HEKLANJE

Karike naušnice stil iz povijesti

Naušnice daju licu ljepotu. Različitim licima pristaju različite vrste naušnica. Žene su fascinirane naušnicama od svih metala. Dok su zlatne naušnice tradicionalnije, srebrne su pametne. Naušnice se uglavnom nose u ušnoj resici, no u novije vrijeme trend je da se nose i na vrhu ušiju. Naušnice, iako uglavnom ostaju ženska domena, i muškarci su ponovno počeli nositi naušnice, poput svojih predaka.

Razne vrste naušnica na današnjem tržištu su brojne, izrađene u različitim stilovima, s različitim metalima. Za izradu naušnica koriste se plemeniti metali poput zlata, srebra, bijelog zlata, platine. Jeftinije naušnice sastavljene su od perli, žice, plastike itd. Naušnice s obručima dolaze od svih ovih dragocjenih kao i sintetičkih materijala.



Naušnice koje se okreću s jedne strane ušne resice i spajaju se na drugom kraju nazivaju se naušnice s prstenom. Poznato je da najbolje pristaju ovalnim licima, iako dobro stoje svima. Ova dva stila su šarnirske naušnice i napuhane naušnice. Obruči sa šarkama su kratki prstenovi, dok su obruči sa šarkama duži i imaju veće obruče.

Dijamanti umetnuti u karike čine karike naušnice prekrasnim komadom nakita koji se može nositi i na zabavama. Izgledaju prilično dotjerano čak i kada se nose preko normalne odjeće.

Zlatari rade razne kombinacije za karike naušnice. Neki samo s dijamantima, dok su drugi u kombinaciji s drugim dragim kamenjem. Zlato i bijelo zlato također su pomiješani i učinak tih naušnica je u najmanju ruku egzotičan.

Debljina karika naušnica varira od izrazito tankih do vrlo debelih. Neki od njih napravljeni su vrlo krhki s nekoliko žica, a neki su napravljeni toliko debeli da se u te debele mogu ugraditi dijamanti ili drugo kamenje.

Dijamantne naušnice u obliku obruča sada su vrlo modni izraz. Neke od najljepših slavnih žena obožavaju naušnice s prstenom i one s jednom naušnicom s prstenom. Jedan dijamant je ugrađen u obruč i daje vrlo mladenački izgled.

Karike naušnice sa svojim kaskadnim stilom vrlo su popularne ovih dana. Mnoge slavne osobe nose ove naušnice na velikim prigodama i to ih samo po sebi čini egzotičnim za modno osviještene žene koje žele biti u tijeku s najnovijim trendovima.

Zamislite kakav bi izgled stvorio ako na ušnoj školjci nosite dugu naušnicu i malu pristajajuću naušnicu na vrhu uha. Nosite ga uz najmoderniju i najmoderniju odjeću i sami stvarate modu.