HEKLANJE

Koje su prednosti i mane brazilske depilacije?

TEMU APP 100 E KUPON

Brazilska depilacija je intimna depilacija i njome se uklanjaju dlačice sa intimnog dijela spolovila žene. Smatra se da brazilska depilacija potječe iz Brazila. Brazilska depilacija se izvodi inače vrućim voskom, odnosno njime se uklanjaju dlačice u smjeru u suprotnim potezima od smjera rasta dlačica. Vosak mora biti vruć i nanosi se uglavnom trakama, negdje i štapićima. Inače, vosak se sastoji od meda. Neke žene tvrde kako brazilska depilacija nije bolna dok su neke otišle jednom na tretman i odustale. Naravno, bol uvijek vrijedi ako se radi o prvoj brazilskoj depilaciji te ako je žena prethodno naviknula brijati dlačice. Nakon što se napravi brazilska depilacija, ponovni rast dlačica će biti tek za oko tri tjedna.
Zanimljivo je kako je u današnje suvremeno vrijeme moderno da je žena sa što manje dlačica po tijelu. Štoviše, 2000. godine je odlučeno da je žena bez dlačica po tijelu ideal ljepote. Također, nitko ne zna otkud potječe ta potreba da se žene podvrgavaju tretmanima uklanjanja dlačica sa tijela, pa tako i sa intimnih dijelova tijela. Naime, postavlja se pitanje, jesu li se za to odlučile žene, iako je to vrlo bolan tretman ili ipak muškarci kojima žene samo žele ostvariti njihove želje. Tretman nimalo nije bezbolan. Također, bol ovisi o više činitelja.
Jasno je da će žena osjetiti snažniju bol ako inače ima prag tolerancije na bol takav da je više osjetljiva, na bol utječe i dužina dlačica, jačini folikula stidnih dlačica. Također, samo područje na kojem se radi tretman je osjetljiv odnosno, spolovilo žene i bikini zona je mjesto na kojem je inače vrlo osjetljiva i tanka koža a dlačice imaju vrlo jak folikul koji može prouzročiti nakon brazilske depilacije i crvenilo, oteklinu, iritaciju kože, urastanje dlačica, krvarenja ako se ne zna raditi pravilo te ako je previše vruć vosak pa može doći do opeklina čak te raznih infekcija. Zanimljivo je da dermatolozi u Americi oštro pokušavaju zabraniti brazilsku depilaciju nakon što su neke žene potražile pomoć jer su im bili otkinuti komadići kože na bikini zoni, zbog čega su zadobile i teške infekcijske upale. No postoje i neke prednosti brazilske depilacije.
Prednosti brazilske depilacije su:
1. Estetski razlozi
2. Higijenski razlozi
3. Seksualni razlozi
Ovo su razlozi koje žene navode kada se odlučuju za brazilsku depilaciju. Estetski razlozi su zbog ljepote odnosno današnjeg pojma ideala, vodeći se pretpostavkom i društveno prihvaćenom lijepom ženom koja gotovo da nema dlačica po tijelu, pa tako ni na intimnom dijelu tijela. Što se tiče higijenskih razloga, žene navode kako dlačice odnosno ne imanje dlačica znači i veća higijena, zdravlje, čistoća, vode se percepcijom da izostanak dlačica znači i pola zdravlja. Seksualni razlozi su povezani uz povećanje seksualnog užitka, kako za muškarca, tako vrijedi i za ženu jer žena zasigurno bolje osjeti dodir ako je koža čista i bez dlačica. Inače, brazilska depilacija ne stoji puno, ako uzmemo u obzir da u Hrvatskoj stoji između 40 i 60 kuna. To je također jedan od razloga zašto se žena prije odlučuje za obaviti tretman u salonu nego se opterećivati u svom domu sa raznim britvicama. Inače, prije brazilske depilacije je vrlo važno se istuširati kako bi se uklonile sve nečistoće te kako bi koža omekšala jer se time postiže brža cirkulacija i koža postane mekša te manje osjetljiva na bol.
Nedostatci brazilske depilacije su:
1. Liječnici smatraju da mogu izazvati razne infekcijske upale koje mogu dovesti do ozbiljnijeg zdravstvenog problema za ženu
2. Naime, dlake nisu bezazlene. Liječnici upozoravaju kako dlačice imaju višestruku funkciju. Čuvaju kožu od raznih iritacija od materijala odjeće koju žene nose, gaćica, kemikalija, praška za pranje rublja, čuvajući tako kožu od raznih utjecaja.
3. Kozmetički saloni u koje žene odlaze kako bi obavile tretman brazilske depilacije može biti nehigijenski, naime stol odnosno krevet na kojem se vrši depilacija, može itekako biti podložan za ženu da se zarazi raznim bakterijama.
4. Kozmetičarka koja radi u salonu mora biti osviještena i nositi zaštitne rukavice, da se vrući vosak smije upotrijebiti samo jednom a ne više puta jer je to također način kako se mogu prenositi razne bakterijske bolesti i, dakako, potrebno je obratiti pažnju, koristi li kozmetičarka dezinfekcijsko sredstvo prije početka brazilske depilacije i nakon depilacije.
5. Utvrđeno je kako nakon dugogodišnjeg odlaska žene na tretmane brazilske depilacije, koža može izgubiti svoju elastičnost zbog pretjeranog iritiranja i fizički naglih i grubih smjerova uklanjanja dlačica.
U svakome slučaju, za što god se žena odlučila, brazilsku depilaciju, egipatsku depilaciju, britvicu, depilacijske kreme ili električne epilatore, mora znati da svi ovi preparati nose svoje prednosti i mane te mora biti oprezna kako bi zaštitila svoju kožu i svoje zdravlje.