HEKLANJE

Koristite li svoje vrijeme i talent?

Koristite li dobro svoje vrijeme i talent? Jeste li usmjerili te vještine koje imate i iskoristili ih u svoju najbolju korist?

Jedan od mojih omiljenih motivacijskih govornika, Zig Ziegler, priča priču o jednom takvom čovjeku koji to nije učinio. Ima lekcija koje treba naučiti za svakoga tko ozbiljno želi uspjeti u svom poslu na internetu.



Zbog kratkoće ću parafrazirati velik dio priče o čovjeku koji nije uspio dobro iskoristiti svoje vrijeme i talent.

On govori o čovjeku koji je živio u maloj južnjačkoj zajednici i bio poznat i cijenjen u tom području.

Jednog je dana trgovao u lokalnoj trgovini mješovitom robom i kupovao hranu i druge artikle. Službenica je prala nešto povrća i ruke su joj još bile mokre kad joj je mušterija dala svijetlu, novu novčanicu od dvadeset dolara.

Primijetila je da joj je dio zelene tinte spao s ruku i na trenutak se zapitala nije li možda krivotvorina. Dobro je poznavala tog čovjeka mnogo godina i odbacila je tu vrlo glupu ideju iz glave.

Ali kasnije nakon što je otišao, njezina zabrinutost je rasla i pozvala je lokalnog šerifa da provjeri novac. Odlučili su posjetiti čovjekovu kuću. Tamo su na tavanu otkrili njegovu opremu za izradu krivotvorenog novca.

Bio je tu štafelaj, nekoliko kistova i limenka zelene boje. Taj je čovjek bio briljantan umjetnik koji je ručno oslikavao novčanice od dvadeset dolara tako dobro da su se mogle proći neopaženo osim ako primatelj nije imao mokre ruke.

Također su otkrili nekoliko prekrasnih slika u kući koje su kasnije prodane za vrlo velike iznose novca na aukciji nakon osude krivotvoritelja.



Paradoks je da mu je za izradu jedne od ovih vrijednih slika trebalo otprilike jednako vremena i truda kao i za izradu jedne lažne novčanice od dvadeset dolara.

Kao što vidite, mogao je biti vrlo uspješan umjetnik samo da je dobro iskoristio svoje vrijeme i talent.

Nadam se da će vam ovaj članak dati stanku da procijenite koliko vremena i talenta trošite dok radite na mreži. Iskoristite svoje talente i razvijajte one druge vještine koje su vam potrebne čitajući, proučavajući i vježbajući.



Puno sreće u vašim promotivnim naporima.

— Larry Johnson

Napomena: (Ovaj članak može biti ponovno tiskan u vašem biltenu ili na vašem web-mjestu ako ostavite okvir s resursom u nastavku netaknut.)



Zaštitite svoju kožu

Oštrost ljeta i zime može uzeti danak na stanje naše kože. Kako biste se brinuli o svojoj koži tijekom cijele