HEKLANJE

Kućno radno mjesto

Učiniti svoj ured udobnim i opuštajućim može se činiti nemogućim, bez obzira na svu napetost koja bi mogla obuhvatiti cijelu prostoriju. Stoga za one koji su upravo unaprijeđeni, dobili novi posao ili čak one koji samo žele preurediti svoj ured, zadržite interes i entuzijazam. To će biti oni koji će vas moći održati u zoni u koju ćete zaći jer ispod prekrasnih interijera obično se kriju paprene cijene, nategnuto strpljenje i malo iscrpljenih mišića.

Nažalost, ured poput našeg doma može puno reći o našoj osobnosti. Može sklopiti ili prekinuti poslovni dogovor. Dakle, odavati čistu i profesionalnu atmosferu je de rigueur. Ambijent koji nije previše naporan i koji je dovoljno opuštajući može puno pomoći. Može ublažiti napetost uzrokovanu tremom prije sastanka. U svom uredu provodit ćete najviše pola dana, stoga neka bude što ugodnije, ne samo vama, već i ostalima.



Osnovni elementi

1. Uredske stolice su vrlo važne jer ćete većinu vremena sjediti. Provjerite jesu li vrlo udobne. Pomične stolice s kotačićima uobičajena su vrsta ponude. Nabavite onaj u kojem se osjećate najudobnije i ima dobru potporu za leđa koja se može namjestiti u naslonjač.

2. Dobri su stolovi koji su dovoljno široki. Odaberite one opremljene ladicama koje imaju brave i ključeve. Oni će važne dokumente čuvati na sigurnom. Nabavka dva stola također je mudra odluka. Jedan je mjesto gdje svoj posao radite ručno, a drugi je računalni stol.

3. Sjedala za suradnike, kupce ili kolege također su važna, osim ako ne planirate postaviti čekaonicu izvan svog ureda. Ta bi sjedala mogla biti mjesto gdje možete voditi lagane razgovore s prijateljima i poznanicima koji slučajno navrate. Provjerite jesu li ova sjedala udobna kako biste izbjegli loše primjedbe od drugih ljudi. Učinite njihov boravak dobrim.

4. Stolići za kavu mogu vaš ured učiniti malo ugodnijim. Na njih stavite časopise kako posjetitelje ne biste ostavili besposlene da vas čekaju.

5. Ormari su važni za čuvanje dokumenata i zapisa. Iako možda imate računala, uvijek ćete trebati ormare za dokumente i ladice za svoje tiskane kopije.

Stil i funkcija



Osnovni elementi su samo ono što se nazivaju – osnovni. Nemojte se bojati pokazati ljudima svoju osobnost ubrizgavanjem stila u funkcionalne komade kao što su stolovi i stolovi složenog dizajna. Ili još bolje, ukrasite svoje radno mjesto tako što ćete postaviti slike na zidove, lampe na stolove, male lustere, pa čak i raskošne tepihe.