HEKLANJE

KOJI SU STVARNI TROŠKOVI KVALITETNE WEB STRANICE?

Zavisno od toga što želite i kakvu web stranicu želite, prema tome će vam biti i cijena kreirana. Sigurno stalno slušate kako je danas web dizajn skup? Zapravo, cijene web dizajna danas su daleko manje nego što je bilo prije nekoliko godina. Zbog konkurencije i razvoja alata, softvera koji omogućuju lakše i jednostavnije dizajniranje i održavanje weba. Jedino što čini web dizajn skupim je kvalitetna usluga koju primate. Za jednu web stranicu nije samo bitna slika i grafika, treba uzeti u obzir i vidljivost na tražilicama.
Također hosting, registracija domene i niz drugih detalja koji će osigurati održivost web stranice. Ipak, bitno je da za početak naučite osnove web dizajna pa čete lakše razumjeti način a poslije i cijenu pa ćete dobit jasnu sliku što će vaša web stranica sadržavati. A cijena ovisi o složenosti web stranice i broju web stranica. Osnovne četiri pojma za uspješnu web stranicu:
– Kvalitetan sadržaj
– Navigacija kroz web stranicu mora biti cjelovita i što jednostavnija za korisnika
– Interakcija: Ujednačen raspored i vizualni dizajn, brzina učitavanja
– Integracija: Kompatibilnost sa platformama i preglednicima
Okvirno, cijena izrade kvalitetne web stranice će vas koštati par tisuća kuna. U to ulazi registracija domene, hosting, dizajn, broj stranica, statistika, obrada fotografija i teksta, dodavanje aplikacija, foruma i naravno SEO optimizacija onpage i offpage.
I na kraju, suzdržite se od web dizajnera koji nudi najnižu ponudu na licu mjesta. Zapamtite, istražite dobro njihov rad, uzmite na uvid njegove web reference jer kvaliteta uvijek treba biti prioritet.