HEKLANJE

Kreditne kartice s trenutnim odobrenjem – isplati li se?

Što može biti bolje od dobivanja kreditne kartice, u žurbi, i s dobrim iznosom kredita na njoj? Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice daju takve ponude, a ovaj će vam članak pokazati na što trebate paziti kada kupujete kreditne kartice s trenutnim odobrenjem.

Nekada biste ispunili zahtjev, poslali ga poštom, a zatim biste mogli čekati i do mjesec dana da dobijete odgovor od kartičarske kuće. Zamislite da u doba računala čekate i do mjesec dana prije nego što vam se javi jeste li ili niste primljeni! Međutim, sada se to promijenilo, možete dobiti instant odobrenje kreditne kartice online – u samo nekoliko sekundi. Ali isplati li se kreditna kartica s trenutnim odobrenjem?



Jesu li online aplikacije sigurne?

Mnogi se pitaju je li internet siguran — odnosno hoće li im biti ukradena osobna iskaznica ako upišu neke svoje osobne podatke. Iskren odgovor je da je to moguće — kao što je vjerojatnije da se i pismo može otvoriti i iz njega ukrasti vaši podaci. Internet, međutim, ima neke vrlo sigurne web stranice – posebno službene stranice kartičarskih kuća.

Koliko će to trajati?

Internet omogućuje slanje informacija u trenu — kao što znate. Nakon primitka, vaša će prijava proći kroz postupak provjere vaše kreditne sposobnosti. Tvrtka koja izdaje kreditnu karticu imat će svoj željeni izvor, a iz njega će odobriti ili odbiti vašu prijavu za kreditnu karticu za trenutno odobrenje — i vratiti vam rezultate — sve u roku od samo nekoliko minuta. U nekim će slučajevima tvrtka morati dodatno proučiti vašu kreditnu povijest kako bi donijela potpuniju odluku.

Ako bude odobrena, bit će malo vremena čekanja prije nego što stvarno možete koristiti karticu. Očito, morat će vam se poslati poštom. To može potrajati i do 10 dana.

Što biste trebali tražiti u kartici?

Četiri su osnovne stvari koje trebate uzeti u obzir u kartici prije nego što ispunite zahtjev.



• APR

Ovo je kamatna stopa kreditne kartice. Obično se navodi na dva različita načina, jer se odnosi na dvije različite stope. Prva je početna stopa – želite tražiti karticu koja ima 0% za ovo, i želite da bude na godinu dana. Nakon toga, kartica će ići na redoviti APR. Morate usporediti kartice i pokušati dobiti najniži mogući APR.

• Godišnja naknada



Najbolje je dobiti karticu bez godišnje naknade. Neke kreditne kartice s trenutnim odobrenjem nemaju godišnju naknadu, već samo za prvu godinu.

• Povlastice

Pogodnosti koje trebate tražiti trebaju biti prilagođene vašoj konkretnoj situaciji. Ako puno putujete i letite, tada ćete željeti karticu koja vam daje zračne milje. Druge kartice će vam vratiti gotovinu ili rabate od 1 do 5%, osobito na kupnju namirnica, lijekova i goriva (to su među najvećim nagradama). Stope koje određuju vaše povlastice razlikuju se, međutim, ovisno o vrsti kupnje i vrsti kartice. Neke od vaših boljih kartica, koje zahtijevaju izvrsnu kreditnu ocjenu, mogu vam čak dati 10 ili 20 000 zračnih milja samo za prijavu i prvu kupnju!



• Prijenosi stanja

Ako imate više od jedne kreditne kartice i želite sve konsolidirati na 0% APR kako biste uštedjeli nešto novca, onda budite sigurni da ima ovu značajku – neće sve kartice to dopustiti. To bi vam moglo dobro poslužiti ako sve to tražite u roku od godinu dana.

Ako imate druge kreditne kartice i smatrate da plaćate previsoku kamatnu stopu, dobivanje kreditnih kartica s trenutnim odobrenjem online može biti ono što vam je potrebno da biste dobili bolju stopu. Uostalom, trajat će samo nekoliko minuta i mogli biste biti na putu.

Biti sam svoj šef

Rad za sebe zahtijeva puno truda i predanosti. Nije svatko sposoban prihvatiti ovakvu odgovornost. Morate biti osoba koja je samomotivirana,