HEKLANJE

Kakve žene trebaju društvu?

Često mi se zamjera što pokušavam učiniti žene robovima i lišiti ih svih prilika. Tada čujem zvonjavu, ali ne znam gdje je. Žena može biti ne samo domaćica! Kad je kod kuće sve u redu, a energije ima puno, kad to čini iz ljubavi i radosno – zašto ne? Malo ih je – a malo ljudi zna kako pronaći tu ravnotežu.
Usporedite dvije žene – hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njemačku kancelarku Angelu Merkel. Prva je otvorena, pozitivna, energična i svijetli. Drugo je suho, žilavo, jake volje, željezo. Drugačija energija, drugačija retorika, drugačiji pristup.
Prva je supruga i majka dvoje djece, već tinejdžerice. Ispunila je majčinu misiju i sada hrani sunarodnjake ostvarenom energijom majčinstva. Jeste li je vidjeli na uručivanju medalja Svjetskog kupa? Kako je plakala, grlila svakog nogometaša, podržavala i okruživala toplinom? Prava mama! Kako je sjedila na tribinama s običnim navijačima? Kako je letjela s obožavateljima u ekonomiji? Također možete pročitati o reformama koje je provela u zemlji, na primjer, rezanjem plaća službenicima, prodajom privatnih aviona i tako dalje.
Zamislite Anđela na njenom mjestu. Dogodilo se? Naravno da ne! Jer je bez djece. Po uvjerenjima. Jer djeca se miješaju u izgradnju karijere i služenje društvu. Ona se toga ne srami i izravno izjavljuje – moj suprug i ja smo napravili takav izbor i smatramo to ispravnim.
Pogledajte premijerku Engleske – Theresu May, koja približno isto govori o djeci – odgađajući ih dugo vremena, a nakon toga nije mogla postati majka – i zaključila da to zapravo nije potrebno. Napokon, da zaista želite postati majkom, tada bi bile moguće različite mogućnosti, zar ne? Kao rezultat toga, ona je i bez djece. Za ravnopravnost žena, potporu LGBT osobama itd.
Samo ja imam pitanje – kakva je usluga na kraju dobra za društvo? Koje su žene u politici potrebne, a koje je već previše? Ako žena neko vrijeme ne želi i ne može se u potpunosti posvetiti malom čovjeku, kako se može brinuti o strancima? Kako će otvoriti srčanu čakru? Nema šanse. Kakva je korist od takvog ministarstva?
Takve žene u politici stvaraju više problema nego rješenja. Čak i s dobrom namjerom. Ali ako pogledate, gotovo su sve žene u politici takve. Tvrdo, suho, grubo. Vrlo je rijetko vidjeti zamjenika koji doji na sastanku – takve slike postaju senzacija.
A ako nam trebaju žene u politici (što je za mene općenito sumnjivo) – onda poput Kolinde. Velikog majčinskog srca. Ostvarili su se kao majke. Duboka, otvorena, snažna ženstvenost. Ne trebaju mahati šakama, pritiskati, tući se. I oni donose drugu energiju na svijet.
Ni u stara vremena žene se nisu posebno miješale u politiku. Njihova je uloga bila socijalna – brinuli su o starijima, djeci, životinjama. Nisu bili zauzeti političkim igrama, već pomaganjem ljudima i brigom o njima. To je ono što je vrijedno u ženskom ostvarenju!
To se odnosi na bilo koje područje. Kad ste se spoznali kao žena, razvili ste u sebi majčinski princip (i bez obzira na to kako me optužuju, to možete razviti ne samo rađanjem. Primjer je Majka Tereza), a preostaje vam energije – podijelite to sa svijetom, skladno, dozirano, tako da vaši najmiliji nisu patili od ovoga – i vaši daleki, kojima također pomažete. Onda sve na dobro! Tada su svi dobro.
Ali ako kod kuće imate malu djecu koja vas zaista trebaju, ali odlučite spasiti svijet, ovo je ozbiljan kvar u sustavu. Kako možeš voljeti cijeli svijet ako ne možeš istinski pružiti ljubav samo jednoj osobi?
Žene koje su nerealizirane kao žene i aktivno se manifestiraju u društvu – to je užas i ogroman broj problema koje su stvorile od njih.
Ovaj je članak poglavlje iz knjige Vatrene žene.
Olga Valyaeva

Prečac do glatke i zdrave kože!

Imate 25 godina, a izgledate 35. Krivite svoju kožu! Koža je najveći organ u tijelu i najizloženiji. Zagađenje, ultraljubičaste zrake

Novčani predujmovi u trgovini

Na tržištu su dostupne mnoge vrste gotovinskih predujmova. Ovi predujmovi su osmišljeni kako bi pojedincima omogućili da plaćaju svoje račune

” Što ako ? ”

Što ako, Što ako, Što ako. Ovo pitanje dolazi nam svaki dan. Što ako sam rekao ovo, Što ako sam