HEKLANJE

Lasersko uklanjanje dlačica – je li pravo za vas?

TEMU APP 100 E KUPON

Lasersko uklanjanje dlačica jako se reklamira, ali malo se zna o ovoj tehnologiji. No, to će se promijeniti nakon što potrošite 58 sekundi da pročitate svaku riječ ovog članka i dobro se informirate o trajnoj depilaciji. Nakon analize činjenica moći ćete donijeti odluku je li lasersko uklanjanje dlačica pravo za vas.

Kako radi



Laser se koristi za brzo i nježno uklanjanje neželjenih dlačica.
Lasersko uklanjanje dlačica koristi svjetlosnu valnu duljinu koja cilja na tamno obojene materijale na vašoj koži. To je obično pigment dlake. Zatim se koristi ručni uređaj za ciljanje tih područja i uklanjanje dlaka s njih. Ovaj postupak najbolje funkcionira za one sa svijetlom kožom i tamnom kosom. S tamnijom kožom teže je ciljati ta područja. Osobe tamnije kože mogu se liječiti, ali rezultati su sporiji i potrebno je više sesija. Također, ako imate tamniju kožu, trebali biste pronaći liječnika s više stručnjaka.

Lasersko uklanjanje dlačica mora biti individualizirano za svakog pacijenta.

Različiti tipovi dlačica različito reagiraju na laserski postupak. Čini se da grube tamne dlake najbolje reagiraju na laserski tretman. Svijetlu kosu puno je teže liječiti. Plava ili crvena kosa postaje izuzetno komplicirana. Sa svjetlijom kosom, rezultati su promjenjivi i morate imati više tretmana.

Zapravo, gotovo svima je potrebno više tretmana za optimalne rezultate. To je zato što kosa raste u ciklusima. Nisu sve dlake u bilo kojem trenutku u fazi rasta. Dodatne sesije osiguravaju da uhvatite sve dlake kada su u fazi rasta.

Cijena laserskog uklanjanja dlačica

Troškovi laserskog uklanjanja dlačica mogu varirati ovisno o vašoj lokaciji. Međutim, oni se kreću od 300,00 USD do 500,00 USD po sesiji. Budući da je ovo oblik medicinske skrbi, uvijek je najbolje potražiti kliniku najviše kvalitete, a ne najniže cijene. Lasersko uklanjanje dlačica zahtijeva dugogodišnju obuku, individualnu pažnju, iskustvo te obučeno, brižno i stručno osoblje.

Nuspojave laserskog uklanjanja dlačica



Većina pacijenata doživi neke vrlo male nuspojave nakon svake sesije. To je obično u obliku blagog osjećaja opeklina od sunca koji nestaje za 2-3 sata. Hidratantne kreme i hladni oblozi mogu pomoći u ublažavanju neugode tijekom ovog razdoblja. Sva područja malih mjehurića koja se mogu pojaviti treba tretirati lokalnim antibiotikom dok se ne povuku. Budući da ste bili izloženi ovom obliku svjetlosnih zraka, kremu za sunčanje treba koristiti do 6 tjedana nakon tretmana ako očekujete izlaganje suncu. Sve daljnje upute treba dati vaš liječnik.

Ako ste umorni od depilacije ili brijanja, lasersko uklanjanje dlačica može biti savršeno rješenje za vas. Sada kada znate više o tome, trebali biste moći napraviti pravi izbor za sebe.

Mike Stern

Jedan od vodećih gitarista srednje generacije, rođen je u Bostonu 1953. gdje je i pohađao Berklee College of Music. Početak