HEKLANJE

Kreditne kartice u odnosu na gotovu gotovinu – prednosti

Sigurnosne prednosti korištenja kreditnih kartica odavno su prepoznate. Čak i uz dodatnu pozornost koja se ovih dana pridaje krađi identiteta i prijevarama s kreditnim karticama, korištenje kreditne kartice i dalje je jedan od najsigurnijih načina plaćanja dostupnih stvari.

Sve tvrtke koje izdaju kreditne kartice dat će vam broj za hitne slučajeve koji možete nazvati u slučaju gubitka ili krađe vaše kartice, a u velikoj većini slučajeva davatelj kartice će u potpunosti nadoknaditi svaki gubitak koji nastane na vašem računu. To će uvijek biti slučaj osim ako ste na neki način uključeni ili krivi za prijevaru, kao što je davanje vaših sigurnosnih podataka nekome kome niste trebali vjerovati. To znači da čak i ako su vaše kartice i podaci ukradeni, općenito nemate razloga za brigu sve dok prijavite incident. Zamjenske kartice mogu vam biti poslane vrlo brzo.



Još jedna prednost kreditnih kartica u odnosu na gotovinu je ta što ih možete lako koristiti u inozemstvu. Oni brzo postaju međunarodno priznata valuta. Dok će se gotovina prihvaćati posvuda u vašoj zemlji, kreditne kartice prihvaćaju se na velikom broju lokacija diljem svijeta. Čim izađete iz aviona, a pogotovo ako putujete kroz više zemalja, kreditna kartica bit će neprocjenjivo sredstvo plaćanja kamo god krenuli.

Još jedna ogromna prednost kreditnih kartica, koja se zapravo tek počinje pokazivati s porastom internetske kupovine, je lakoća kojom se plaćanja mogu dogovoriti na mreži. Sada postoje tisuće web stranica diljem svijeta koje će poslovati s vama i omogućiti vam pristup odličnim cijenama ako imate kreditnu karticu za plaćanje. Prošli su dani kada su se čekovi slali poštom. Sada, s novim sustavima plaćanja kao što je pay pal, čak i pojedinci mogu prihvatiti plaćanja kreditnom karticom s velikom lakoćom i uz vrlo male troškove. Međutim, trebali biste pripaziti na svoje osobne podatke i podatke o plaćanju te poslovati ili putem posrednika kao što je pay pal ili samo s tvrtkama za koje znate da im možete vjerovati.

Nedostatak kreditnih kartica je što vas mogu koštati. Plaćate kamatu na salda koja prenosite iz jednog mjeseca u drugi, a ako svoju kreditnu karticu ipak koristite u inozemstvu, morat ćete prihvatiti dodatne troškove od davatelja kartice.

Prijateljstvo prema Aristotelu

Aristotel se duboko zanimao za pojam prijateljstva. Prema grčkom filozofu, prijateljstvo je najiskreniji i najlakši način na koji nas Eros

10 savjeta za uspjeh u podcastingu

Autorska prava 2006. Sharon Housley Kako podcast raste u popularnosti, slušatelji imaju više izbora. Dakle, iako ste možda ispred konkurencije,

Affiliate marketing – ha?

U svojoj potrazi za prisutnošću na internetu, pretražio sam mnogo načina, ali pronalazio sam više prijevara i slijepih ulica nego