HEKLANJE

Loši načini za uštedu novca

TEMU APP 100 E KUPON

Pronalaženje novih načina da uštedite novac na gotovo svemu što kupite gotovo je kao dobivanje povišice. Možda je čak i bolje. Kad uštedite dvadeset dolara na kaputu, dobit ćete cijelih dvadeset dolara. Kad zaradite dvadeset dolara više na svojoj plaći, gubite pet ili više dolara zbog poreza.

Pronalaženje načina za uštedu novca ipak može otići predaleko. U nedavnom biltenu o tome kako uštedjeti novac, jedan je suradnik predložio dobivanje besplatnog cvijeća za vjenčanja tako što ćete pokupiti ostatke cvijeća na groblju. Nije rekla kako možete prepoznati koji su “ostaci”.



Mislio sam da sam jeftin! Sljedeće je prikupljeno iz stvarnih prijedloga o načinima uštede novca koji su poslani na “štedljive” web stranice i biltene. Čini se da neke škrtice ne primjećuju da bi ih dodatni sat na poslu mogao dovesti do prednosti od mnogih sati škrtarenja.

Načini uštede novca – ne pokušavajte ove kod kuće

Majka je priznala da tjera svoju djecu da napune džepove besplatnim paketićima kečapa, soli i drugih začina svaki put kad su u restoranu brze hrane. Oh, kad bi samo to bilo sve, ali ne. Daje djeci da cijede sadržaj paketića u obične staklenke kečapa i senfa. Kaže da godinama nije kupila ove začine. Ponos se nalazi na čudnim mjestima.

Jedan kreativni pincher pronašao je način da uštedi novac na pranju automobila. Na benzinskoj crpki pere cijeli auto pomoću brisača. Hmm… Pitam se nosi li i rolne toaletnog papira kući iz njihovih toaleta.

Želite li besplatan kišobran? Jedan čovjek predlaže nabaviti jedan u odjelu za izgubljeno i nađeno bilo koje velike javne knjižnice. Samo im reci da si izgubio crni kišobran. Gotovo sigurno će ih imati nekoliko, od kojih možete odabrati najbolji i proglasiti ga svojim. Što ako nemaju crne kišobrane? Pretpostavljam da ćemo morati pričekati da ovaj tip objavi “ljestvu učestalosti boja izgubljenog kišobrana”, kako bismo znali koju boju isprobati sljedeći dan.

Nekoliko suradnika ovih biltena zna kako uštedjeti na računima za međugradski telefon. Najčešći prijedlog je da ljude nazovete međugradskim putem kada znate da neće biti kod kuće i ostavite im poruku. Onda to plaćaju kad vam uzvrate poziv. Pretpostavljam da ako je vaš tajming isključen, a oni se jave kad ih nazovete, možete im brzo poklopiti i pokušati ponovno kasnije.

Ne preporučujem nijedan od ovih načina čak ni najštedljivijoj osobi. Osim etičkih problema s nekima od njih, oni se mogu staviti zajedno s pranjem i ponovnim korištenjem plastične folije – štedljivost koja gubi vrijeme. S druge strane, zabavne su za čitanje, a pretpostavljam da bismo takve mjere mogli promatrati i kao jeftinu zabavu. Možda možete ugasiti svjetla kako biste uštedjeli novac na struji i reći djeci da je to igra skrivača ili naučiti psa da prosi od susjeda kako ga ne biste morali hraniti.



Pitam se koliko ljudi zapravo plaća za časopise i biltene koji nam govore kako uštedjeti novac? Savjetuju li ti časopisi čitateljima da odu u knjižnicu kako bi ih pročitali ili da stoje čitajući ih na prolazu u knjižari sat vremena? Ovo su sigurni načini za uštedu novca.