HEKLANJE

Kosa – Zdrava kosa, vaša najbolja karakteristika!

U današnjem društvu važno je gledati prema naprijed što bolje. Toliko nas je
koji traže savršen izgled, proizvod, njegu i cijenu. Rijetko kada pronađemo stil
koji se uklapa u sve te kategorije, ali dajemo sve od sebe. Žene različitih etničkih pripadnosti
podrijetla imaju određene potrebe kojima se treba pozabaviti, ali često smo zanemareni
od strane mainstreama.

Važno je da proizvođači imaju na umu različite teksture koje moramo raditi
i koji proizvodi će nam najbolje odgovarati. Puno stilova koje pokušavamo
često su tehnike koje isušuju našu kosu. Bilo da se radi o potpunom pokrivanju
boje, pramenovi, sredstva za opuštanje, trajne ili bilo koje sredstvo za oblikovanje.



Imajte na umu da nije samo stil ono što čini da izgledamo dobro, već zdravlje i vitalnost
same kose. Sjaj kose znak je dobrog zdravlja. Čak i psiholog
mislim da muškarci ne vole mlađe žene ne zbog godina, već zbog estetike koja dolazi s tim
žena. Tome doprinose sjajna kosa, kremasti završetak i drugi razni atributi
teorija. Iako se danas žene ne ocjenjuju prema godinama, pozornost privlači izgled.
Sada kako bi zadržali čovjeka koji dolazi iznutra, koji bi uzeo još jedan članak.

Kosa i nokti vrlo su dobri pokazatelji općeg zdravstvenog stanja organizma. Bilo koja vrsta bolesti ili stresa odražava se na kožu, kosu i nokte. Kosa i nokti pokazuju simptome poput lomljivosti, stanjivanja, lomljenja i pucanja kada su zanemareni ili kada tijelo prolazi kroz uvjete ekstremnog pritiska. Čak i kada tijelo ima manjak esencijalnih nutrijenata, kosa i nokti pokazuju znakove.

Prehrana je vrlo važna za tijelo. Iako su kosa i nokti samo mrtve stanice, oni su važan pokazatelj općeg zdravlja osobe. Prehrana za tijelo dolazi iz hrane koju uzimamo. Kada tijelo ne prima esencijalne hranjive tvari ili ako izgubi sposobnost apsorpcije hranjivih tvari iz hrane koju prima, to uzrokuje da tijelo troši unutarnje resurse. To uzrokuje slabost u dijelovima tijela i odražava se na kožu, kosu i nokte. Kako biste imali zdravu kosu i nokte, vrlo je važno konzumirati hranu koja sadrži neke glavne vitamine poput vitamina A (proizvodi zdrav sebum u vlasištu), vitamina C (antioksidans), vitamina E (poboljšava cirkulaciju vlasišta), biotina ( proizvodi keratin), inozitol (održava zdrave folikule dlake), niacin (potiče cirkulaciju vlasišta) i pantotensku kiselinu, para-aminobenzojevu kiselinu, vitamin B6 i vitamin B12 koji sprječavaju sijeđenje i gubitak kose. Od njih je utvrđeno da vitamin E ima značajan utjecaj na zdravlje ne samo kose, već i kože i noktiju.

Većina vitamina dolazi iz hrane. Najčešći izvori vitamina iz hrane su: agrumi, zeleno povrće, voće poput ananasa, jagoda, kivija, krumpira, zelene paprike, sira, biljnih ulja, soje, sirovih sjemenki, osušenih mahunarki, ulja pšeničnih klica, pivskog kvasca, cjelovite žitarice, jaja, jetra, riža, mlijeko, riba, puretina, piletina i crveno meso. Ostale hranjive tvari potrebne tijelu su proteini i minerali poput željeza, kalcija, cinka, magnezija i esencijalnih masnih kiselina.

Danas na tržištu postoji nekoliko proizvoda koji djeluju kao bitni vitamini za kosu i nokte. Oni su u obliku ulja, šampona, gelova, sprejeva, losiona i krema. Obično ih prepisuju stručnjaci, ali neki su dostupni i u slobodnoj prodaji. Međutim, prije uporabe ovih proizvoda bolje je konzultirati stručnjaka. Postoje i stotine web stranica koje pružaju informacije o tim proizvodima. Mogu se naručiti i online.

Listarići

Potrebno je pola kile brašna, jedno cijelo jaja, 2 žumanjka, velika žlica masti, dodavati pola mlijeka i pola vode, posoliti