HEKLANJE

Koliko dugo možete trpjeti smicalice supruga?

TEMU APP 100 E KUPON

Ovo se pitanje postavlja vrlo često. U različitim varijacijama. Od najjednostavnijeg i najnovijeg:
Koliko izdržati njegove razbacane čarape?
Koliko dugo možete vaditi neoprano posuđe?
Kad će me napokon prestati maltretirati svojim računalnim igrama?
Koliko se još mogu tolerirati njegovi dečki i mama?
Hoće li ovaj gimp završiti ribolovom ili ne? Već je cijela kuća mirisala!
Do vrlo teškog:
Koliko podnositi njegove pijane borbe?
Već me godinu dana redovito tuče – koliko dugo mogu tolerirati?
Jako je okrutan prema djeci – što učiniti?
Otvoreno me vara i smije se – izdržati?
Jednog dana naučit će me ne nazivati ​​psovkama?
U većoj mjeri želio bih razgovarati o drugoj kategoriji pitanja. Jer o prvom se odlučuje samo prihvaćanjem (i o tome puno razgovaramo). Ali drugo je teže.
Čini se da je razvod pogrešan, ali i nemoguće je tako živjeti. Jednostavno nije sigurno, a da ne spominjemo koliko žensko samopoštovanje pada u takvoj vezi.
I evo nekoliko recepata, ali sve o jednom. Prvo, ne bojte se rastanka. Ali čuvajte se razvoda. Ova vedska mudrost pomaže shvatiti da voljene treba obrazovati. Ne volim izraz “odgoj” kad se odnosi na mog supruga, ali još nisam pronašla drugi.
A ako supružnik pokaže svoje najgore osobine, a vi to tolerirate (samo tolerirate), tada slomite živote najmanje troje ljudi. Tvoje, jer si nesretna i ostaješ bez vlastitog dostojanstva. Muž, jer još ne razumije da će tada za sve morati odgovarati. U njemu potičete njegove poroke i oni se množe. A iznutra se zbog toga počinje još više ljutiti na vas. Ako imate djecu, i ona pate. Oni apsorbiraju takav scenarij života, a onda će ga i primijeniti. Djeca razvedenih roditelja također se razvode u 90 posto slučajeva. Djevojke iz obitelji s ocem alkoholičarom također se udaju za alkoholičara. Ili čovjeka dovedu do alkoholizma. Itd.
Naše nečinjenje u ovom slučaju je užasna stvar. Čini nam se da će biti loše ako počnemo postavljati granice i okvire. Ali u stvarnosti nema ništa gore od popustljivosti i ravnodušnosti. Uostalom, ako voljenoj osobi ne pomognemo da postane bolja, znači da nas nije briga što će biti s njom kasnije.
U vedskoj tradiciji preporučuje se povlačenje u takvim slučajevima. Prepustite mojoj majci ili djevojci, ako je moguće. Unutar se odvojite. I djeluje. Ne odmah, ali malo po malo čovjek se “otrijezni” i počinje analizirati što nije u redu. Pogotovo ako postoji fizičko zlostavljanje. Prvo se sklonite na sigurno mjesto, a zatim pregovarajte.
Drugi recept na istu temu – ali drugim riječima. Vede kažu da u obiteljskom životu svaka osoba ima samo dvije odgovornosti. Živite zdrav život i instinkt samoodržanja. A ako sve radite prema predavanjima, ali ne brinete o sigurnosti svoje mentalne snage, ne ispunjavate svoje dužnosti.
Žena-žrtva neće biti sveta velika mučenica, već naprotiv. Bit će “kriva” za vlastiti pad i za dopuštanje mužu da padne tako nisko. Često je žrtva ta koja snosi veliku odgovornost, provocirajući i potičući tiranina svojim ponašanjem.
I treća točka povezana je sa ženskom energijom. Imamo tri energije koje trebamo moći kombinirati. Energija ljubavi i ljepote – o tome su napisane mnoge knjige. Ovo je energija božice sreće, Lakshmi. Energija znanja i kreativnosti je energija Saraswatija. Sad počinju razgovarati i o njoj. A energija Durge je energija samozaštite i pročišćenja. Koliko god se trudili biti uvijek bijeli i pahuljasti, ova energija neće nigdje otići. Može izaći iz nas u određene dane ciklusa sam od sebe – kad su svi kod kuće od nas prestravljeni. Ili može biti pod našom kontrolom i uključiti se točno kad je potrebno pristupiti odgoju voljene osobe.
Glavno je zapamtiti da skandali, bijesi i prijetnje neće raditi. A ni pretvaranje da se ništa ne događa neće pomoći. Ali s unutarnjom snagom i strogim izvještavanjem o svojim tvrdnjama – ovo je energija Durge. I djeluje. I naravno, postoje dvije druge energije koje treba pamtiti. Naučite stvarati i naučite voljeti, jer ćete tako biti cjeloviti u svojoj ženstvenosti.
Ako shvatite da jednostavno izdržati nije mogućnost, onda biste trebali razmisliti dalje. Smetaju li vas sve ove stvari – njegove značajke ili nedostaci koji ugrožavaju vašu sigurnost? Je li to stvarna šteta za vaše zdravlje ili samo želite da sve bude onako kako vi želite? Dopuštate li svojoj voljenoj osobi da ima svoje hobije i strasti, osobni teritorij i ostane sama sebi? A dopuštate li si svejedno?
Smatra se da trebate izdržati sve osim fizičkog zlostavljanja. I razmislite kako ja stvaram takvu situaciju? Što činim da se ponaša ovako? Ali kad započne faza fizičkog nasilja, trebate pobjeći. Trčite i pregovarajte iz daljine.
Izdržavate li samo, stiskajući zube, napuhujući poput lopte? Ako je tako, prije ili kasnije dogodit će se eksplozija koja nikome neće koristiti. Ili poštujete sebe i svog partnera, pružajući svakom od vas priliku da postane sretniji? I time obuzdati svoj Lažni Ego? Ovakva je strpljivost već dobra za oboje.
I ovdje je vrlo važno – naučiti biti iskren prema sebi i slušati svoje Srce (a ne Ego). A razviti blaženo strpljenje, usput rečeno, korisno je za sve nas.
Olga Valyaeva

Izbjegavanje zamki Ebaya

EBay je otvorio potpuno novi svijet u smislu novčane dobiti i uklanjanja kućnog nereda. Bilo je vrijeme da ako shvatite