HEKLANJE

Kupnja franšize: što trebate znati.

TEMU APP 100 E KUPON

Ako želite pokrenuti vlastiti posao, razmislite o mogućnosti poslovne franšize. Franšize su popularan izbor za mnoge ambiciozne poslovne vlasnike jer je velik dio rizika izbačen iz procesa: vaše poslovanje dolazi sa već pripremljenom prepoznatljivošću robne marke, a proizvodi su testirani i usavršavani godinama ili čak desetljećima. U biti, netko je već obavio najteži posao koji je bio uključen u pokretanje posla—a vi možete uskočiti i požnjeti nagrade.

Ali nije sav rizik isključen. Kupnja franšize velika je investicija, a ne uspijevaju sve franšize na svim tržištima. Evo popisa pitanja koja trebate postaviti prije nego što odlučite koja je franšiza prava stvar za vas.



Imam li pravu lokaciju i tržište? Provjerite je li vaša lokacija prikladna za vašu franšizu. Na primjer, Starbucks i 7-Eleven su franšizne tvrtke – ali su uspješne s dvije vrlo različite demografske skupine. Provjerite jeste li odabrali pravo susjedstvo kako biste osigurali uspjeh svoje franšize.

Koliki su moji početni troškovi? Morat ćete kupiti robu od svoje matične tvrtke, kao i neke druge početne troškove—mnoga franšizna poduzeća imaju znakove zaštitnih znakova, stilove izgradnje, kipove ili druge stvari koje ćete morati platiti unaprijed. Također ćete morati platiti naknadu za franšizu. Oni mogu koštati od oko 10.000 dolara za malu, kućnu poslovnu franšizu do preko 100.000 dolara. Osim toga, tu je novac za osiguranje, odvjetnike, zaposlenike, opremu, dozvole za rad, izgradnju, najamninu, uređenje okoliša i ostalo. Većina vlasnika franšiza može očekivati da će platiti od oko 200.000 dolara do nekoliko milijuna početnih troškova.

Što se događa ako moja franšiza ne uspije? Neke su matične tvrtke strože od drugih prema neisplativim franšizama. Unaprijed saznajte što se događa ako vaša franšiza ne ostvari očekivanu prodaju. Neke matične tvrtke će imati kazne, dok će druge jednostavno uzeti natrag svoju robu i imovinu ako vam posao ne uspije.

Kako se drugi vlasnici franšize snalaze u ovom poslu? Ne kupujte franšizu bez razgovora s nekoliko drugih vlasnika franšize u istoj tvrtki. Pitajte ih sviđa li im se sustav, poklapaju li se njihove poslovne stvarnosti s očekivanjima, postoje li skriveni troškovi i sva druga ključna pitanja koja se mogu odnositi. Matične tvrtke ponekad mogu predstaviti svoje franšizne mogućnosti ružičastijima nego što stvarno jesu – stoga svakako potražite drugo, treće ili četvrto mišljenje.

Paket ili proizvod? Većinu vremena, franšiza će funkcionirati po modelu “paketa”—to jest, kada uđete u tvrtku, ne dobivate samo robu. Također dobivate potpuni poslovni model od tvrtke, koji opisuje korake koje ćete morati poduzeti da biste uspjeli. Franšize “proizvoda” su u osnovi zastupstva, benzinske crpke ili druge tvrtke koje su tu samo da distribuiraju robu matične tvrtke. S modelom paketa dobivate više smjernica—ali s modelom proizvoda dobivate više kontrole. Što će vam najbolje odgovarati obično ovisi o razini iskustva i stilu, između ostalih čimbenika.

Hoću li se natjecati s vlastitim poslom? Dakle, želite kupiti H&R Block franšizu. Koliko drugih H&R blokova ima u vašem području? Malo zdrave konkurencije je jedna stvar – ali ne biste se trebali jako natjecati protiv vlastitog brenda. Prije odabira franšize malo istražite gustoću i provjerite nije li vaše tržište prezasićeno.

Kupnja franšize je uzbudljiv korak do posjedovanja vlastitog posla—ali ne kupujte naslijepo. Istražite, razgovarajte s drugim vlasnicima franšiza i dobijte prijedloge od brojnih matičnih tvrtki prije nego što se odlučite za franšizu koja vam najviše odgovara. Pogledajte prije nego skočite—i nećete požaliti.



100dayblueprint.com

Internetski marketing privlači ljude iz različitih sredina. To je raznolika industrija kakvu ćete ikada pronaći. Ljudi iz svih sfera života

TATJANA GROS Zavoli me

VOLKSLIEDER VON MITTELALTEUNTER DER LEITUNG VON TATJANA GROSS…..VIEL SPASS ,GENISST ES IN VOLLEN ZÜGEN!!! Created with MAGIX Video deluxe MX