HEKLANJE

Koja država preferira koju boju? Ovdje su omiljene boje po zemljama

TEMU APP 100 E KUPON

Bez sumnje, boje su srce mode. Možete postići nevin izgled s odabranim bojama, biti važan dio lude zabave ili uspješno završiti vrlo važan razgovor za posao. Jeste li znali da, iako se boje razlikuju ovisno o godišnjem dobu i osobi, za države znače i različite stvari?
Pogledajmo najpopularnije boje zemalja …
Sjedinjene Države: Neutralne boje
Crna, siva i bijela najčešće su boje odjeće u SAD-u, a to možda ima neke veze sa zauzetim radnim vijekom zemlje. Nikad ne riskirate sa sivim odijelom ili mini crnom haljinom, a naravno da to misli i američka javnost.
Engleska: Mornarica
Kao i SAD, u Engleskoj se prilično često koriste crna i siva boja, ali tamno plava za njih ima posebnu važnost. Budući da je tamnoplava u Engleskoj poznata i kao kraljevska boja. Možda zato kao tradicija godinama ne izlazi iz mode.
Indija: ružičasta
Ružičaste i crvene nijanse daleko su najpopularnije boje u Indiji, možda zato što ih žene odabiru u svojoj tradicionalnoj odjeći. Također u Indiji, rodna pristranost u nijansama ružičaste i crvene nije tako jaka kao na nekim mjestima na Zapadu, a kao rezultat toga postoji uvjerenje da je boja popularnija i kod muškaraca.
Švedska: Crna
Vrijeme u Švedskoj i Skandinaviji obično je hladno tijekom cijele godine. Stoga vremenski uvjeti mogu utjecati na njihov odabir crne i sive među najčešće korištenim bojama zimi. Naravno, kao razlog se može navesti i činjenica da crna boja nikada neće izaći iz mode.
Brazil: Bijela
Bijela je jedna od naj nevinijih boja, živahne je sjene, a možda beskrajno sunce i pijesak Brazila potiču ljude da je nose više od bilo koje druge boje. Brazilska kultura, hrana i glazba uvijek su vrlo živopisni i živopisni. Kao rezultat, moda se možda pretvara u bijelu kako bi uravnotežila cjelokupnu karnevalsku atmosferu i stvorila zanimljivu dinamiku.
Španjolska: siva
Španjolska je obično konzervativnija za tako toplu i skromnu mediteransku zemlju od bilo koje druge u Europi. Dakle, što se tiče boja, ovdje ovdje daleko prednjače crna i sive boje.
Francuska: Plava
Zapravo, ime nogometne reprezentacije je ‘Les Blues’, pa ne čudi što je u zemlji s modrima omiljena boja također plava. Posebno tamnoplava boja vrlo je popularna među Francuzima, a dresovi reprezentacije uvijek su u ovoj boji.
Italija: Svaka boja!
Sasvim je normalno da zemlja koja pridaje toliko važnosti modi profesionalno koristi svaku boju. Talijanske mode dominiraju bojama. S druge strane, Talijani se zajedno dive upotrebi kontrastnih boja.