HEKLANJE

Krovni balkon

TEMU APP 100 E KUPON

Balkoni ladanjskih kuća mogu obavljati nekoliko funkcija:

  1. Stvaranje zatvorenog rekreacijskog područja. Na balkonu se možete sunčati ili opustiti u domaćoj odjeći, znajući da vas susjedi neće vidjeti.
  2. Ako kuća nije u vrtnom dijelu, na balkonu možete uživati ​​u ljepoti okolice.
  3. Ako se struktura nalazi u blizini spavaće sobe, u nju će prodrijeti više svjetlosti. Istodobno, još jedan izlaz iz sobe stvara atmosferu romantike.
  4. Balkon vam omogućuje proširenje korisne površine. U ovom slučaju nije potrebno stvoriti zasebni temelj za proširenje.
  5. Također opisani element kuće može uljepšati cijelu strukturu.

 
Gdje smjestiti produžetak
Najčešće se iznad ulaza stvara balkon, jer je ovaj dio kuće okrenut prema ulici. No, vrijedi uzeti u obzir da je ovo daleko od najboljeg izbora, jer je privatnost ključna za dobar odmor. Nastavak je najbolje postaviti na stražnju stranu kuće.Ako se u blizini zgrade stvori prekrasan vrt, balkon treba biti usmjeren prema.
 
Prije izrade prijedloga, trebali biste razmotriti negativne točke:



  • trošak izgradnje kuće s gospodarskom zgradom mnogo je veći nego bez nje;
  • stvaranje balkona dovodi do povećanja gubitka topline;
  • složenost dizajnerskog stvaranja.

Prije nego što počnete raditi na stvaranju proširenja, morate odlučiti je li to potrebno ili možete li bez njega. Iznad svega, kuća mora biti funkcionalna, pa u nekim slučajevima treba napustiti balkon. Treba napomenuti da balkon na ravnom krovu kuće nije stvoren.
 
Sadrži stvaranje verande s balkonom
Mnogi su vlasnici kuća na selu odlučili stvoriti trijem jer se može pričvrstiti i na novu i na staru kuću. Vrijedno je napomenuti da možete stvoriti trijem iznad trijema, čak i ako grede nisu dizajnirane za takvu strukturu.
 
Prije stvaranja produžetka potrebno je točno izračunati opterećenje na tlu i odrediti težinu buduće strukture. To je neophodno za stvaranje pouzdanih temelja. Stupovi za podršku trijema mogu biti izrađeni od betona, opeke i drveta. Izbor određene opcije ovisi o stilu dizajna kuće i opterećenju nosača.
 
Prilikom stvaranja balkona, strop iznad trijema izrađen je od krovišta i počiva na gredama postavljenim na stupove. Stvaranje ljetne terase s balkonom prilično je jednostavno, pa je to opcija koju biraju vlasnici kuća.
Betonski balkon
Ovu vrstu gradnje često biraju vlasnici privatnih kuća jer je betonski balkon izdržljiviji. Stvaranje takvog proširenja ima nekoliko funkcija:

  1. Dubina i doseg konstrukcije ne smiju prelaziti jedan metar. Ako se ovo pravilo ne poštuje, struktura se može srušiti tijekom uporabe.
  2. Ako se stvori kuća od opeke, betonske ploče ubacuju se u nosivi zid kuće cijelom duljinom.
  3. Ugradite betonsku ploču balkona očekujući da će pod biti viši oko 10 cm.
  4. Nakon postavljanja betonska ploča mora biti vodonepropusna. Za to možete koristiti razne vodoodbojne materijale.
  5. Visina ograde balkona ne smije biti manja od jednog metra.

 
Svojstva drvenih konstrukcija
Nosivi elementi drvene konstrukcije su grede. Njihov presjek trebao bi biti 10 × 20 cm. Prilikom projektiranja imajte na umu da grede ne smiju biti pričvršćene na zid na dubini većoj od 25 cm. Ako se ovo pravilo ne poštuje, balkon možda neće izdržati opterećenje koje na njega djeluje. Sve grede ne smiju biti udaljene više od 80 cm.
 
Noseći su elementi pričvršćeni na zid metalnim uglovima ili prugama. Istodobno, ispod njih je potrebno ugraditi stalke. Nakon izvođenja ovog rada, uzdužne grede su fiksirane. Izrađene su od dasaka presjeka 5 × 10 cm i moraju se ugraditi na međusobnoj udaljenosti od oko 30 cm.
Da bi struktura bila jača, vrijedi stvoriti utore u gredama dubine oko 30 mm. Pod na drvenom produžetku izrađen je od dasaka debljine 4 cm.
 
Ograda je najbolje izrađena od ploča presjeka 3 x 13 cm, svi su strukturni elementi pričvršćeni vijcima i čavlima. Treba imati na umu da svi drveni strukturni elementi moraju biti prekriveni zaštitnom smjesom, jer se zbog stalne izloženosti vlazi balkon s vremenom može znatno promijeniti.
Značajke krivotvorenih uzoraka
Ovi su dizajni prilično lijepi, ali zahtijevaju velika ulaganja. Tijekom instalacije treba uzeti u obzir nekoliko značajki:

  • Prije postavljanja rešetki morate biti sigurni da je temeljna ploča dovoljno pričvršćena, jer su metalni proizvodi teški;
  • rešetku treba postaviti tek nakon što se beton potpuno stvrdne (ako se gotova ploča ne koristi);
  • Da biste obnovili betonsku ploču balkona od kovanog željeza, nemojte koristiti žbuku od cementnog pijeska, jer će brzo pasti;
  • Da biste se riješili malih pukotina u otopini, dodajte ljepilo za pločice.

Kovani balkon izrađen je na isti način kao i betonska konstrukcija, ali kovani elementi su čvrsti umjesto podržanih.
 
Stvaranje francuskog balkona
Ova vrsta produžetka potpuno je ostakljena konstrukcija. Mnogi vlasnici kuća koriste zatamnjena stakla ako je kuća na prometnoj ulici. To će zaštititi od pogleda stranaca. Međutim, ako je balkon okrenut prema vrtu, strukturu možete zastakliti prozirnim staklom.
 
Francuski balkon stvara se na nosačima ili ispod krova kuće u prostoru koji je obično opremljen potkrovljem. Osim toga, može se postaviti sa strane kraja kuće ili sa strane. U drugom je slučaju potrebno potpuno demontirati dio krova i ponovno stvoriti sustav raftera s obzirom na veličinu produžetka.
Balkoni s nadstrešnicama
Prilozi s tendama stvaraju se prilično često, jer omogućuju opuštanje na kiši. Ako želite izgraditi takav balkon, možete odabrati jednu od mnogih vrsta nadstrešnica koje su najprikladnije za određenu strukturu.
Krovovi su obično prekriveni sljedećim materijalima:

  • škriljevac
  • ondulin;
  • polikarbonat;
  • metalne pločice.

Najbolje je koristiti polikarbonat jer ga je relativno lako pričvrstiti na metalnu konstrukciju. Istodobno, ovaj materijal dobro apsorbira buku i štiti od ultraljubičastih zraka. Škriljevac i ondulin koriste se rjeđe jer je njihova ugradnja povezana s nizom poteškoća.
 
Vizori su podijeljeni u nekoliko vrsta, ovisno o vrsti konstrukcije:

  • jedan nagib;
  • štit;
  • proizvodi kupolastog tipa;
  • konstrukcija lučnog tipa

Sling se stvara dovoljno često jer se može instalirati bez iskustva u građevinskim radovima. Ti viziri su postavljeni na metalne trokute montirane iznad nastavka.
 
Zabatne tende često se koriste za stvaranje kutnog balkona. Takve su strukture otpornije na nepovoljne uvjete i zimi se ne nakuplja snijeg.
Kupolasti vrhovi manje su popularni jer im je potrebno više vremena i troškova za stvaranje. Ali vrijedi napomenuti da takvi prijedlozi pročišćavaju kuću. Međutim, istodobno su skuplje. Svođene prozore lako je održavati i mogu se stvoriti vlastitim rukama.
Kako stvoriti balkon iznad trijema
Budući da je trijem obično izrađen od laganog drveta, ispod njega se postavlja stupasta baza. Takva se konstrukcija stvara na sljedeći način:

  1. Prvo je područje označeno pribadačama i kabelom. Na području gdje će se stvoriti trijem, označene su stranice za instalaciju podrške. Udaljenost između stupova ne smije biti veća od 1,5 m. Između stare i nove baze trebao bi biti razmak od oko 3 cm.
  2. Nakon stvaranja oznake, kopaju se rupe do dubine od oko 50 cm. U njih je ugrađena oplata ploče.
  3. Sljedeći je korak stvaranje jastuka od pijeska i šljunka debljine oko 15 cm.
  4. Tada se u bušotine ugrađuju metalna ili staklena vlakna koja se zatim prelijevaju betonom.
  5. Nakon ulivanja cementne žbuke, pričekajte oko dva dana i uklonite oplatu. U ovoj fazi nastaje hidroizolacijski sloj. Tada je potrebno pričekati dok beton ne dobije snagu.
  6. Zatim je montaža okvira trijema. Prvo se postavlja drvo, nakon čega se postavljaju zidni stalci. Pričvršćuju se sidrenim vijcima.
  7. Nakon stvaranja donjeg pojasa postavljaju se stalci. Da bi se povećala čvrstoća, svi su strukturni elementi osigurani metalnim uglovima.
  8. Sljedeći je korak stvaranje gornjeg pojasa. Pričvršćivanje se vrši čavlima i samoreznim vijcima. U ovoj je fazi važno stvoriti blagi nagib krovnog trijema. Razlika može biti oko 15 cm.
  9. Da bi se pouzdano povezao krov trijema sa zidom kuće, stvara se trk, koji je vodoravno postavljena greda pričvršćena sidrenim vijcima. 
    Zatim se krov sastavlja na stvorenom okviru. Krov se postavlja na stvorenu kutiju. Istodobno je važno izrezati rupe za nosače balkona.
  10. Zatim se krovni pokrivač fiksira i postavlja balkonski pod. Treba napomenuti da visina ograde ne smije biti manja od 90 cm, inače balkon neće biti siguran. Svi prorezi na krovu moraju biti prekriveni brtvilom. Svi drveni strukturni elementi moraju biti obrađeni zaštitnim tvarima.

Time je završena izgradnja balkona na krovu trijema.