HEKLANJE

Kratki vodič za aparatić za zube

TEMU APP 100 E KUPON

Medicinska statistika kaže da su kod gotovo 50 posto ljudi zubi nepravilni, krivi ili neporavnati. Napretkom stomatologije, posebice grane ortodoncije koja se bavi ispravljanjem nepravilnosti zuba i čeljusti, liječenje takvih zuba nije teško. Ispravljanje nepravilnih zubi u prošlosti je bilo ograničeno na korištenje skidivih pločica s čeličnim žicama ružnog izgleda, a tretman je gotovo uvijek bio kompromitiran te predug i bolan.

Suvremene tehnike su jednostavne i bezbolne, a tretman se može provoditi kod osoba svih dobnih skupina počevši od treće do četvrte godine pa sve do 30-40 godine, ali što se ranije počne, to je bolji je.



Ovih dana postoji niz dostupnih izbora u vezi s vrstom aparatića za zube. Ovo su različite tehnike i aparatići koji su danas dostupni, uključujući nove nevidljive aparatiće u boji zuba i vidljive metalne aparatiće. Novije vrste aparatića dalje se dijele na:

1. Keramički aparatić
2. Invasalign aparatić
3. Lingvalni aparatić
4. Metalni aparatić

Keramički aparatić: Keramički aparatić izrađen je od kompozitnih materijala u boji zuba. Jaki su i uglavnom ne ostavljaju mrlje. Odrasli rado biraju keramičke jer se oni “stapaju i slažu” s prirodnim zubima i manje su uočljivi osobama izvana od metalnih aparatića. Ovo je vrsta aparatića za zube koje je imao Tom Curise. Prednosti su u tome što su gotovo nevidljivi, udobniji i manje iritiraju desni od metalnih aparatića, ali su skuplji i mogu zahtijevati dodatna sjedenja.

Invasalign aparatić za zube: odličan za ljude koji nemaju ozbiljnih problema. Proteze se sastoje od jakih plastičnih ladica koje se izrađuju posebno na individualnoj osnovi. Oni su doista nevidljivi. Čovjek može ispraviti zube, a da nitko ne vidi da nosi aparatić. Posudice za tretman su računalno proizvedene align tehnologijama. Apsolutno su nevidljivi strancima.

Lingvalni aparatići: postavljaju se iza zuba umjesto uobičajenog prednjeg dijela zuba i gotovo su nevidljivi drugima. Samo nekoliko posebno educiranih profesionalnih ortodonata provodi liječenje lingvalnim aparatićima.

Metalne bravice: koriste se za tradicionalno ortodontsko liječenje. Oni su vrlo jaki i mogu izdržati većinu vrsta tretmana. U početku mogu iritirati zubno meso, ali nakon nekoliko tjedana povuku se. Iako su jeftiniji, oni su uočljiviji od drugih vrsta.

A sada nekoliko savjeta koje biste trebali slijediti kako biste izvukli najbolje iz tretmana koji odaberete:
1. Izbjegavajte gazirana pića
2. Žvačite hranu
3. Ne uzimajte droge
4. Prestanite pušiti
5. Klonite se izbjeljivanja
6. Prestanite gristi nokte



Zašto sprej za sunčanje?

Kad god se vratite s odmora, prva stvar koju obitelj i prijatelji obično komentiraju je vaša sjajna preplanulost ili nedostatak

Sve o AdWordsu i Adsenseu

Svi žure za vijestima o novoj djeci na internetu – AdWordsu i AdSenseu. Morate to predati Googleu. Ovaj put su