HEKLANJE

Konsolidacija kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Nije neuobičajeno da se obitelji ili pojedinci nađu usred duga po kreditnoj kartici. Mnogi se ljudi pitaju je li konsolidacija duga po kreditnoj kartici za njih. Što je uključeno u ovaj proces? U osnovi, prijenos stanja kreditne kartice odvija se tako da se sve vaše kreditne kartice objedinjuju u jednu karticu. Primate jedan izvod i poslujete s jednom tvrtkom za puni saldo svih vaših kartica. Nekoliko tvrtki nudi ovu vrstu posla, a Citi kreditna kartica je dobar primjer.

Prednosti:



Konsolidacija duga po kreditnoj kartici može smanjiti vaša mjesečna plaćanja, što je vrlo privlačno onima kojima je potrebno smanjiti proračun. Kombiniranje svih računa vaše kreditne kartice u jedan znači da plaćate samo jedan račun. Ako ste svaki mjesec plaćali minimalni iznos od pedeset dolara na tri kreditne kartice, plaćali ste ukupno sto pedeset dolara samo na kreditne kartice. Kamate koje ste akumulirali također su bile visoke, što je produžilo vrijeme potrebno za plaćanje i ukupni saldo koji treba isplatiti.

Ali ako biste saldo sve tri kartice prebacili na novu Citi kreditnu karticu, spojili biste saldo i akumulirane kamate u jedan novi saldo. Citi kreditna kartica nudi besplatnu kamatu na prijenos stanja tijekom dvanaest mjeseci kvalificiranim vlasnicima kartice. Dakle, više nećete gomilati kamate na neplaćena dugovanja, barem tijekom prve godine. Tijekom tog vremena možete plaćati samo minimalnih pedeset dolara (na primjer) mjesečno, štedeći svaki mjesec sto dolara iz džepa ili možete nastaviti plaćati sto pedeset dolara mjesečno kako biste brzo smanjili svoj dug i izbjegli kamate koje će stići nakon dvanaest mjeseci.

Osim toga, s prijenosom stanja kreditne kartice često ćete dobiti bolju kamatnu stopu. Osnovna kreditna kartica Citi nudi kamatnu stopu od 10-12% nakon prve godine na prijenos stanja. Obje ove pogodnosti dodaju više novca za druge troškove.

Nedostaci:

Nedostatke prijenosa stanja kreditne kartice vrijedi razmotriti prije nego što donesete odluku o konsolidaciji duga kreditne kartice.

Kada prebacite svoje stanje na kreditnu karticu s beskamatnim probnim razdobljem od šest mjeseci do godinu dana, imajte na umu da će kamata porasti nakon isteka probnog razdoblja. Dakle, ako do tada niste podmirili dug, pripremite se za akumuliranje više kamata i više plaćanja.

Također, većina kartičarskih kuća će u ugovore o uvjetima usluge uključiti klauzulu o neizvršenju obveza. Neispunjenje vašeg ugovora o probnom razdoblju bez kamata može uključivati kašnjenje u plaćanju, plaćanje koje ne prolazi ili prekoračenje vaše kreditne linije. Ako ne ispunite obveze tijekom probnog razdoblja, beskamatni dio ugovora postaje ništavan. To znači da više nemate pravo na besplatne kamate na prijenos stanja vaše kreditne kartice. Većina tvrtki procijenit će vrlo visoku kamatnu stopu nakon što klijent ne ispuni svoje obveze. Osnovna Citi kreditna kartica dolazi sa zateznom kamatom od oko 30%. To je ogroman dio vašeg salda i koštat će vas mnogo novca.



8 osobina savršenog poduzetnika

Ako ste razmišljali o mogućnosti da postanete poduzetnik, postoji osam osobina koje su važne za opisivanje savršenog poduzetnika. 1. Osoba