HEKLANJE

Koji proizvodi za njegu kože odgovaraju vama?

TEMU APP 100 E KUPON

Ambalaža bi mogla biti lijepa, ali neće učiniti ništa za ublažavanje problematičnih akni, smanjenje sitnih linija, izglađivanje bora ili obnavljanje vlažnosti i ulja da zaslijepe vaš ten. Kada je riječ o kozmetici, kao i o većini drugih stvari, ono što je unutra je ono što se računa.

Ako se osjećate preplavljeni mnoštvom izbora proizvoda koji su danas dostupni i “čudima” koja svaki od njih čini, bolje upoznavanje s pojmovima koji se koriste u kozmetologiji i njihovim pravim značenjima moglo bi vam pomoći u razlikovanju koji su proizvodi za vas, a koji nisu.



Kozmetičke tvrtke dužne su točno otkriti sve sadržaje u svojim proizvodima, navodeći ih po koncentraciji, od najviše do najmanje. Određeni kozmetički pojmovi, međutim, mogu biti zbunjujući i dovesti u zabludu prosječnog potrošača; pojmovi kao što su “potpuno prirodno” i “bez mirisa”, na primjer.

Iako potpuno prirodno znači da su korišteni sastojci potječu iz prirodnih izvora poput biljaka i drugih organskih materijala, FDA ne regulira upotrebu izraza koji se primjenjuje na kozmetiku. Neke kozmetičke tvrtke kojima nije stalo do točnosti ili reputacije često dovode potrošače u zabludu primjenom izraza na svoje proizvode.

Važno je napomenuti da prema autorici i kozmetičkoj stručnjakinji Pauli Begoun, u svojoj knjizi “Ne idi do kozmetičkog pulta bez mene”, nema znanstvenih dokaza da su “prirodni sastojci” išta korisniji za kožu od sintetičkih.

Proizvodi koji reklamiraju da su bez mirisa ipak mogu koristiti mirisne biljne ekstrakte za prikrivanje neugodnog mirisa koji proizlazi iz korištenih nerafiniranih materijala. Ovi ekstrakti mogu izazvati iritaciju kože ili alergijske reakcije. Bez mirisa, dakle, može značiti samo da je proizvod lišen bilo kakve “primjetne” arome. “Bez iritacija” je pouzdaniji izraz koji treba potražiti u proizvodu.

Proizvodi bez alkohola mogu biti bez “zrnatog alkohola”, koji isušuje. Međutim, još uvijek se mogu koristiti drugi oblici alkohola kao što je lanolin alkohol ili cetearil alkohol. Za osobe s osjetljivom kožom, gospođa Begoun predlaže korištenje proizvoda koji sadrže bilo koju alkoholnu komponentu neposredno prije ili odmah nakon popisa konzervansa.

Mudar potrošač kozmetičkih proizvoda odabrat će proizvode na temelju sadržaja sastojaka i učinkovitosti, a ne na temelju pakiranja ili marke. Kozmetika više klase neće nužno djelovati bolje od one koja košta manje, a proizvod jedne marke može biti izvrstan, a drugi proizvod iste marke neučinkovit. Stoga “lojalnost marki” neće nužno koristiti potrošaču.

Mnoge kozmetičke tvrtke robnih kuća su spojene. Po svoj prilici, kozmetičke proizvode koji nose tri različita “brand imena” zapravo sve može distribuirati ista kozmetička tvrtka. Zapravo, više od 75% kozmetičkih linija robnih kuća trenutno je u vlasništvu Estee Lauder ili L’Oreala.



Najkraće i slatko od toga je zaboraviti na hype. Svačija je koža drugačija. Saznajte što vam odgovara i držite se toga. Slijedeći dnevni režim njege kože prilagođen vašem tipu kože, koristeći provjerene i prave proizvode, dat ćete vašem licu zdrav sjaj kao nitko drugi.

Primer optimizacije za tražilice

A Search Engine Optimization Primer opisuje za laike različite metode i zahtjeve kako bi web mjesto bilo “prilagođeno tražilici”. Koja