HEKLANJE

Kreditne kartice za studente – prednosti i mane

Ako ste student ili ćete to tek postati, možda shvaćate da dug koji ćete napraviti i ograničena mogućnost rada tijekom studiranja znače da ćete morati izvaditi kreditnu karticu. Ovo može biti recept za katastrofu, ali ako ste pažljivi s karticom i odaberete pravi paket, možete olakšati svoje financijske probleme kroz fakultet, a da ne upadnete u veliki dug po kreditnoj kartici.

Značajke i prednosti



Jedan od najboljih razloga za dobivanje kreditne kartice je taj što možete rasporediti troškove svojih naknada i plaćanja tijekom određenog vremenskog razdoblja, ostavljajući vam novac na pretek. Ostale prednosti studentskih iskaznica su te što ih je prilično lako dobiti. Ako svoju karticu koristite mudro, tada ćete izgraditi kreditnu povijest koja će vam pomoći da lakše osigurate zajmove i hipoteke u kasnijem životu. Studentske kartice obično imaju vrlo niske stope za početak i nude popuste na stvari koje studenti najviše kupuju, poput knjiga, CD-a i odjeće.

Zašto banke nude ove kartice?

Banke nude te kartice iako znaju da nemate redovite prihode ili sredstva da odmah vratite karticu jer gledaju u budućnost. U prosjeku će diplomanti zaraditi 400.000 funti više u životu od prosječne osobe. Banke i druge financijske institucije žele pridobiti vašu lojalnost kako biste se, kada zaradite novac, sjetili da su vam dali kredit i nastavili ih koristiti za druge financijske proizvode.

Ima li nedostataka?

Naravno, postoje i nedostaci. Ako ne platite dug, bit će vam naplaćene visoke kamate i brzo ćete sebi stvoriti dug. Te su stope često više od uobičajenih kartica i mogu nadmašiti popuste i pogodnosti koje dobivate. Također postoji opasnost da ćete samo potrošiti previše novca i zadužiti se što će naštetiti vašem kreditnom rejtingu, a ne poboljšati ga. Ne želite dugove po kreditnoj kartici kao ni dugove za studentski kredit kada napustite fakultet.

Koje su alternative?

Ako ne smatrate da vam studentska iskaznica odgovara, postoje neke alternative. Ako radite skraćeno radno vrijeme, mogli biste se kvalificirati za običnu karticu. Iako nemaju neke od studentskih pogodnosti, možda ćete dobiti nižu kamatu i bolji kreditni limit nego sa studentskom karticom. Naravno, druga alternativa je jednostavno bolje proračunati i ne trošiti toliko novca. Međutim, većina studenata smatra da mogu proračunati samo toliko i da im je kartica potrebna da im pomogne u teškim financijskim trenucima kada ne mogu raditi, poput ispita. Ako svoju karticu koristite razumno, tada možete uštedjeti novac i ne morate brinuti da ćete ostati bez novca kada morate kupiti knjige ili platiti pristojbe. Također će vam pomoći da izgradite dobru kreditnu povijest koja će vam pomoći da osigurate financiranje u budućnosti kada vam stvarno zatrebaju.



Počeo Prvi zaljevski rat

U ljeto 1980. godine Saddam Hussein optužuje Iran za kršenje Alžirskog ugovora i narušavanje iračkog suvereniteta plovidbom Shat el Arabom