HEKLANJE

Koliko vriede zubi zbog kojih su slonovi ubijeni?

TEMU APP 100 E KUPON

Vidjeli smo to u mnogim dokumentarnim filmovima. Slonovi imaju mnogo zanimljivih karakteristika; jedna od njih su njihove bijele i dugačke šiljaste kljove koje leže pored njihovih trupa. Također znamo da lovci idu za slonovima zbog tih kljova, koje visoko cijene ljudi. Pa, jeste li se ikad zapitali što je uzrokovalo njihovu smrt? Čemu služe slonovi?
Slonovi ukupno imaju samo šest zuba, a samo četiri služe kao zubi. Zubi su raspoređeni u donjoj i gornjoj čeljusti, po jedan sa svake strane (s desne i lijeve strane). To su vrlo složeni brušeni zubi. Svaki se zub sastoji od cakline .Priključeni su grebenima i izgleda kao da je nekoliko zuba zalijepljeno.Slon pomiče čeljust amo-tamo dok jede, uzrokujući da zubi melju hranu.
Kutnjaci slonova su stalno veliki i s vremenom se troše. Stoga, kad za to dođe vrijeme, zamjenjuju se većim i složenijim zubima koji čekaju iza. Obično, kada sisavac zamijeni kljovu, novi zub izlazi iz dno i gura stari. Ali kod slonova, novi zub dolazi odostraga.
Slon može promijeniti svaku kljovu samo šest puta tijekom svog života. Slon koji koristi sva svoja prava nažalost završava s gladovanjem. Drugim riječima, faktor koji određuje duljinu slonovog života zapravo su njegove kljove.
Peti i šesti zub slona su sjekutići na gornjoj čeljusti. Međutim, ovaj se naziv koristi samo u skladu s općom zubnom terminologijom. Kljove slona imaju i druge zadatke. Slonovi te kljove mogu koristiti tijekom borbe ili za kopanja ili struganja bilo gdje, kao što je struganje stabala za dobivanje kore.

Upoznavanje na internetu

Istina je da je web stranica za online upoznavanje može pomoći i u konačnici korištenje iste može rezultirati vezom pa

Heklanje kao Meditativna Praksa

Heklanje nije samo vještina koja rezultira prekrasnim heklanim predmetima; to je duboko meditativna praksa koja osim fizičkog stvaranja donosi i