HEKLANJE

Kupite da biste pustili ulaganje postaje vruće, stoga nemojte ostati na hladnoći

TEMU APP 100 E KUPON

Sve više i više investitora traži alternativne mogućnosti ulaganja, a najveća pojedinačna kategorija ulaganja bez sumnje je nekretnina. Razmislite o tome na trenutak, postoji ograničena količina zemlje, a stanovništvo nastavlja rasti. Jednostavna jednadžba ponude i potražnje znači da će nekretnina (na vrhunskim lokacijama) i dalje biti izvrsna dugoročna investicija jer potražnja nadmašuje ponudu.

Kako se bogatstvo povećava po glavi stanovnika, ljudi imaju više raspoloživog dohotka za ulaganje. Povijesno gledano, tržišta dionica općenito su pružala izvrsne povrate u usporedbi s inflacijom, ali dionice su manje opipljive, tvrtke mogu propasti i zapravo ispariti vaš novac. S druge strane, imovina, ako se donese na pravo mjesto kao slobodno vlasništvo, bit će tu zauvijek, sredstvo za mirovinski prihod i nasljeđe za vašu djecu i generacije koje dolaze.



Dakle, kupnja kako bi izgledala atraktivna je investicija, ali postoje i stvari kojih morate biti svjesni. Prvo morate uzeti u obzir omjer povrata od najma i stvarnih troškova posjedovanja nekretnine. Ove troškove potrebno je pravilno razmotriti i uključivat će; plaćanja hipotekarnih kamata; osiguranje imovine; održavanje imovine; i upravljanje imovinom. Uzimanje u obzir ovih troškova znači dopuštanje odgovarajućeg proračuna za pokrivanje današnjih kamatnih stopa i svih predviđenih povećanja – budući da će kamatne stope za većinu biti najveći trošak za ulaganje u kupnju.

Što se tiče prihoda od najma, također morate uzeti u obzir razdoblja u kojima je nekretnina prazna, npr. između najma. Kao opće pravilo pretpostavljamo jedan mjesec godišnje, ali to će varirati ovisno o vrsti nekretnine i lokalnom tržištu najma.

Sve veći broj privatnih iznajmljivača također počinje sam upravljati nekretninama, a ako se pravilno radi, mogu uštedjeti 10% do 15% prihoda od najma. Ali koliko je to lako postići? Ovisno o vašoj situaciji, to može biti prilično jednostavno, ključno je imati prave kontakte, to uključuje tvrtke za održavanje nekretnina (one kojima možete vjerovati) i usluge za lociranje i provjeru stanara.

U Ujedinjenom Kraljevstvu postoje usluge za pronalaženje stanara putem web-mjesta kao što je Simple2rent koje su potpuno besplatne za korištenje, također postoje neke vrlo učinkovite usluge za provjeru rizika stanara analizom njihove kreditne povijesti, presuda okružnih sudova, itd. Primjer ovoga je Usluge provjere kreditne sposobnosti. Ali postoje i druge web stranice, malo istražite internet i pronaći ćete ih.

Ponuda poslovnih usluga i likvidnost

“Svima biti sve” zvuči dobro, ali u većini slučajeva smanjuje likvidnost poslovanja. Poslovna likvidnost obuhvaća broj potencijalnih kupaca, procjenu poslovanja