HEKLANJE

Kozmetički postupak tetoviranja trajnih obrva

TEMU APP 100 E KUPON

Iako je ponekad kozmetičko tetoviranje obrva nužan korak u rekonstrukciji lica nakon traumatske nesreće, može se koristiti i za pacijente koji imaju rijetke obrve i ne žele svakodnevno nanositi olovku za obrve. Većinu vremena, ovi pacijenti su žene koje su zabrinute zbog načina na koji im obrve uokviruju lice. Neki pacijenti su alergični na kozmetiku ili imaju slab vid i ne mogu pravilno nanijeti šminku. U ovim i drugim slučajevima, kozmetičko tetoviranje obrva je održiva opcija. Ponekad je tetovaža trajna tetovaža koja se radi isključivo u kozmetičke svrhe.

Kirurgija tetovaže obrva – pronalaženje kirurga
Pacijentu može biti teško pronaći ovlaštenog i kvalificiranog tehničara za izvođenje kozmetičkog tetoviranja obrva. Mnogi ljudi mogu tvrditi da su kvalificirani za izvođenje postupka, a zapravo njihovo iskustvo leži uglavnom u tetovažama tijela. To je suptilna umjetnost koja čini tehničara sposobnim za dobro kozmetičko tetoviranje obrva, a potrebno je i dosta iskustva kako bi trajne obrve izgledale prirodno. Pacijent može razgovarati s prijateljima i kolegama da vidi zna li netko za nekoga tko je ugledan. Ako pacijent želi biti diskretniji, može se obratiti ordinaciji plastičnog kirurga ili lokalnoj akademiji plastičnih kirurga da vidi koga preporučuju.



Idealni kandidati za operaciju tetoviranja obrva
Idealan kandidat za kozmetičko tetoviranje obrva je onaj koji je dobrog zdravlja i ima realna očekivanja od zahvata. Estetski zahvat obrva tom području neće vratiti sasvim normalan izgled, ali će cjelokupni izgled pacijenta učiniti profinjenijim i uravnoteženijim. Pacijenti koji su alergični ili osjetljivi na šminku, imaju poremećaje kože ili gubitka kose, bolesti ili jednostavno nemaju vremena za šminkanje, svi se smatraju dobrim kandidatima za kozmetičko tetoviranje obrva.

Operacija tetovaže obrva – konzultacije
U početnoj konzultaciji liječnik i pacijent razgovarat će o mogućim ishodima kozmetičkog tetoviranja obrva. Mnogi će liječnici imati na raspolaganju slike bivših pacijenata za pregled novog pacijenta. To će pacijentu dati dobru ideju o tome što može postići kozmetički tehničar za tetoviranje obrva. Liječnik će pregledati područje obrva i odrediti što se može učiniti s kozmetičkim tetoviranjem obrva. Rizici i mogućnosti anestezije također će se raspraviti u početnim konzultacijama. Uzet će se potpuna medicinska povijest kako bi se liječnik obavijestio o svim medicinskim stanjima ili receptima koji bi mogli utjecati na rezultate.

Operacija tetoviranja obrva – postupak
Trajna šminka tetovaža koja se nanosi sastoji se od biljnih proizvoda koji se ubrizgavaju u kožu. Nakon nanošenja anestetičke masti, malene iglice se koriste za ubrizgavanje boje i ponekad se vide na instrumentu s rotirajućom zavojnicom. Vrh se umače u boju, a zatim se igla stavlja u kožu u kozmetičkom tetoviranju obrva. Prilikom probijanja kože može doći do krvarenja, ali ono će biti minimalno. Većina kozmetičkih zahvata tetoviranja obrva traje sat vremena, ali to ovisi o opsegu posla koji je potrebno obaviti. Na kraju sesije područje će se očistiti i nanijeti antiseptička krema. Tetoviranje obrva zahtijeva fini rad da bi izgledalo dobro. Da bi se to postiglo, tetovaže se često nanose ručno, a ne električnim iglama. Tehničar može ručno postići mnogo finije i ugodnije rezultate, ali to također čini postupak duljim.

Operacija tetovaže obrva – rizici
Iako su rizici povezani s kozmetičkim tetoviranjem obrva rijetki, ipak se događaju. U vrlo malo slučajeva pacijent može imati alergijsku reakciju na boju koja se koristi. Infekcija je još jedna glavna briga nakon kozmetičkog tetoviranja obrva. Nepoštivanje liječničkih uputa nakon kozmetičkog tetoviranja obrva može dovesti do odgode zacjeljivanja i uzrokovati neželjene rezultate. Ako pacijent nije zadovoljan rezultatima kozmetičkog tetoviranja obrva, lasersko obnavljanje kože može pomoći u uklanjanju boje, ali je možda neće moći u potpunosti ukloniti.

Zašto hrčemo?

Većina žena se žali na muževe najviše na hrkanje. Tijekom spavanja mišići po cijelom tijelu se opuštaju i opuštaju. U