HEKLANJE

Kreditne kartice za prijenos stanja: odgovaraju li vam?

Ako imate stanje na jednoj ili više kreditnih kartica koje već imate, možda biste trebali ozbiljno razmisliti o podnošenju zahtjeva za novu ponudu kreditne kartice za prijenos stanja od 0%.

Sada se možda pitate kako izdavatelj uopće može ponuditi prijenose salda od 0% na kreditnim karticama, ali to je istina. Mnoge vodeće banke nude beskamatne prijenose stanja. Tako je, možete prenijeti stanja sa svojih trenutnih kreditnih kartica na novu karticu za koju ste se prijavili i plaćati kamatu od 0% na stanje do 12 mjeseci. Štoviše, neki programi nemaju apsolutno NIKAKVE naknade za prijenos, iako se morate kvalificirati tako da imate odličan kredit. Drugi programi naplaćuju naknadu od 3% iznosa koji prenesete, ali mnoge banke obično ograničavaju naknadu na 75 USD. To znači da prijenos više od 2500 USD neće koštati nikakve dodatne naknade.



Utvrđivanje je li kreditna kartica za prijenos stanja prava stvar za vas

Može biti nekoliko slučajeva kada neki potrošači nemaju koristi od prelaska na karticu s nultom kamatnom stopom. Na primjer, ako iz mjeseca u mjesec nosite samo mali saldo i namjeravate ga uskoro otplatiti, možda bi bilo bolje odabrati drugu kreditnu karticu koja nudi različite pogodnosti kao što su milje za česte putnike ili bonus bodovi dobri za robu, jer ušteda kamata od 0% za vas je minimalna.

Ali u većini slučajeva iskorištavanje ponude kreditne kartice od 0% odlična je ponuda. Uostalom, zašto nastaviti plaćati kamate na saldo vaše kreditne kartice kod jedne banke kada vam druga banka nudi 0% kamate? Nema logičnog razloga da ne uštedite novac.

Prednosti kreditne kartice za prijenos stanja od 0%

1. Plaćanje kamata od 0% tijekom 12 mjeseci može biti olakšanje ako svoj novac morate posvetiti drugim troškovima. Uz kamatu od 0%, vaša minimalna mjesečna uplata zapravo je manja od kreditne kartice koja naplaćuje kamate, jer veći dio vaše uplate odlazi na otplatu glavnice svaki mjesec, a ne na plaćanje kamata.

2. Alternativno, kreditna kartica s kamatom od 0% omogućuje vam da brže otplatite dug jer biste mogli povećati svoju mjesečnu uplatu budući da više ne plaćate kamate godinu dana. Na primjer, ako prenesete 5000 USD na karticu od 0%, a vaša je prethodna kartica imala kamatnu stopu od 12% godišnje i 3% minimalnog duga za plaćanje, potrošili biste 538 USD na kamate tijekom godine. No s karticom od 0% možete odlučiti plaćati tih dodatnih 40 – 50 USD mjesečno prema svojoj glavnici i time smanjiti znatan dio svog duga.

3. Slično tome, kreditna kartica s kamatom od 0% može vam čak omogućiti da svaki mjesec otplaćujete svoje stanje s manje iznosa ako to odaberete. Na primjer, ako ste prenijeli 5000 USD i namjeravate platiti ako odustanete više od 1 godine, trebali biste platiti 444 USD mjesečno s karticom s kamatom od 12%, ali samo 416 USD mjesečno s karticom s kamatom od 0%, ušteda od 28 USD mjesečno .



Važno upozorenje

Imajte na umu da s bilo kojom od ponuda kreditne kartice za prijenos stanja od 0% morate se obvezati da ćete izvršiti uplatu na vrijeme svaki mjesec. Ako propustite plaćanje ili zakasnite, riskirate gubitak stope od 0% i možete se naći u situaciji da plaćate višu zateznu kamatu na dugovanja, stoga obratite pozornost na izvode svoje kreditne kartice i izvršite plaćanja na vrijeme.

Sve u svemu, pametan potrošač trebao bi iskoristiti najbolju ponudu kreditne kartice s prijenosom stanja od 0% koju može pronaći. Najbolji postupak je da na Internetu potražite ponude kartica od 0% i sami procijenite najbolji izbor, kao što je Citibank Platinum Select Visa (bez naknade za prijenos), ili Chase Platinum Visa, ili HSBC Platinum MasterCard da spomenemo nekoliko. Preporučuje se da se prijavite za najbolju karticu za koju se vaša kreditna povijest može kvalificirati i prenesete što više stanja kako biste maksimalno iskoristili ove ponude.



Autorsko pravo 2005. Ed Vegliante.

Što je manikura?

Manikura je kozmetički tretman za uljepšavanje noktiju i ruku. Manikura može tretirati samo ruke, samo nokte ili oboje. Standardna manikura

Sve o online kuponima

Za obiteljski odmor, ljudi aktivno traže online kodove za korištenje kupona koji će im osigurati putni paket koji će im