HEKLANJE

Ljetovanje za dvoje u Hrvatskoj

Kada razmišljamo o ljetovanju ili se pripremamo za njega, želimo da ono bude koliko je god to moguće, idealno, da u nama ostavi lijepe uspomene koje ćemo rado prizivati u sjećanje, a uz to nam pruži i dovoljno energije za punjenje naših unutarnjih baterija. Ako se radi o ljetovanju za dvoje, odnosno planiramo li ljetovanje koje ćemo provesti sa nama dragom osobom, svakako nam je bitno da ti zajednički trenuci ostanu nezaboravni. Na žalost, unatoč velikoj želji da svom partneru i sebi priuštimo savršenu romantiku, većina od nas nema strpljenja ili ideja za planiranje takvog ljetovanja, a poneki će to doživjeti i kao mukotrpan posao. Može se desiti da bez obzira na najbolje namjere donesemo pogrešne odluke kojima ćemo umanjiti užitak, pokvariti dojmove ili čak upropastiti taj dugo iščekivani odmor. Kako se to ipak ne bi desilo, evo nekoliko savjeta i prijedloga za lakše planiranje odmora iz snova kakav si priželjkujete. Do trenutka kada ćete se vaš partner i vi spakirati i krenuti na vaše zajedničko ljetovanje, trebati će vam vjerojatno nekoliko dana strpljivog planiranja, pripreme i dogovaranja kako biste zajednički došli do najboljeg rješenja. Za početak ćete svakako odabrati destinaciju, a osim toga će vam biti bitno kako ćete do tamo putovati, koliko dugo ćete ostati i što sve ponijeti na odmor. Idealno mjesto za zajedničko ljetovanje trebalo bi biti ono koje ne samo da će vam pružiti divne romantične trenutke, nego će odgovarati i vašem karakteru i naravno vašim financijskim mogućnostima. Bilo da ste taj odmor zamislili kao buđenje uz šum valova, sunčanje na osamljenim plažama, te romantičnim večerama u dvoje uz pogled na zalazak sunca ili želite uz romantiku provesti i aktivan odmor koji uključuje rekreaciju, razmislite o sljedećih nekoliko destinacija. Za ljetovanje u Hrvatskoj, uz potpunu romantiku, potražite neki wellness aranžman za dvoje.
Bol na Braču svakako može biti na vrhu vaše liste, iz razloga što ćete tamo moći birati iz velike ponude moderno uređenih hotela u sklopu kojih su restorani, fitness centri i bazeni. Ovo mjesto je idealno i ukoliko uz romantiku i ralaksacju želite provesti i aktivan odmor jer ima dvadesetak teniskih terena, ronilački centar, te školu jedrenja, a za one željne surfanja ovo će biti najatraktivnija destinacija. Još jedna odlična opcija je Makarska rivijera i predivan grad Tučepi, koji će vas opčiniti morem, plažom i suncem, a kada se zaželite malo mira prošetajte do obližnjih zaseoka i uživajte u duhu prošlih stoljeća. Ako ste planirali egzotičan odmor izvan Hrvatske, otputujte na otok Cipar i posjetite jedan od njegovih najvećih gradova Kyreniu, koji se smjestio na sjevernoj obali otoka. Ova mediteranska oaza bez sumnje će zadovoljiti vašu romantičnu dušu i oduševiti sva vaša osjetila. Prošetajte njegovim kamenim uličicama i pješčanim plažama okruženi mirisima Mediterana, posjetite veličanstveni muzej Kyrenia, gledajte zalaske sunca u prekrasnoj gradskoj luci i uživajte u tradicionalnim ciparskim jelima. Kada ste odlučili gdje putovati na ljetovanje, biti će potrebno odrediti dužinu trajanja, odnosno koliko dugo želite ili možete ostati na odmoru. Sigurno da ćete se po tom pitanju prilagoditi partneru jer možda jedno od vas ima manje slobodnih dana, ili druge obveze, a isto tako dužina vašeg ljetovanja će ovisiti i o tome da li ste rezervirali aranžman preko neke agencije ili samostalno planirate odmor. Kakvi god da su vaši planovi, bitno je da se unaprijed uskladite sa partnerom kako se ne bi desilo da se dani isplaniranog odmora poklapaju sa nekim obvezama vašeg partnera za koje niste znali. Možda ćete morati napraviti neki kompromis da biste se uskladili, ali neka vam to ne bude problem jer dužina odmora ne bi smjela utjecati na vaše raspoloženje. Ponekada kraći odmor može biti bolja opcija jer ćete nastojati ispuniti i maksimalno iskoristiti svaki dan koji je pred vama.
Sada još trebate odlučiti na koji način ćete stići do željenog odredišta i spremni ste za pakiranje! Sigurno da ćete i prijevoz birati u skladu sa vašim buđetom, ali ne dopustite da vas to ograniči. Imajte na umu da trebate uzeti u obzir i dužinu puta. Sukladno tome pokušajte odabrati vrstu prijevoza koja će za vas biti i najudobnija kako sam put za vas ne bi postao prenaporan, te vam time umanjio užitak odmora. Stvari koje ćete ponijeti na odmor bi zaista trebale biti samo one nužne, a nikako nekoliko prenatrpanih kofera koji će vas samo dodatno opterećivati. Ako odsjedate u hotelu nije potrebno nositi ručnike, a popis stvari koje ćete ponijeti ovisiti će i o izabranoj destinaciji kao i o aktivnostima kojima se na odmoru namjeravate baviti. Najbolje da prije samog pakiranja napravite popis onoga što želite uzeti sa sobom, a onda zajedno proučite taj popis i eventualno izbacite stvari koje vam zaista nisu neophodne. Iako putujete zajedno, pakirajte vaše i stvari vašeg partnera u odvojene kofere. Možda će vaš partner pakiranje svojih stvari velikodušno prepustiti vama, ali najbolje bi bilo da svatko pakira svoju torbu. Na taj naćin neće doći do nervoze i nesuglasica ukoliko jedno od vas nešto zaboravi ponijeti. Prije samog puta svakako još jednom provjerite listu. Nabacite osmijeh i put pod noge! Uistinu, malo kome će poći za rukom da odmor isplanira savršeno u detalje kako bi bili ispunjeni svi zahtjevi, ali kada se radi o odmoru za vas i vašu voljenu osobu, znajte da je jedino bez čega ne smijete krenuti na put, vaša želja da dragoj osobi sa kojom provodite odmor, vaše zajedničke trenutke ispunite pažnjom i smijehom. Zabavljajte se uživajući u svakom trenutku, ne zaboravite biti spontani i imati ćete savršen odmor u dvoje, ma gdje god se nalazili!

Pogled na bodybuilding kao sport

Natjecateljski bodybuilding je sport u kojem sportaši pokušavaju razviti i održati savršeno mišićavo tijelo. Dok natjecatelji u bodybuildingu pokazuju svoju