HEKLANJE

Kakvi su gosti Slovenci?

Pored mnogobrojnih turista koji svake godine posjećuju Hrvatsku Slovenci su možemo sigurno tvrditi najaktivniji turisti u Hrvatskoj. Kad kažemo aktivni naravno da ne mislimo na njihov izgled već mislimo na njihov jako izraženi sportski duh. Oni su upoznati sa svim mogućim vrstama sportova i u svim su naravno angažirani. Totalno su nabrijani i uvijek full sportski obučeni i uvijek spremni na novu partiju bilo kojeg oblika sporta bilo da je nogomet, odbojka na pijesku, bordanje, ronjenje, skijanje na vodi, tenis ili bilo koji drugi. Uvijek ćete ih vidjeti sa naočalama na glavi a u slučaju da ih baš u tom trenutku nemaju sigurno ćete bez problema prepoznati tragove na licu od turbo sportskih modela koji su im najdraži i koje najčešće i nose. Automobili kojima dolaze su pretežno jako živih boja a tada iz njega počnu vaditi sportsku opremu kojoj nema kraja pa nekad pomislite a i izgleda vam kao da je njihov jarki ljubimac Sport Billy torba.
Kada idu na plažu obavezno je tu opet sportska oprema. Pretežno daska za surfanje, skije za skijanje na vodi kao i obavezni zaštitnik za free-climbing, ne daj bože za nešto treba uvijek biti oprezan i koristiti preventivno. Što se tiče pristupa njihovi uleti su jako simpatični. Sa početkom rečenice “Uh, kakša bejba!” sigurno ni vi me možete ostati ravnodušni ili se bar ljubazno ne nasmijati. Nekada su koristili riječ “miške” ali ne koriste više jer je to totalno postalo out. Uvijek su u top formi i rijetko kad možete procijeniti koliko stvarno imaju godina radi njihovog mladalačkog izgleda. Ipak, jako su ne zainteresirani i samouvjereni tako da vjerojatno nećete ni imati priliku da vas neki Slovenac starta a ako vam se pak sviđaju onda ćete im to morati i vi osobno nacrtati te prvi krenuti u akciju.
Doduše, uvijek ima izuzetaka ali njih ćete lako odbiti ako je to već neophodno rečenicom kako vi uopće ne volite sport i kako baš uvijek dolazite našminkane na plažu. Slovenci su stvarno veliki perfekcionisti ali i ne tako veliki potrošači tako da će svoj stroge ograničeni ljetni buđet ekonomično, efikasno i kvalitetno raspodijeliti po prioritetima.