HEKLANJE

Korištenje kontaktnih leća

Prije dodirivanja kontaktnih leća ili oka važno je oprati ruke sapunom i dobro isprati vodom. Sapuni koji sadrže potencijalne alergene treba izbjegavati jer mogu izazvati iritaciju oka. Sušenje ruku pomoću ručnika prije rukovanja leće može prenijeti krpicu ( paperje) na korisnikove ruke a potom i na leće što uzrokuje iritaciju nakon umetanja. Ručnik, osim svježe oprane na visoke temperature pranja često su kontaminirane s velikim količinama bakterija i kao takve treba izbjegavati prilikom rukovanja leće. Prašinu, dlačice i druge nečistoće mogu se prikupljati i na vanjskoj strani leća u većini slučajeva. Opet kontakt s tim materijalom prije stavljanja leće može biti uzrok da zagadite kontaktne leće s prljavštinom. Ispiranje je obavezno u tom slučaju i to pod izvorom čiste tekuće vode. Prije otvaranja ovaj proces može uvelike pomoći ublažiti problem.
Prljavštine s leća treba ukloniti prije korištenja! Odradite inspekciju na nedostatke, npr. razne pukotine , nabori, zamagljenja. Grube naslage na površini leće mogu ukazivati da je znatna količina proteina, lipida i krhotina na objektivu te da je potrebno dodatno čišćenje, a to je često popraćeno neuobičajeno visokom iritacijom prilikom umetanja kontaktnih leća.
Provjerite kako bi bili sigurni da mekane leće nisu unutra-van prije stavljanja u oko. Rub leće koja je iznutra će imati drugačiji izgled pogotovo kad se nešto preklopilo u objektivu. Ugradnjom unutra – van objektiva za kratko vrijeme ( manje od jedne minute ) ne bi trebao uzrokovati štetu na oku ali nelagoda će vam pomoći identificirati da leća nije u pravilnom položaju. Neke vrste leće imaju oznake koje vam olakšavaju umetanje.
Tehnika za uklanjanje ili umetanje kontaktnih leća varira ovisno o tome je li leća mekana ili kruta. Postoje mnoge suptilne varijacije u tehnikama za umetanje i uklanjanje. Zbog razlike u anatomiji spretnosti i vizualnih ograničenja svaka osoba mora pronaći tehniku koja radi najbolje za nju. U svim slučajevima umetanje i uklanjanje leća zahtijeva neki trening i praksu.

Privlačna opcija za web razvoj

Prije nego počnete tražiti savršenu tvrtku za web dizajn, morate analizirati zahtjeve. Web Design India nudi privlačnu opciju za napredak