HEKLANJE

Koronavirus: Pet simptoma koji ukazuju na to da imate Delta mutaciju

Posebne simptome prijavljuju pacijenti – cijepljeni ili ne – koji su zaraženi mutacijom “Delta” – Pročitajte što je to da biste na vrijeme identificirali novi soj koronavirusa
„Delta” mutacija (indijski soj) je postala dominantna u svijetu kao što je otkrivena u više od 124 zemalja.
Ova nova varijanta koronavirusa do 100% je zaraznija od izvornog soja Wuhan i ne čini iznimku zarazivši čak i potpuno cijepljene osobe .
Čini se da se “Delta” mutacija, uz visoku prenosivost, nešto što je primijećeno u slučaju Alpha (britanski soj) razlikuje od ostalih poznatih varijanti koronavirusa u smislu manifestacije simptoma.
Kliničari i istraživači bilježe nove simptome koji karakteriziraju soj “Delta” u stvarnim uvjetima, odnosno kada cijepljeni i necijepljeni pacijenti zatraže liječničku pomoć.
Najčešće prijavljeni simptomi koji “fotografiraju” mutaciju “Delta” su:
Curenje iz nosa
Stalni kašalj
Grlobolja
Glavobolja
Groznica / Deseta.
” Glavobolja, grlobolja, curenje nosa i groznica prijavljeni su u Ujedinjenom Kraljevstvu u više od 90% ljudi s Delta mutacijom “, rekla je. Inci Yildirim Pedijatar Infektivne bolesti sa Zdravstvenog sustava Sveučilišta Yale.
Nasuprot tome, anemija se rjeđe prijavljuje i potrebno ju je znanstveno istražiti. Valja napomenuti da su anomalija i bezukus karakterizirali i izvorni soj Wuhana i “Alfu”.
Vrijedi napomenuti da ozbiljnost simptoma povezanih s Delta mutacijom ovisi kako o individualnoj povijesti bolesti pojedinca, tako i o tome je li on ili ona cijepljen protiv Covid-19. Međutim, kod potpuno cijepljenih osoba simptomi su blaži i traju manje.

Izrada poslovnog plana

Kada počinjete s poslom, jedna od najvažnijih stvari koju morate uzeti u obzir je dobivanje pravog poslovnog plana. Softver osmišljen