEKLANJE

Kako zarađuju od kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Samo po sebi je jasno da izdavatelji kreditnih kartica (kao i u svakom drugom poslu) imaju tendenciju dobivanja sve više klijenata. Zato stalno izrađuju nove karte kako bi zadovoljili razne želje. Odgovoran poduzetnik uvijek brine o svojim potrošačima. Ali zapravo se radi o stvaranju profita. Jeste li ikada pomislili kako oni ostvaruju ovu zaradu?
Ako niste upoznati s takvim stvarima, ove vam informacije mogu biti značajne i korisne:

U pravilu, sve kreditne kuće (bez iznimke) kao što su Discover, American Express ili Capital One ostvaruju prihod putem trgovačkih naknada, godišnjih naknada i raznih dodatnih financijskih troškova.
Mislim da se možda sjećate onih dana kada su kreditne kartice naplaćivale godišnju naknadu za svoje usluge. Danas je takva praksa napuštena i velika većina kartica nema bez godišnje naknade. Naravno, postoje iznimke, npr. elitne kartice za bogate ljude. Takvi klijenti vole trošiti novac kao znak svog prestiža.



Trgovačka naknada nešto je široko prihvaćeno kao standardno plaćanje. Koristi se u pregovorima između kreditnih organizacija i njihovih trgovaca.
Redovito korištenje kreditne kartice donosi najveći prihod. Izdavatelji zarađuju različitim naknadama (npr. kada klijenti kasne s plaćanjem duga).
Danas su zajmodavci pronašli još više načina za veću zaradu:

  • Nedostatak razdoblja odgode. Nedavno je to razdoblje bilo oko 30, pa čak i 60 dana. Do sada je smanjen i obično je oko 20 dana! Takvo razdoblje posebno je korisno jer je to jedino vrijeme kada možete kupovati bez dodatnih kamata, već uz uobičajena plaćanja. Dakle, ako vam je razdoblje odgode skraćeno, onda imate manje mogućnosti da se nosite sa svojim saldom, jer možete dobiti neželjene financijske promjene u slučaju vaše nepažnje.
  • Praksa mjesečne periodične stope otišla je nikuda i danas tvrtke radije koriste dnevnu periodičnu stopu za određivanje troškova salda. U posljednje vrijeme vaš APR se mogao podijeliti s 12 (broj mjeseci) i tada je uspjelo . Ne sada! Današnji zajmodavci rade s dnevnom stopom . To znači da je vaš APR podijeljen na tristo šezdeset pet dijelova, a zatim pomnožen na temelju prosječnih dnevnih izdataka. Jasno je da zbog učinka kapitalizacije vaši troškovi ponovno postaju viši.
  • Međutim, postoje neke pozitivne značajke. Npr. ne tako davno zajmodavci su mogli povećati vaš APR za jedan račun u slučaju da je na čekanju na drugom. Zahvaljujući radu FICO-a preporučuje se zabrana takve prakse.
  • Posljednje, ali ne i najmanje važno: tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica “dive se” korištenju zakašnjelih naknada kad god je to moguće. Naravno da se lako možete nositi s njima, samo pokušajte biti pažljivi.

Dakle, vaši financijski izgledi su u vašim rukama.

Jeste li prevareni?

Zarađivati novac može biti vrlo težak posao. Za zaradu je potrebno vrijeme i predanost poslu. Svatko traži brži i lakši

Kako prevladati neplodnost?

Problem neplodnosti danas je prilično čest, a sve se više žena i muškaraca okreće alternativnim metodama liječenja. Biljni lijekovi pomoći