HEKLANJE

Kozmetika – koristite li je pažljivo?

O kozmetici razmišljamo kao o nečemu što će nas čudesno učiniti dobrim i mladim. Zaboravljamo zapamtiti da se kozmetika sastoji od mnogo kemikalija. Bilo koja od ovih kemikalija može uzrokovati probleme našoj koži umjesto da je popravi. Današnja kozmetika sadrži toliko sastojaka da korisniku postaje teško otkriti što je moglo uzrokovati problem. Problem s bilo kakvom kozmetikom rezultira dermatitisom. Otkrijmo kako spriječiti dermatitis zbog uporabe kozmetike.

Vrste dermatitisa –



Najčešći problemi dermatitisa koji mogu biti uzrokovani kozmetičkim proizvodima su alergijski kontaktni dermatitis i iritativni kontaktni dermatitis. Nadražujući kontaktni dermatitis uzrokovan je kontaktom s bilo kojom tvari koja ozljeđuje kožu. Na ekstremnoj strani zamislite da se opečete bilo kojom kiselinom ili lužinom. To je iritacija uslijed kontakta. Ali čak i tvar kao što je voda može uzrokovati iritirajući kontaktni dermatitis ako kontakt traje dulje vrijeme. Alergijski kontaktni dermatitis nastaje kada ste alergični na bilo koju tvar. Alergija se ne mora odmah pokazati. Može se pokazati čak i nakon korištenja istog proizvoda godinama. Na primjer, volite koristiti proizvod i koristite ga godinama s velikim zadovoljstvom. Jednog lijepog dana možete pronaći upalu na koži i, na svoj užas, otkriti da vaš omiljeni proizvod sada to uzrokuje zbog alergije.

Kozmetika – zaštita od dermatitisa

Pokušajte koristiti kozmetiku koja sadrži vrlo malo sastojaka. Pokušajte zapisati što kod vas izaziva reakciju i izbjegavajte to koristiti. Polako ćete moći pripremiti popis proizvoda koji vam stvaraju probleme. Kozmetika je tu da vam pomogne, a ne da stvara dodatne probleme. Trošite novac da biste izgledali dobro, a ne da biste dobili svrbež i crvene mrlje ili plikove. Zaštitite se.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Provjerite putem telefona

Kad ste neko vrijeme u poslu, znate da uspjeh nije samo dobivanje poslova ili prodaja proizvoda. Također se radi o

Cipele osobe i njen karakter

Cipele su danas važan dio odjeće. Ljudi često ocjenjuju osobu prema vrsti cipela koje nosi. To čini izbor cipela još